Erdoğan: Sinsice planlar yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da katıldığı törende Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdi.

GİRİŞ 15.11.2014 13:08 GÜNCELLEME 15.11.2014 13:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış töreninde Ortadoğu'da ve müslümanların yaşadıkları acılara değinerek vicdanlara seslendi.

İSLAM SÖMÜRGE DİNİ DEĞİLDİR

İslamiyet sömürge dini değildir. Müslümanlar kemiyyetin değil, keyfiyetin peşinde oldular. İslamı daha çok gönülle buluşturmanın mücadelesi verildi. İslam tarihinde bir sömürgeleştirme olayına şahit olamazsınız. İslam en çok mazlumların garip ve gürebanın dinidir. İslam zulmün değil, zulme başkaldıranın vasıtası olmuştur.

TÜRKİYE SORUMLULUĞUNUN FARKINDA

Türkiye asırlar boyunca İslamiyetin muhafazakarlığını yaptı. Yüz yıl önce, Osmanlı Devleti, çok sayıda ülkeye karşı savaştı. Şimdiki sınırlarımıza ulaştık. Güçlü ve daha da ilerleyen ekonomimizle, savunmuş olduğumuz, kardeşlik mesajlarıyla biz de varız diyoruz. Biz Türkiye olarak tarihin bize yüklediği mirasın ve sorumluluğun farkındayız. Endülüs'teki müslümanın hakkını bizim dedelerimiz savundu.Kutsal mekanların asırlardır hizmetkarlığını yaptılar.

TÜRKİYE HİÇBİR ÜLKE İÇİN TEHDİT DEĞİL

Türkiye içerdeki ve dışardaki bir çok olayı bertaraf etti. Türkiye hiçbir ülke için tehdit ihtiva eden bir ülke değil. Bizim hiç bir ülkenin toprağında sınırında gözümüz yok. Biz barışın, adaletin, dostluğun tarafındayız.

İMAM HATİPLERDE YABANCI DİL

İstanbul'da kurulacak İmam Hatip lisesine, belli bir iki dilde eğitim verilmesi çok manidar olacaktır. Geleceğe yönelik en isabetli yatırım olacaktır. Latin Amerika ülkelerinin taleplerini karşılamak için her türlü desteği vereceğiz.

İslam adı altında, kendi ülkelerin siyasi projelerini yaygınlaştırmaya çalışanlar var. Yüzlerine maske takıp, faaliyet gösterenler de var. Diyanet İşleri Başkanlığımız, en güzel örnekleri verecek, aktarabilecek birikimli bir yapıdır.

İSLAM'I İSTİSMAR EDEN GRUPLAR VAR

İslam'ın çatısı altında bulunup İslamiyeti istismar eden gruplar var. "Barışın dinini, İslam'ı, kendi kirli terör örgütlerine cinayet şebekelerine isim olarak verenlerin, İslam'ın hizmetinde olduklarını, Kur'an ve Sünnetin yolunda olduklarını kim söyleyebilir  Başka ülkelerin ve odakların çıkarları adına vatanlarına ve Müslümanlara ihanet edenlerin, İslam'a hürmet içinde olduklarını, hizmet gönüllüsü olduklarını kim iddia edebilir"

Latin Amerika topluluklarının Diyanetle irtibatta olmaları ve her türlü ihtiyacını belirtmelerini isterim. Ortadoğu'da müslüman kardeşlerimiz çok acılar yaşıyor ve çok ağır bedeller ödüyor.

ORTADOĞU'DAKİ ACILARIN SEBEBİ İSLAM'DAN UZAKLAŞMAK

Biz özeleştiri yapmak zorundayız. Mevcut acı manzarada gayri müslümanların da payı var ancak tek sebep onlar değil. Yaşanan acıları dinimizden kitabımızdan Allahın emir nehiylerinden uzaklaşmanın bir neticesi olarak görüyorum. Acaba müslümanlar zekatlarını hakkıyla ödüyor mu? Kimse ödüyor diyemez.

BİZİM TEK KULLUĞUMUZ ALLAH'ADIR

Eğer öyle olsaydı bugün İslam dünyasında yoksulluğu konuşuyor olmazdık. Müslümanlar önce özeleştirilerini yapacak ve önce kendilerini düzeltecek. Bizim tek kulluğumuz Allah'a dır. Ortadoğu'daki petrol kirli senaryolarla sömürülüyor.

İSRAİL ALEYHİNE ÇIKAN 150 KARAR UYGULANMADI

Bu senaryoda müslümanların kanı var. Bugün BM'den İsrail'le ilgili 150 karar çıktı ancak uygulanamadı. Mescid'i Aksa'nın durumu ortada. Bugün bizim ülkemizde onların mabedlerine karşı bir saldırı olsa acaba ne yaparlar. 

ESED GİDERSE HALKIN İRADESİ GELİR

Hava harekatıyla olmaz dedik. Şimdi daha yeni kara harekatından bahsediliyor. Suriye'de 300 bin masum insan öldü dünyanın sesi çıkmadı. Zalim Esed gidince onun yerine hakın iradesi gelecek.

ORTADOĞU İÇİN SİNSİ PLANLAR YAPILIYOR

"Halep'i neden konuşmuyoruz da Kobani  Mesele başka, dert başka. Üst akıl başka hesapların içinde. Bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Sinsice planlar yapılıyor. Bu planların üzerinde durmamız gerekiyor. Kobani için dünyayı ayağa kaldıranların Halep için zerre kadar kaygı duymadıklarını görüyoruz. Söz konusu Müslüman olunca hukuk ortadan kalkıyor, demokrasi ortadan kalkıyor, evrensel değerler, Avrupa değerleri, Batılı değerler, insani, vicdani değerler ortadan kalkıyor"

Onlar vicdansız olabilir. Ama biz Kur'an ve hadis yolunda insanlığın yanında saf tutup hakkı savuncağız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    imam hafız liseleri de acılmalı
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Oyun içinde oyun Gizli düşmanKRALİÇELİ İNGİLTERE,yi köşeye sıkıştırma vakti. Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. (Âl-i İmrân Sûresi-54﴿ !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!