AK Parti'nin 6 büyükşehir adayı daha belli oldu

Nefesler tutuldu ve herkes artık Ak Parti'nin büyükşehir adaylarını açıklamasını bekliyor…

AK Parti'nin 6 büyükşehir adayı daha belli oldu
AK Parti'nin 6 büyükşehir adayı daha belli oldu
GİRİŞ 19.11.2013 10:16 GÜNCELLEME 19.11.2013 23:03
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti'de bazı büyükşehirlerin adayları da belli olmaya başladı. İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek, Şanlıurfa'da Ahmet Eşref Fakıbaba, Konya'da Tahir Akyürek, Manisa'da Hüseyin Tanrıverdi ve Ordu'da Enver Yılmaz'ın adaylığı aşağı yukarı kesinleşirken Sakarya, Kocaeli, Antalya, Balıkesir, Gaziantep ve Mersin büyükşehir belediye başkanlığına kimin aday olacağı da belli oldu. Aldığımız bilgilere göre, adaylığı kesinleşen isimlerin birbirini arayarak tebrik ettiği belirtildi. Adayların isimleri resmi olarak önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

SAKARYA'DA TOÇOĞLU; KOCAELİ'NDE KARAOSMANOĞLU

AK Parti, Sakarya'da başarılı projelere imza atan mevcut başkan Zeki Toçoğlu ile devam karar alırken, Kocaeli'nde ise İbrahim Karaosmanoğlu aday gösterecek.

GAZİANTEP'E AŞIK OLAN BAKAN ADAY OLACAK

Asım Güzelbey'in aday olmayacağını açıkladıktan sonra gözler Gaziantep'e çevrilmişti. AK Parti'de 3. dönemini dolduran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eğer bir aksilik olmazsa Gaziantep'ten aday olacak. Gaziantep aşığı olan, aynı zamanda memleketinde çok sevilen Bakan Şahin, konuyla ilgili olarak Haber7'ye yaptığı açıklamada "Bizi buraya getiren irade, bizi nereye layık görürse biz oraya gideriz. Görevden kaçmayız" sözleriyle adaylık konusunda genel merkezin vereceği karara tabi olacağının sinyalini verdi. 

AKAYDIN İLE TÜREL YENİDEN KARŞI KARŞIYA

2009 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı Antalya'yı yeniden almak isteyen AK Parti, burada çok titiz bir çalışma yürüttü. Genel Merkez, aday olarak Mevlüt Çavuşoğlu'nun da adının geçtiği Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Menderes Türel'de karar kıldı. Türel'in adaylığının resmi olarak açıklanmasından sonra Antalya'da yeniden Mustafa Akaydın ve Menderes Türel rekabetini görmüş olacağız.

AK PARTİ, BALIKESİR'İ EDİP UĞUR'LA MHP'DEN ALACAK

Aynı Bakan Fatma Şahin gibi AK Parti'de 3. dönemini dolduran bir diğer isim olan Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilecek. Son seçimlerde Balıkesir'i Milliyetçi Hareket Partisi'ne kaptıran Edip Uğur'u aday göstermekle yerel seçimlere ne kadar önem verdiğini de göstermiş oldu.

MERSİN'E SÜRPRİZ İSİM

Akdeniz'in incisi Mersin'de de büyük hedefler yola çıkan AK Parti'nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yapan Ahmet Zahteroğulları'nı aday olarak gösterebileceği konuşuluyor. Daha önce bazı şehirlerde kaymakam ve vali yardımcısı olarak da görev yapan Zahteroğulları, Mersin Vali Yardımcılığı ve Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Kulislerden aldığımız bilgilere göre Zahteroğulları'nın aday adayı olması için AK Parti Genel Merkezi'nden destek aldığı konuşuluyor.

omer.sut@haber7.com

Haber7 

YORUMLAR 29
  • hasan tahsin yaşar 10 yıl önce Şikayet Et
    sırf muhalefet olmak. arkadaşlar neye güvenerek akp antep'te seçimi kaybeder diyorsunuz anlamıyorum. Bu hayalden başka bir şey değil. Görünen köy kılavuz istemez.
    Cevapla
  • Müslüm 10 yıl önce Şikayet Et
    Hacı Gardaş.... Ne demek ''doğu insanı bir bayanı belediye başkanı olarak kabul etmez'' Yav dostum, o bayan bir Gaziantepli. Antep halkı Sayın Fatma Şahin'in Bakanlık yapmasından ne kadar grur duyuyorsa, Belediye Başkanlığı yapacak olmasından dolayı da, o kadar grur duyacaktır emin ol...
    Cevapla
  • hacı 10 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep!!!. Akparti bu seçim Gaziantep'i kaybedebilir. Suriye'den gelen mülteciler Gaziantep'te büyük rahatsızlıklara yol açtı. Sürekli dalaşmalar,tartışmalar oluyor. Birde üzerine her ne kadar çok sevilirse sevilsin doğu insanı bayan bir adayı belediye başkanı olarak pek tasvip etmez...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    bu sefer muhalefeti bilhassa MHP yi hezimete uğratmamız lazım !. siyaset üretemeyip sadece hakaret eden bu partili arkadaşlardan 10 kişiyi ben ona oy vermekten vaz geçirecem ! baraj altında kalıp sokakta siyaset yapsınlar !
    Cevapla
  • Müslüm 10 yıl önce Şikayet Et
    Erdal Doğan.... Chp'nin bu saatten sonra Gaziantep'i kazanması mucize olur diyorum. İyi bir aday çıkarılırsa, kazanırlar demişsin ama Chp'de bahsettiğin şekilde ''iyi'' biri var mı? Son seçimlerde Gaziantepli Mustafa Beyi'i aday gösterdiler ama Ak Parti yine Chp'yi ikiye katladı ve fark attı. Ak Parti bu seçimlerde de, bir önce ki oy potansiyeli koruyacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!