6 büyükşehrin adayları kesin gibi

Başbakan Erdoğan önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda revizyon yapacağı kesinleşti. Erdoğan tarafından yapılacak revizyon öncesi hangi bakanların büyükşehir belediye başkanlığı için aday olacağı da kesinleşti gibi…

6 büyükşehrin adayları kesin gibi
6 büyükşehrin adayları kesin gibi
GİRİŞ 03.10.2013 09:30 GÜNCELLEME 03.10.2013 15:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti'de kritik büyükşehirler için kimlerin aday olacağı konuşulurken, en çok da İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Gaziantep, Ordu, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da hangi güçlü isimlerin aday gösterileceği merak konusu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bununla ilgili olarak kafasında bazı konularda netlik oluştu.

Haber7, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kadir Topbaş olduğunu daha önce açıklamıştı. Şimdi sıkı durun! AK Parti için çok önemli olan ve titiz bir çalışma yaptığı büyükşehirlerde hangi bakanların adaylıklarının ufak-tefek pürüzler dışında kesinleştiğini açıklıyoruz.

3 BÜYÜKŞEHİR'İN BAKAN ADAYLARI

Buna göre; İzmir için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in adı üzerinde yoğunlaşıldı. 

BAŞBAKAN, BURSA VE ŞANLIURFA'DAN MEMNUN

Öte yandan AK Parti kurmaylarının Bursa ve Şanlıurfa'nın mevcut başkanlarıyla devam kararı aldığı da neredeyse kesin gibi… Yani, Bursa için Recep Altepe, Şanlıurfa için ise Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'nin diğer adayları olacak. Bilindiği üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in adı geçiyordu. 

ANKARA ADAYI SIR GİBİ SAKLANIYOR

AK Parti kulislerinde bu isimler konuşulurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday olacağı ise sır gibi saklanıyor. Ankara için Melih Gökçek ismi ağır basarken, Gökçek daha önce yaptığı açıklamada yeniden aday olduğunu söylemiş ve Başbakan Erdoğan tarafından aday gösterilmemesi halinde çok üzüleceğini dile getirmişti.

ORDU'DA ENVER YILMAZ'IN ADI GEÇİYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın CHP'li Seyit Torun'dan almaya çalışan AK Parti burada oldukça dikkatli bir araştırmanın içerisine girdi. AK Parti'nin Ordu'daki adayı olarak da milletvekili Enver Yılmaz'ın adı ön plana çıkıyor. 

İSTANBUL'UN KRİTİK İLÇELERİNE KRİTİK İSİMLER

Yine AK Parti kulislerinden aldığımız bilgiye göre, partide 3. dönemi olan milletvekili ya da bakanlardan 2 ismin İstanbul'da kritik olan ilçelere belediye başkanlığı için aday gösterileceği iddia edildi. 

omer.sut@haber7.com

Haber7 

YORUMLAR 27
  • muradtürker 10 yıl önce Şikayet Et
    silivri istanbul. silivri son zamanlardaki olaylar nedeniyle istanbulun en çok haber olan ilçesi burayı ak partinin unutmaması gerekir
    Cevapla
  • Efe Kaan 10 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'da yeni yüz istiyoruz.. Sayın Başbakanım Ankara için yeni yüz istiyoruz Melih beye yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun Yeni kadrolara yeni projelere Ankara'nın ihtiyacı var.
    Cevapla
  • muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇOTANAK MUHAMMED. başbakan hepsini yavaş yavaş adayları açıklıyor. sıra giresuna geliyor. biz giresunlular için 5 yıl boşa gitti belediye başkanı ak partinin kazanması giresunun geleceği için olmazsa olmazdır. iktidarla uyumlu bir belediye demek hizmetin daha hızlı gerçekleşmesi demektir. giresunda ak parti için en güzel ve geleceğe hızlı adımlar atmak komşularımızla aynı seviyeye ulaşmak için vizyonu olan bir aday bekliyoruz. bu konuda geleceğimizin gençlerinin yetiştirilmesinde büyük fedakarlıklar gösteren projeler üreten başarısını kanıtlayan hasan yücel sarıkaya biçilmiş kaftandır. vizyon adamı sarıkayayı aday olarak görmek istiyoruz..
    Cevapla
  • hüdayi çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    bergama'ya iş yapacak aday istiyoruz. sayın başbakanım. izmirin bergama ilçesine önüne gelen her yere bina doldurmayacak, insanların ailecek rahatça oturabileceği parklar yapacak, trafik sorununu çözecek, çevre yolunu yapacak, metroyu halledecek kısacası iş yapacak aday istiyoruz... yoksa bergamayı kaybetmeniz çok yakın....
    Cevapla
  • ahmet TUTAK 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞANLIURFA. bir urfa lı olarak urfa belediyesi nin çok bozulduğunu görüyorum hep aşiretler yerleşmiş durumda torpil iltiması rant var.bir akp li olarak fakıbaba ve yönetimi olursa kesinlikle ailem olarak oy vermem ve çevremde bir esnaf olarak çok kişiden aynı şeyler duyuyorum bu konu hakkında bir anket yapılmasını öneririm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri