CHP'li vekili sekreteri fena çarptı!

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 2007'de seçildiği günden beri sekreterliğini yapan Y.M.'nin bu süre zarfında maaş hesabından küçük küçük meblağlarla kendisinden habersiz yaklaşık 174 bin TL aldığını iddia etti.

CHP'li vekili sekreteri fena çarptı!
CHP'li vekili sekreteri fena çarptı!
GİRİŞ 06.11.2013 02:59 GÜNCELLEME 06.11.2013 06:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hesaplarında eksik olduğunu farkeden CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek hesaplarında eksik olduğunu tespit edince sekreterinden şüphelendi, araştırma yaptı. Dibek detaylı bir araştırmanın ardından hesabında 174 bin liranın eksik olduğunu tespit etti.

Habertürk'te yer alan habere göre; Dibek, önce sekreterinden parayı istedi. Sekretere, 'Emekli ol, tazminatını al, aracını sat, bu parayı öde. Olay ortaya dökülmeden konuyu kapatalım' teklifini götürdü. Sekreter kabul etmeyince milletvekili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

22 yıllık sekreter Y.M.'nin böyle bir şey yapacağına ihtimal vermeyen yöneticileri milletvekili istediği için sekreteri Meclis'ten eski kurumuna gönderdi. Savcının iddianamesi ortaya çıktıktan sonra açıklama yapacağını söyledi.

HABERSİZ İMKANSIZ

Sekreter Y.M. dava sürecinde kendisine zarar verebileceği gerekçesiyle açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak Meclis yetkilileri, Y.M'nin, "İddialar kesinlikle doğru değil. Birçok milletvekili gibi benim baktığım milletvekili de hesabıyla ilgili yetkileri bana vermişti. Bütün işlemleri bilgisi dahilinde yaptım. Zaten haftalık döküm veriyordum. Ondan habersiz para çekmem mümkün değil" diyerek kendisini savunduğunu bildirdi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Meclis bürokrasisi ise bu davanın sonucu merakla bekliyor. Çünkü Meclis'te milletvekilleri büyük oranda bankaya dilekçe veren sekreterlerine maaş hesaplarını kullanma yetkisi veriyor. Borçları, alacakları, ödemeleri sekreterler takip ediyor. Bankalar da sekreterlerle çalışıyor. Davanın seyrine göre Meclis yönetimi de yeni önlemler almak durumunda kalacak. 

AYDA 2 BİN 200 TL

Milletvekilinin çıkardığı hesaba göre sekreterin 174 bin lirayı hesaptan farkettirmeden çekebilmesi için her ay ortalama 2 bin 200 TL civarında para çekmesi gerekiyor. Sekreter, "İddialar doğru değil" diyerek kendini savundu. 

Meclis bürokrasisi ise maaşlarını sekreterlere teslim eden milletvekilleriyle ilgili önlem almak için yargı sürecinin sonucunu beklemeye başladı.

YORUMLAR 8
  • Mehmet Çakmak 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın H.İsmail Arslantaş Bey. Ben de söylediklerinize tamamen katılıyorum zira söylediklerinizin aksini ifade etmedim. Müslüman bir ülkede müslüman olarak doğduğuma şükrettim. Tabii ki bu Ahireti kazanmanın ve kusursuz Rabbimi razı etmenin garantisi olamaz. Yorumunuzun her harfine katılıyorum. Saygılarımla.
    Cevapla
  • H.İsmail ARSLANTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mehmet Çakmak Bey. Müslüman bir ülkede doğmak Allah'ı razı etmenin ve ahireti kazanmanın garantisi olamaz Bir de Allah Adil-i Mutlak'tır; hiçbir kuluna zulüm etmez ve hiçbir kimseye de torpil yapmaz.
    Cevapla
  • sami efe 10 yıl önce Şikayet Et
    Kendine faydası olmayanın bu vatana hiç faydası olmaz ! . .. Kendi Aldığı maaşın hesabını bile yapamayanlar bu ülkeyi yönetmeye talip yazıklar olsun
    Cevapla
  • Mehmet Çakmak 10 yıl önce Şikayet Et
    minik minik meblağ. Adamın fark etmediği minik minik meblağ bizim maaşımızdan daha fazla. Adam onu fark etmezken biz geçinmeye çalışıyoruz. Yine de çok şükür Rabbime müslüman bir ülkede doğduk müslüman olarak yaşıyoruz. Daha büyük nimete ne lüzum?
    Cevapla
  • izzet karadeniz 10 yıl önce Şikayet Et
    bu işte bir bit yeniği var. bayan sekreterler ne yazıkki günümüzde bilgeliğinden ve akıllılığından çok diksiyonu düzgün ve prezantabl tanımlamaları ile seçildiği için genelde ya gönül ilişkisi ya da müşteri çekme ya da daha farklı menfaat ilişkileri bğalamında seçilmektedir. özellikle özel işyerlerinde bu tür sorunlar daha fazla yaşanmakta ve genelde gönül ilişkisine dayanarak sekreterlerin küçük veya büyük çaplı para sızdırmalarına göz yumulabiliyor. birçoğu yuva yıkma sebebi olabiliyor. birçoğu evlilikle neticelenebiliyor. her ne olursa olsun. sekreterlik dendiğinde toplumuzuda ne yazıkki akla; güzellik, seksilik ve cazibe geliyor. ve sekreter olarak çalışanlar hakkında otomatikmen toplumsal önyargı doğuyor. bence bayanlar sekreter olarak iş ararken veya iş başvurusu yaparken güzelliği ön planda tutan patronların teklifini değil., bilgeliği ve akıllılığı ön planda tutan işverenleri tercih etmeliler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı