CHP başörtüsü kararını verdi

TBMM Genel Kurulu'na yarın gelmesi beklenen AK Partili başörtülü kadın milletvekilleri konusunda CHP Grup kararı aldı.

CHP başörtüsü kararını verdi
CHP başörtüsü kararını verdi
GİRİŞ 30.10.2013 19:33 GÜNCELLEME 30.10.2013 20:13
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Başörtülü kadın milletvekillerine hiçbir şekilde karışılmayacak, tavır alınmayacak.

CHP'nin bugün basına kapalı gerçekleştirilen grup toplantısında alınan kararda Ak Parti'nin konuyu seçim öncesinde siyasi olarak kullanma eğiliminde olduğu CHP'nin de buna fırsat vermemesi görüşü ağırlık kazandı.

Bu çerçevede yarınki genel kurulda CHP'li vekiller başörtülü vekillere tavır almayacaklar. Bunu yerine AK Parti'nin daha önce CHP'nin kadın vekillerin pantolon giymesi için yaptığı girişimlere karşı olumsuz tavrı üzerinde durulacağı iddia edildi.

KAYNAK: HURRİYET
YORUMLAR 41
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    [5] @iskendermelekli,"o dönemin güçlüsünden yana olmak" işte bu kesinlikle DOĞRU ! ama EKSİK ! Sadece o dönemin değil,HER ÇAĞ ve DÖNEMİN TEK GÜÇLÜSÜNDEN YANAYIM..HAKK' tan yanayım.. Yalnız sizin KAFA yapınızda olduğu gibi " GÜÇLÜ OLAN HAKLIDIR " değil.. HAKLI OLAN GÜÇLÜDÜR.ŞEKLEN öyle görünmese bile.Zafer daima HAKLININDIR.Çünkü ARKASINDA "HAKK" var. Son olarak "HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR " demişsin.. İŞTE BUNDA HAKLISIN..
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    [4] @iskendermelekli,HAYIR ! Kesinlikle kendimi ne ZEKİ, ne ADAM olarak görmüyorum.BU RUMUZU kullanma nedenim BU zaten..BAŞTA Hz.PEYGAMBER(s.a.v) olmak üzere MİLYONLARCA kişinin AYAĞININ TOZU olmayı ŞEREF SAYARIM.. Ama o atanın DEĞİL..KUSURA BAKMAZSANIZ bu kadarcık SEÇME HAKKIMIZ OLSUN.. "olmasaydın olmazdık" teranelerini, anca ilkokul BEBELERİNE HER SABAH BAĞIRTTIRARAK, BELLETEBİLİRSİNİZ..SİZE DE öyle yapılmış zaten.DÜŞÜNME denen NİMET UÇMUŞ,SLOGAN ve PAPAĞAN İDEOLOJİSİ ULUUU bir marifet sayılmış.ZELİL NESİN 'in ZÜBÜK KİTABINDA/filmindeki -güya MÜSLÜMANLARI aaşağılamaya çalışan- POLİTİKACI gibi EN ÇOK BAĞIRARAK MARŞ SÖYLEYİP, ANDIMIZ OKUYANI VEKİL seçmişler..Söyleyecek,anlatacak şeyi olmayan,işte böyle ANCA BAĞIRIR.
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    [3] @iskendermelekli,M.KAMAL 'ın anası" sözünü KÜFÜR saydın muhtemelen.. a) 1934 Kasım’ına kadar “Gazi Mustafa Kemal” diye imza atan ilk Cumhurbaşkanımız, çıkarılan kanunla “Mustafa”yı tamamen reddetmiş, . yalnızca “Kemal” adını bırakmıştı. Yeni çıkardığı nüfus cüzdanında ise bu defa “Kemal”i kale anlamına geldiğini söylediği “Kamâl” ile değiştirmiş ve adını resmen “Kamâl Atatürk” yapmıştı.Yani bugün “Gazi Mustafa Kemal”, “Mustafa Kemal Atatürk” veya “Kemal Atatürk” diyenler bu ÖZEL KANUNA ve NÜFUS CÜZDANINDAKİ sarih(AÇIK) bilgiye karşı gelmiş oluyorlar. Bilelim ki, öldüğünde adı Kamâl, soyadı Atatürk’tü. Yine bilelim ki, “Mustafa Kemal”i kendisi hayattayken öldürmüştü! b) "ana" sözünü HAKARET zannedene HİÇBİR LAFIM YOK ! c) "Farz-ı mahal,farz mahal" değil.. FARZ- I MUHAL..
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    [2] @iskendermelekli,Hz.Peygamber (s.a.v) 100.000 sahabenin ŞAHİT olduğu VEDA HUTBESİNDE :"ARABIN ACEME(arap olmayana),ACEMİN ARABA ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR" buyurmuşken,. HELE HELE kendine "MÜSLÜMAN" diyen bir İNSANIN SÖZ SÖYLEMESİ EDEPSİZLİĞİ AŞAR,AĞIR HÜKMÜ VAR KUR'AN-ı KERİMDE ALLAH MUHAFAZA..[ Allah ve Resûlü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman, hiçbir mü’min erkek ve hiçbir mü’min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resûlüne karşı gelirse,şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır..(AHZAP 36) ]
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    [1] @iskendermelekli,yorumunu YANLIŞ yere yazdın galiba.Yok gerçekten buradaki yorumuma cevaben BU HAKARETLERİ ediyorsan,kusura bakma ama okuduğunu anlama,kavrama dallarında OSCAR alacak bir arkadaşsın demek.. Aslında ŞAHSİ çekişmelerden hiç hoşlanmam.Lakin Mesele HAVADA kalacak.Ahali YANLIŞ anlayacak diye cevap vermem gerekti.1-] "KİMLİKSİZ" !? KURU gürültü ULUSALCILIK teranesine CEVABA DEĞMEZ ya,neyse..Hz.RESULULLAH (s.a.v) evladı değilsen,SOY-SOP ile öğünmek CEHALETTİR,ilk MİLLİYETÇİLİK satan iblistir.(Hz.Adem(a.s) e karşı: "BEN ondan ÜSTÜNÜM,BEN ATEŞTEN , o TOPRAKTAN yaratıldı" Dedi, ALLAH(c.c) bir DELİL buyurmamışken,KENDİ CİNSİNİ,MİLLİYETİNİ(CİNLERİ) diğerinden(İNSANDAN) ÜSTÜN TUTTU.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor