AK Parti'den "Çocuk ve Şehir Çalıştayı"

AK Parti, çocuk dostu edebiyatçılar, yazarlar, yöneticiler ve bilim adamlarının katılımıyla "Çocuk ve Şehir Çalıştayı" düzenleyecek.

AK Parti'den "Çocuk ve Şehir Çalıştayı"
AK Parti'den "Çocuk ve Şehir Çalıştayı"
GİRİŞ 13.06.2014 17:31 GÜNCELLEME 13.06.2014 17:31

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yarın Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek çalıştaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Parit İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, milletvekilleri, belediye başkanları, çocuk edebiyatçısı, mimar, yazar ve akademisyenler katılacak.

Belediyelerin kentleşme gündemlerine katkı sağlamak için düzenlenen çalıştaya ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, çocuk duyarlılığının, kentleşme politikalarında merkeze alınmasını istediklerini dile getirdi.

AK Parti'nin 2014 yerel seçim beyannamesini "Büyük Medeniyet Yolunda; İnsan, Demokrasi ve Şehir" sloganıyla kamuoyu ile paylaştığını anımsatan Gül, AK Parti'nin medeniyet ve şehir eksenli çalışmalarını sürdürdüğünü, çalıştayda ortaya çıkacak fikirler ve tekliflerin belediyelerin kentleşme politikalarına katkı sağlayacağını söyledi.

Abdülhamit Gül, çalıştayın medeniyet tasavvuruna dayalı şehircilik çalışmalarının devamı olarak yapıldığına işaret ederek, "Yerel yönetim anlayışımızın odağında insan vardır. Çocuk merkezli şehircilik politikalarının hayata geçmesi insanı merkeze alan bir şehircilik anlayışının doğal sonucudur. Bundan sonra da medeniyet tasavvurumuza dayalı şehircilik anlayışımızın geliştirilmesi ve güçlendirilmesine dair çalıştaylar, arama toplantıları sürdürülecektir" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak