CHP genel merkezine mescit açıldı, parti bölündü

Bir süredir yapımı planlanan fakat oldukça büyük tartışmalara ve parti içi ayrılıklara kadar varan 'CHP'de mescid yapımı' gerçekleşti.

CHP genel merkezine mescit açıldı, parti bölündü
CHP genel merkezine mescit açıldı, parti bölündü
GİRİŞ 05.11.2014 15:03 GÜNCELLEME 05.11.2014 17:41
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

 Ankara Söğütözü'nde bulunan CHP Genel Merkez binasında mescid açıldı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde açılan mescid ile ilgili Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada mescid açılması konusunda bazı delegelerden ve genel merkeze ziyarete gelen bazı partililerden bu yönde bir talep geldiğini söyledi. Genel Merkez’de görevli genel müdürün talimatı üzerine giriş katın altında bir oda mescid olarak hazırlandı.

BEKAROĞLU: TALEP VARDI, BİR İHTİYAÇ KARŞILANDI

Genel merkeze gelen ve namaz kılmak isteyen partililer ve ziyaretçilerden de bu yönde talepler geldiğini belirten Bekaroğlu, mescidin bu talebi karşılamak amacıyla açıldığını ifade etti. Bekaroğlu " Bir ihtiyaç karşılandı" dedi.

BEKAROĞLU'NA TEPKİ YAĞMURU

CHP Genel Merkezi’nde mescid yapılacağının duyulması üzerine ulusalcı kanatta yer alan bazı milletvekilleri Bekaroğlu’na tepki göstermişti. Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz twitterdan yaptığı açıklamada Bekaroğlu’nu din istismarı yapmakla suçladı. Yılmaz “CHP Bekaroğlu gibi dini istismar edenlere bu kadar kapıyı açarsa kendi öz kitlesini kaybeder. CHP programına aykırı davranan Bekaroğlu istifa” diye yazmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

YORUMLAR 66
  • Sadık Güler 9 yıl önce Şikayet Et
    Nedense Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu geldikten sonra açıldı mescit...Bu arada Bekaroğlu 2 aylık bir genel başkan yardımcısıdır. Mescitin açılmasını kendisi istemiştir, partililerden talep falan yoktur, eğer olsaydı bu işi Gürsel Tekin bitirirdi... CHP 91 yıllık partidir neden daha önce mescit yoktu? Bu arada Bekaroğlu hocadan başka kimse inip namaz kılmaz orada
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir mescidi hazmedemeyen CHP, sen mi iktidara talip olacaksın?
    Cevapla
  • kudret 9 yıl önce Şikayet Et
    yanına da bar açın, tepki verenlerin gönlünü yapmış olursunuz:)) CHP de yer alanların bir çoğu %90'ı İslam'a karşıdır. bazıları daha fazlasını yapıyor. böyle bir partinin mescit açması büyük bir gelişmedir. kim bilir belki o ayyaş kesimler de zamanla imana gelir. kim bilir:))
    Cevapla
  • :) :) :) 9 yıl önce Şikayet Et
    bu chp nin akpye yaptığı iyiliği başka kimse yapmıyor.
    Cevapla
  • Ayhan Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    mescidi bile içlerine sindiremiyor bunlar bu halk size nasıl oy versin arkadaş akıl var mantık var müslüman değilmisiniz belki yakında cami olabilir ama ihtiyaç olduğu kesin gibi neyse allah akıl fikir versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galada tepki çeken olay! Ünlü isimlere Gazze tokadı!
CHP'li İBB, kurul kararını yok saydı: Cemevine ‘hassasiyet’, tarihi camiye ‘ret’