CHP'nin Yılmaz Büyükerşen korkusu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in adının CHP'de cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi yeni bir tartışma başlattı. CHP yenilgi durumunda Eskişehir'i de AK Parti'ye kaptırmaktan korkuyor..

CHP'nin Yılmaz Büyükerşen korkusu
CHP'nin Yılmaz Büyükerşen korkusu
GİRİŞ 24.05.2014 07:23 GÜNCELLEME 24.05.2014 13:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP'de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için parti içi eğilim yoklamalarından birinci sırada çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in aday olup seçilememesi durumunda belediye başkanlığına dönememe olasılığı tartışma yarattı. Parti kurmaylarının, Büyükerşen'in adaylığı konusunda Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) görüş istenmesine sıcak baktığı belirtildi.

Kurmaylar kaygılı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında geçen haftalarda yapılan il başkanları toplantısı ve sonrasında yapılan kapalı grup toplantısında en güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimli başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ismi partide yeni bir tartışma yaşanmasına neden oldu.

Parti kurmaylarınca CHP MYK'ya da yapılan sunumda Büyükerşen'in seçilememesi durumunda yeniden belediye başkanlığına dönememe ihtimalinin yarattığı kaygı dile getirildi. Alınan bilgilere göre yapılan sunumda Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na göre belediye başkanlarının istifa zorunluluğunun bulunduğu ancak, kazanamaması durumunda diğer bürokratlara tanınan geri dönüş hakkının bu isimlere tanınmadığı tespitinde bulunuldu.

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre; bu nedenle parti içinde CHP'nin ikinci turda MHP ve HDP gibi partilerin desteğini kazanabilecek bir profil olarak sıyrılan Büyükerşen'in adaylığını YSK'ya danışma eğilimi doğdu. CHP, YSK'ya danışma kararı alırsa Büyükerşen'in adaylığını buradan gelecek yanıta göre belirleyecek.
46 üyeli Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ak Parti'nin 29, CHP'nin 16, MHP'nin ise 1 üyesi bulunuyor. Büyükerşen'in cumhurbaşkanı adayı olması için istifa etmesi durumunda, yeni belediye başkanı Büyükşehir Belediye Meclisi'nce seçileceğinden, bir Ak Parti'linin belediye başkanlığına getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR 6
  • NurYolu 9 yıl önce Şikayet Et
    benim tanıdığım MHP li kardeşlerimiz artık CHP adayına oy vermez. güzel olan bir şey var eskiden farklı partililer bir arada konuşamıyordu şimdi konuşuyoruz konuşabiliyoruz hadda bir birimize takıla biliyoruz nükte yapa biliyoruz bu güzel bir olay mevzuya gelirsek ben çok mhp li tanıyorum abi partim mhp ama oy vermedim diyor bir kısmıda abi oyum neden yansın ? diyor bir kısmıda abi ben ne olursa olsun partime oy veririm secimlerde durum bu ya cumhurbaşkanlığı secimi tavanda ne kadar CHP MHP yan yana gözüküyor olsada tabanda ve vicdanlarda içten içe sayın erdoğanı mhp li vatandaşlarımız takdir ediyor ve cumhurbaşkanlığı seciminde sağın güclü bir adayı olmazsa mhp liler sol adaya oy vermez sayın erdoğan yüzde 65 le ilk turda seçilir mhp li secmen neyin ne olduğunu biliyor vatanını milletini sever bence yanlışları bile olsa kılıçtar oğluna güveneceğini sanmam
    Cevapla
  • Serdar Yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    büyükerşen nasıl c.başkanı olacakki?. kendi oyları yetmiyor. mhp tüm oylarına ve başka oylara ihtiyacı var.ben sağduyulu mhp lilerin oy vereceğini sanmıyorum. belki akp nin inadını bir kısmı verebilir ama tamamı aslaaaa
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı insanın hali güzel olur. Yıllarca idoloji sini savunanlar gerçekleri,ve hayattında uygulamaların yanlış olduğunu görünce,akıl kemale erince doğruyu görmeleri normal 21 .YY.da takım tutar gibi siyaset yapılmaz, akıl öne geçerse, başarı kaçınılmaz,Eskişehir de başarılısın neden bu hizmetini memlekete de yapmıya sın,dimi.
    Cevapla
  • Ahmet Nazım Erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah ne yollar aramaya başlamışlar.. Yahu adamı cumhurbaşkanı adayı yaparsak karşımıza genel başkan adayı olarak geri döner korkusundan ne numaralar aramaya başlamışlar.
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 9 yıl önce Şikayet Et
    KK OLMALI.... CHP için en uygun aday, önce Deniz Baykal, sonra Kemal Kılıçdaroğlu'dur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı