AK Parti'nin en başarılı ve başarısız yönü!

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki yapılan AK Parti Seçim Stratejisi toplantısında seçim sonuçlarının analizi yapıldı.

AK Parti'nin en başarılı ve başarısız yönü!
AK Parti'nin en başarılı ve başarısız yönü!
GİRİŞ 10.04.2014 12:47 GÜNCELLEME 10.04.2014 13:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dün Başbakan Erdoğan'ın bir bölümünü partinin grup toplantısında paylaştığı seçim sonuçları analizi geniş bir şekilde ele alındı.

Kazanılan ve kaybedilen belediyeler için de hazırlanan rapor Başbakan Erdoğan'a sunuldu.

Kampanyayı yürüten ekiple yapılan toplantıda en başarılı propaganda şarkısının Uğur Işılak'ın sözlerini Erdoğan'a uyarladığı 'Dombra' olduğu ortaya çıktı. 

Başkanlığını Erdoğan'ın yaptığı toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, eski bakanlardan Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün gibi isimler katıldı.

Seçim kampanyası için yapılan mitingler, şarkılar, anketler, ilanlar, posterler, hazırlanan slogonlar için ayrı ayrı raporlar tutuldu ve Başbakan Erdoğan'a sunuldu.

Ayrıca muhalefet partilerinin seçim kampanyaları da ele alındı.

Analiz sonuçlarına göre AK PArti'nin başarılı olmasında çözüm sürecinin de etkisi olduğu ortaya çıktı.  

AK Parti'nin en başarısız olduğu çalışma ise seçim sandık görevlileri ve müşahitler. Sandık güvenliğinde başarısız olunduğu görüşü benimsendi. 

Başbakan Erdoğan reklam kampanyalarını yürüten Erol Olçak'a da ayrıca teşekkür etti ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için de çalışmalarına şimdiden başlaması talimatın verdi.

AK Parti'yi zafere götüren başarının formülü ise şöyle açıklandı:
* Daima millet, daima hizmet sloganı.
* Vatandaşın günlük hayatına etki eden yatırımlar.
* Seçmenin istikrar isteği.
* Erdoğan'ın ses kısıklığına rağmen mitinglerine devam etmesi.
* Seçime 15 gün kala yayınlanan bayrak reklamının verdiği birlik beraberlik mesajı.
* Seçim mitinglerindeki şarkılar özellikle Başbakan Tayyip Erdoğan'ı anlatan Dombra şarkısı.

HABER 7 

YORUMLAR 15
  • erciyes talas 10 yıl önce Şikayet Et
    sandık güvenliği. cehape'li birinin güvenlik kamerasına yakalanan seçim hilesini kerkes gördü! bundan sonraki seçimlerde çok daha ciddi sandık ve oy güvenliği alınmalı. çok daha fazla yüksek çözünürlüklü kamerlar yerleştirilmeli .
    Cevapla
  • burak şişman 10 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. erol olçak ismi yeter..katılanlar ne anlar propaganda dan kampanyadan...yarısı akpartili değil,yarısı dün girme partiye...bu iş kökten olur..erol olçak ....karizması duruşu aklı hepsi bi yerde...
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 10 yıl önce Şikayet Et
    ASLINDA OY VERMEMEK İÇİN ÖNEMLİ SEBEPLERİMİZDE VARDI. Sayın başbakanı devirme planlarına karşı duruşumuz neticesinde ülkemize yararlı olacak kanunları çıkarması için gereken desteğimizi vermemiz gerektiğini düşünerek oyumuzu verdik. Ancak beklentilerimizden kaynaklşanan sabrımızda bitti aslında. Yıllardır ülkede kalkınma sürüyor deniyor. evet iyi işlerde yapılıyor ama emekli olanlar maalesef unutuldu. 6 ayda bir 30-40 lira zamla alım gücümüz bitti. memur emeklilerine son günlerde bir miktar seyyanen zam verildi. işçi emeklisi yine unutuldu. Bizler nasıl geçinelim. Ne yapalım da geçinelim. çalıp çırpalımmı? ayrıca emeklilere hastanelerde diş tedavisi hizmetinin kaldırılması Verilmiş hakkın alınmasıdır. Kanunlar verilen hak geri alınmaz demektedir. Lütfen hatalar düzeltilsin. Emeklininde insanca yaşamaya hakkı vardır.
    Cevapla
  • Mustafa mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    Yine yanlış analiz - Bir de Vatandaşa sorsanız keşke. 1:Ak partiye oy verdik, Çünkü başka parti yoktu. 2: sayın başbakana komplo kurulduğuna inandığımız için yanında olmak istedik. Yani biz seçtik biz indiririz dedik. 3:Yapılan iyi işleri unutmadık. Peki benim gibi partizan olmayan insanlar için oy vermeseydim sebepleri ne olurdu? 1: Aşağıda Gaziantepli arkadaşın dediği gibi,zaten Fatma şahin bakanlığı döneminde başarılı değildi.Politikaları ile nice yuvalar yıkıldı. 2:Açılım süreci oy kazandırmadı,oy kaybettirdi.(ben ve ailem oy vermeyecektik) 3: Ülkede asayiş sorunu var ve bu hükümet döneminde kat kat arttı. 4:Hükümetin aile politikası ecnebi usulü(istatistiklere bakılabilir) . 5:Vatandaşın olmazsa olmaz ihtiyaçlarına sürekli zam var.(elektrik su,tüp) 6:Gıda maddelerinde hiç bir denetim yok.Ne yediğimizi ne içtiğimizi bilmiyoruz.Üretim olsunda nasıl olursa olsun diyorlar. 7:Sosyal politikalar gözden geçirilmeli,memlekette ağlamayanı zorla ağlatıyorlar.Örnek (GSS prim borçları) Bu seçimlerde oy verme nedenimi üstte yazdım...
    Cevapla
  • Barış-Burak 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakanım... sayın başbakanım... Sayın Başbakanım. Şu Mersine bir el atın artık Allah Rızası için...Rotasyon Şart..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız