Baykal: Bana iğrenç komplolar tertipliyorlar

Odatv davasında tanık olarak dinlenmesine karar verilen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, İstanbul 16'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin sorularına yazılı olarak yanıt verdi.

Baykal: Bana iğrenç komplolar tertipliyorlar
Baykal: Bana iğrenç komplolar tertipliyorlar
GİRİŞ 05.11.2013 16:02 GÜNCELLEME 06.11.2013 08:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Deniz Baykal, Odatv davasının tutuksuz sanığı İklim Kaleli'nin telefon görüşmelerinde aktardığı taciz iddialarına yönelik olarak, "İklim Ayfer Kaleli, Soner Yalçın ve Barış Pehlivan'ın telefonlarının dinlendiğini bildiği için bu iftiraları atmıştır" dedi. Baykal, İklim Ayfer Kaleli'nin basında kendi aleyhinde verdiği beyanatların tarihine de dikkat çekerek, "O tarihler milletvekili aday listesinin oluşturulduğu döneme denk gelmektedir."

Baykal cevaplarını şu sözlerle noktaladı; "Birileri ısrarla Türk siyasi hayatından çekilmem için iğrenç komplolar tertiplemektedir. Taciz iddiası ve iftirası onlardan biridir."

İşte Baykal'ın o yanıtları:

- Gazeteci Hüseyin Soner Yalçın ile Meclis'te bir kaç defa görüşmemiz oldu. Bu görüşmeler esnasında Halk TV'yi satın almak veya kiralamak istedikleri dile getirilmiştir. Halk TV şirket hissedarlarının bir kısmıyla dostluk ilişkilerim olması nedeniyle bu konuda yardımcı olmam istenmiştir.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu olayla ilgisi ve bir aracılığı olmamıştır.

'Halk TV'nin şahsıma ait olmaması nedeni ile devretmeyi kabul ettiniz mi?' sorusu ve bu konuya ilişkin devamındaki sorular anlamsızdır.

- Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olduktan sonra CHP içerisinde liderlik çekişmesine girilmemiştir.Bu nedenle iki numaralı soruya ilişkin bir yorum yapmam mümkün değildir.

- Üçüncü soruya ilişkin de ne soruda geçen konuşmalar ne de darbe ile neyin kastedildiğine ilişkin bir bilgim olmadığından bu konuya ilişkin  bir yorumumun bulunması da söz konusu olamaz.

- İklim Ayfer Kaleli Oda TV'de çalıştığını söyleyerek ısrarla, dört defa sekreteryamı arayarak randevu talep etmiştir. Bu ısrarlı talepleri sonucu 25.01.2011 tarihinde kendisi ile 20-25 dakikalık görüşmem olmuştur.
Görüşmede, CHP Genel Başkanlığından ayrıldığım için çok üzüntü duyduğunu, evimin önünde çadır kuran CHP'li gençleri ziyarete gittiğini, lider olarak çok sevdiğini ve sonrasında daha yakın görüşmek istediğini belirtmiştir. Görüşme bitmiş ve kendisi ayrılmıştır. Halk TV'nin devrine ilişkin bir konu gündeme gelmemiştir.

- Ahmet Mümtaz İdil ile Sanık İklim Ayfer Kaleli'nin yaptığı telefon görüşmesindeki, ‘.... iyi geçti ama, habercilik bir şey yok. Ziyaret ettim.', ‘Seçime kadar bir şey söylemeyecek, konuşmayacak, CHP'ye zarar verecek hiçbir şey yapmayacak. Görüşü bu, bunu bile yazmamı istemiyor.', ‘yarım saat muhabbet ettik, sohbet ettik, yani haberlik hiçbir şey yok' kısmına ilişkin ifadeler doğrudur. Ancak ‘yarın tekrar görüşeceğiz. başka bir yerde olacak o yarın. Beni de götürüyor yanında' kısmı tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir beyanım bulunmamaktadır.

- Aynı konuşmada geçen, ‘sonra tohum attım. kısa süre sonra ekecem, biçicem, şimdilik bir şey yok' ifadelerinin anlamı çeşitli yorumlara açıktır.

- İklim Ayfer Kaleli'nin Mümtaz İdil ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde hiçbir taciz olayının olmadığı, haberlik bir şey olmadığı, gayet olağan bir görüşme olduğu çok açık olarak anlaşılmaktadır.

- İklim Ayfer Kaleli, Ahmet Mümtaz İdil ile yaptığı telefon konuşmasında ‘yarım saat muhabbet ettik, yani haberlik bir şey yok, sonra tohum attım, kısa sürede ekeceğim, biçeceğim, şimdilik bir şey yok' dedikten sonra dinlendiğini bildiği Barış Pehlivan ve Hüseyin Soner Yalçın ile yapmış olduğu telefon görüşmelerinde kasten kendisine yönelik taciz edildiği iftirasında bulunmuştur.

TELEFONLA ARAMADIM, BULUŞMA ÖNERİLERİNİ GERİ ÇEVİRDİM

- Bu ikinci senaryonun benim açımdan hiçbir geçerliliği yoktur. Böyle bir senaryoyu CHP yönetimine ve Oda TV yönetimine aktardığındanda haberim olmamıştır. Bana yaptığı ziyaret sonrasında defalarca telefonla arayarak ilişki geliştirme çabalarını sürdürmüştür. Buna karşılık ben hiç bir zaman kendisini telefonda aramadım, hiçbir görüşmem ve ya karşılaşmam olmadı, buluşma önerilerinin tümünüde geri çevirdim.
İklim Ayfer Kaleli'nin asılsız iddia ve iftiralarına ilişkin tazminat davaları açılmış olup, Ankara 4.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2011/107 E. , 2012/189 K.sayılı ve 05.07.2012 ve 04.12.2012 tarihli kararında, Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2011/557 E. , 2013/145 K.sayılı ve 16.04.2013 tarihli kararında iddiaların iftira olduğu belirtilmiş ve İklim Ayfer Kaleli haksız ithamları nedeni ile tazminata mahkum olmuştur.
İklim Ayfer Kaleli'nin basına taşıdığı iddia ve iftiraların gündeme geldiği tarih son derece önemlidir. Zira o tarihler milletvekilliği adaylarının listesinin oluşturulduğu döneme denk gelmektedir.
Birileri ısrarla Türk siyasi hayatından çekilmem için ellerinden geleni yapmakta ve çok iğrenç komplolar tertiplemektedir. Taciz iddiası ve iftirası da onlardan biridir.

-Yalçın Küçük'ü Üniversite'den tanırım

Yalçın Küçük'ün soruda bahsedilen el yazısı notlarına ilişkin bir bilgim bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir değerlendirmemin olması da söz konusu değildir.

"Baykal'ı indirdik' ibaresi ile neyi kastedildiğini de bilmemekteyim."

YORUMLAR 11
  • sami efe 10 yıl önce Şikayet Et
    Baykal Tam Bir Siyaset Adamı. chp ye hiç oy vermedim desteklemedim. ama Siyasette Kılıçtaroğlu Sayın Baykal'ın Eline su bile dökemez. Baykal Muhalefet Lideri iken daha mantıksal olaylarla karşımıza çıkıyordu.
    Cevapla
  • Muhammed Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Ebu Süfyan gibi. doğruyu görüp hak dine katkıların bulunabilir. Hiç bir şey için geç değil ! Allah bu kulun hakkında muradın hidayet ise hidayete erdir...
    Cevapla
  • virdis moment 10 yıl önce Şikayet Et
    sen temiz olsaydın susmazdın,,, artık çok geç,,,. ama unutmaki kılıçtardan kat-kat eyi siyasetçisin,,,
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Komplo kurmuslarsa Ozaman..... #diren_deniz ... hadi direnseydin ya. insan inandigi degerler ugruna mucadele eder. Kimisini muhtar olamasin diye hapise gonderirler, İnanclidir direnir Ulkemize basbakan olur. Kimisinin 70 yilda sozde yaptigi kahramanliklari bir VHS kasetine bes dakikaya sigdirirlar ve yerine baskasini getirirler, adina komplo derler ve silinir gider, kimse hatirlamaz bile, Cunki Gelen gideni aratmis bile :)))
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. baykaldan genel başkanlık koltugundan indirildi .. itibarı yerlere alındı hala gercekleri konuşmakdan kaçınıyor ise çan korkusundan başka bir şey olamaz.. yaptığı açıklamar çok komik saklanılan gercekler er yada geç ortaya cıkaçakdır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'