Davutoğlu: Türkiye İsrail'le işbirliği yapmaz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Müslüman ülkelere karşı İsrail'le işbirliği yapmaz" dedi.

Davutoğlu: Türkiye İsrail'le işbirliği yapmaz
Davutoğlu: Türkiye İsrail'le işbirliği yapmaz
GİRİŞ 01.11.2013 20:04 GÜNCELLEME 01.11.2013 20:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Hiçbir gerekçe ile hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, İsrail ile herhangi bir başka Müslüman ülkeye dönük olarak işbirliği yapmamıştır. Yapmaz, yapmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi Türkiye'nin ilkesel tutumuna gölge düşürmeye yönelik haberlerdir" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü. Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i kapıda karşıladı. Görüşmeden sonra ikili ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ve İran arasındaki dostluğa ve işbirliğine vurgu yapan Davutoğlu, "Türkiye ile İran arasında köklü, tarihi ilişkilerimiz var. Bazı çevreler Türkiye ile İran'ın rakip iki komşu olarak yansıtmak isteyebilirler. Bunu arzulayanlar olabilir. Türkiye ile İran rakip değil aksine dost iki ülke" dedi.
Ortadoğu'da olası bir mezhep çatışmasının yaşanmaması için ortak hareket etmenin önemli olduğunu belirten Davutoğlu; ''Hepimiz bu tarihi vebalin altında kalırız'' diye konuştu.

''BU KONUDA ÇIKARTILAN HABERLERİN HEPSİ ASILSIZ"

Davutoğlu; ''Bizim Suriye rejimi ile problemimiz var. İlkesel bir problem. Şunu açık ve net söyleyeyim: Hiçbir gerekçe ile hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, İsrail ile herhangi bir başka Müslüman ülkeye dönük olarak işbirliği yapmamıştır. Yapmaz, yapmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi Türkiye'nin ilkesel tutumuna gölge düşürmeye yönelik haberlerdir. Hiçbir şekilde Ortadoğu'da, İsrail ile herhangi bir ortak operasyonun parçası olmamız söz konusu olmamıştır. Olmayacaktır. Bu konuda çıkartılan haberlerin hepsi asılsızdır" diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • Ahmet Altındiş 10 yıl önce Şikayet Et
    cevap. Türkiye 112 İsrail 0
    Cevapla
  • Ahmet Altındiş 10 yıl önce Şikayet Et
    Onlar sadece Müslüman'a Bize düşman . Yaw. Etmeyin Kardeşim. İran İsraillede dost. Onlar sadece Müslüman'a Bize düşman Ahmet Atındiş uyanıp görebildikten sonra artık bilmeyenimiz kalmamıştır hep sokaklarda bunlar konuşuyor.
    Cevapla
  • talathan keserci 10 yıl önce Şikayet Et
    İran - Türkiye Dostluğu. Tabii bunlar resmi açıklamalar.İşin perde arkasında nasıl bir mücadele olduğunu 0.1 gram beyni olan bile çok rahat anlayabilir vesselam...
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım!. ırak içinde bu ifadelerinizi söylemek mümkün mü? Hayır sayın Bakanım! ABD Dört tarafı Müslüman bir Ülkeyi, ( Irak ı) işgal etti ve Irak in Müslüman ülke olan komşuları buna ses çıkarmadılar. ayrıca Irak'ın işgal edilmesinde Türkiye ABD in yanında yer almıştır. Irak savaşı diye bir savaş yoktur. ABD in Irak'ı işgali vardır sadece.
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Peygamberimiz s.a.v.. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu zalimlere teslim etmez, demiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı