Demirtaş'tan seçim sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı adayı HDP'li Selahattin Demirtaş resmi olmayan seçim sonuçlarından sonra açıklama yaptı.

Demirtaş'tan seçim sonrası ilk açıklama
Demirtaş'tan seçim sonrası ilk açıklama
GİRİŞ 10.08.2014 20:57 GÜNCELLEME 10.08.2014 21:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Demirtaş'ın açıklamalrından satır başları:

- Umut ediyoruz ki sonuçlar hayırlı olur. Elbette ki bizler halkların demokratik partisi ve bizi destekleyenlerle birlikte Türkiye'ye aydınlık gelecek için umut yaratmak istedik. Seçim bunun için fırsat oldu.

Kampanyamız hedefine ulaşmıştır. Bizler HDP olarak bundan sonraki aşamalarda da savunduğumuz ortak geleceği daha ısrarlı şekilde savunmaya devam edeceğiz. Yarından başlayarak partimizi kitle partisi haline getirmek ilk hedefimiz olacak.

Tüm kimlik ve inançlarla emekten, özgürlükten yana gelecek kurma kararlılığın göstergesi olmuştur. Seçim adil olmayan eşit olmayan yarışta zorluklarla mücadele ederek mesajları hayata geçirme  mücadelesi içinde olduk. Irkçı mezhepçi çizginin çatı çizgisi dahil iflas ettiği ortaya çıkmıştır.

Bize oy vermeyi arzulayan nice milyonlar bir sonraki seçimde oy vermeyi kararlaştırmıştır. Elde ettiğimiz sonuç oran itibari ile hedeflerimize yaklaşmış orandır. Sandıklar başlarda hızla açılıp sonuçlanırken yaklaşık 45 dakika tıkanmıştır.

Geriye kalan sonuçlar açıklanmıyor. Halen açılmayan yüzde 10 oranında sandık sonuçlara yansımamıştır. Şaibe iddiası var. Şikayet geliyor. Gerekli yerlere itirazlarımızı gerçekleştireceğiz.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Münir Kusurlukul 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazık.... Ey delikanlı; daha gençsin, toysun. Bu söylemleri bırak; denenmiş şeyler bunlar ve neticelerini gördün. Sen yeni bir şeyler söyle; kardeşlikten yana dur; ayrıştrıcılık ve iftira solmaya ve sönmeye mahkumdur. Yere paralel olma, dik dur; kendin ol!
    Cevapla
  • Asabi Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    oooo demirtaşta muhalefet bataklığına sürükleniyor.. neymiş şaibe varmış.. . mert ol, bu kadar yapabildim de, canımı ye.. şaibe varmış ee yüzde 10 oy almışsın, kaç bekliyordun yüzde 50 mi..
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş; Kılıçdaroğlundanda Bahçelidende daha siyasetçi !. hiç olmazsa korkmadı çıktı aday oldu ! ya kılıçdaroğlu ve bahçeli ?
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet senin için seçim bir deneyim. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Vatandaşlarını tanıman için bir fırsat bu,eğer Faşizm kokan söylemlerinizi bırakırsanız ve bir halk üzerinden siyaset yapmazsanız ve ayrıca silahlı bir örgütün güdümünden çıkarsanız evet demokrasiye ve insanlığa doğru ilerleyeceksiniz...Ama güneydoğudan gelen duyumların kuzu postunda çakal görünümünün sergilendiğinidir.B u konuya yaklaşımınız sizin Türkiyede siyaset yapabilmenizin ölçüsü olacaktır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar