Saadet'in Ekmeleddin İhsanoğlu memnuniyeti

SP lideri Mustafa Kamalak, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığını yorumlayarak köşk seçimlerinde Saadet'in tutumunun ne olacağını açıkladı

GİRİŞ 21.06.2014 16:15 GÜNCELLEME 21.06.2014 22:18
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili "Düşünün neredeyse Allah kelamına, hatta Lafza-i Celal'e bile karşı çıkan bir zihniyet neticede, İslam İşbirliği Teşkilatının Genel Sekreterliğini yapmış olan bir ismi ortak aday olarak sunabiliyor. Bu kanaatimce hem Türkiye bakımından hem milletimizin açısından hem de Cumhuriyet Halk Partimiz bakımından sevindirici bir durum" dedi.

Kamalak, Saadet Partisi Genel Merkezindeki "İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Milli Görüş'ün bugüne kadar söylediği her şeyin zamanla hayata geçtiğini belirten Kamalak, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini gündeme kendilerinin getirdiğini ve 40 yıl sonra ancak bunun gerçek olabildiğini söyledi.

KAMALAK: CUMHURİYET HALK PARTİMİZ BAKIMINDAN SEVİNDİRİCİ

Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kamalak, "Cumhuriyet Halk Partimizin böyle bir ismi cumhurbaşkanlığına aday olarak göstermesi kanaatimce, Türkiye'nin tarihi seyiri bakımından son derece önemlidir. Düşünün neredeyse Allah kelamına, hatta Lafza-i Celal'e bile karşı çıkan bir zihniyet neticede, İslam İşbirliği Teşkilatının Genel Sekreterliğini yapmış olan bir ismi ortak aday olarak sunabiliyor. Bu kanaatimce hem Türkiye bakımından hem milletimizin açısından hem de Cumhuriyet Halk Partimiz bakımından sevindirici bir durum diye düşünüyorum. Her şey ama her şey aslına rücu edecektir" diye konuştu.

Saadet Partisinin tutumu ne olacak?

Kamalak, kendilerine "Kim cumhurbaşkanı olmalı, Saadet Partisinin tutumu ne olacak, parti hangi adayı destekleyecek" sorularının yöneltildiğine işaret ederek, "Bizim için, daha önce de ifade ettik; kimin cumhurbaşkanı olacağından ziyade, nasıl cumhurbaşkanı olacağı önemlidir. Özü itibariyle diyoruz ki biz, cumhurbaşkanı, bu milletin ruh köküne bağlı, aziz milletimizin tarihi değerlerine saygılı, mazlumun hakkını koruyan birisi olmalıdır" ifadesini kullandı.

Partilerinin yetkili organlarıyla ve gönüldaşlarıyla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacaklarını anlatan Genel Başkan Kamalak, ilk etapta diğer adayları da görmek istediklerini, cumhurbaşkanlığı seçimine daha 50 gün olduğunu ve zamanın sonuna kadar da bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 65
  • bilge fen 9 yıl önce Şikayet Et
    Narkozlu kardeşlerim. Sayın Kamalak;Biz İhsanoğlunu destekleyeceğiz demiyor.Cumhuriyet Partisi bile İslami fikri savunduğu bilinen birini aday göstermesi memnuniyet verici diyor.
    Cevapla
  • Ozgur TIKIZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti ve ekibi sayesinde oldu bunlar.. Sayın Kamalak'ın cumhuriyet halk partisinin bu adımı öyle kolay olmadı. Hatta sayın Kamalak Halk Tv ye çıktı diye olmadı.. Ak Parti sayesinde chp böyle bir aday bulabildi. Ak parti sayesinde sayın Kamalak Cuhmuriyet halk partim diye CHP ye sahip çıktı.. Ak Parti sayesinde Halk TV ye çıkacak kadar ayarı kaçırdı.. İşin özeti bu.. devam edin.. partinizle size mutluluklar..
    Cevapla
  • la_edri_ 9 yıl önce Şikayet Et
    adam burada cumhuriyet partiMİZ derken bir kinaye yapmış. bu kinayeyi anlamayanlar hemen partizan zorumlar yazmış,önce yazının tamamını bir okuyun anlayın sonra yorumlayın bir zahmet.ben parti tutmayan biri olduğum için fanatikler ister istemez dikkatimi çekiyor.cumhurbaşkanı için %65 oranını öngörenler herhalde bu oran içinde saadet tabanının olacağınıda bilirler.fanatikliği bırakıp gözünüzü açarsanız akp ve spnin her zaman bir danışıklı dövüş içinde olduğunuda görürsünüz.dikkat ederseniz sp sessiz bir konumda niye herhangi bir şekilde akp zarar görmesin diye.numan hoca akpye geçti niye memleket zarar görmesin diye.burası türkiye,yarın birgün bir alavera dalavera çevirirler herşey altüst olur.şimdi kızdığınız spde sizin en büyük alternatifiniz olur.gaye İslam gaye memleket olmalı,kendinizi partizanlığa kaptırıp gözlerinizi kapamayın....
    Cevapla
  • Atilla Türkoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan Hocamızın Partisi Kimlere Kaldı..... Milli görüşü ağzınıza almayınız. Siz kim, Milli Görüş kim. Sizler bu güzide partiyi yok etmeye and içmişsiniz. Bunu yapıyorsunuz. Şer güçlerin çatı aday diye çıkarmaya çalıştıkları adamı dahi tahlil edememişsiniz. Bu nasıl siyasettir. Bu pari sizlerle böyle gitmiyor. Bırakın ve gidin. Orası oturak yeri değil. Milli görüşe ihanet etmeyin.
    Cevapla
  • kadem akkuş 9 yıl önce Şikayet Et
    aaah hocam aaaah. merhum erbakan hocama yıllardır chp karşıtı olduğu için destek verdik.zannedersem hocamın kemikleri sızlamıştır.birliktenkuvvet doğar inadına rte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz