Bahçeli'den Alevi sorunu için 6 öneri

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında alevi sorunu için 6 öneride bulundu ve hükümete bir de çağrı yaptı.

GİRİŞ 25.11.2014 10:35 GÜNCELLEME 25.11.2014 14:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli alevi sorununun çözümü için partisinin gereken desteği vereceğini açıkladı ve sorunun çözümü için 6 öneride bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

GEÇMİŞ İSTİSMAR EDİLİYOR

Alevi ve Kürt kökenli kardeşlerimizin geçmişte yaşadıkları olaylar kaşınıp istismar yarışına giriliyor. MHP kimsenin etnik kaynağına merak salmamıştır. Geçmişin kötülenmesiyle yapılacak vurgular bir ayrışmaya sebep olacaktır.

SÜRECE SONUNA KADAR KARŞIYIZ

Bizim için esas olan birleşmek ve birleştirmektir. Sonuna kadar sürece karşı duracağız. Duruşumuz nettir. Mezheplerin sorunlarına kucaklaştırıcı ilke ile bakarız.

CAMİ DE BİZİM CEMEVİ DE BİZİM

Biz dedik ki cami de bizim cemevi de bizim. Bu konudaki  adımlarımız hükümet taarfından karşılık bulmadı. Partimiz çalıştaylarda iyi niyetini gösterdi.

BU SORUNU TBMM'DE ÇÖZELİM

Çağrıda bulunuyorum, evladı kerbela istismarı yapıyorsunuz, alevi kardeşlerimizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Sahibi olduğunuz demokrasi paketlerinin içine katmadan ilk adımları atalım ve TBMM zeminininde bu konuyu tamamıyla çözelim.

MHP'NİN ALEVİ SORUNU İÇİN ÖNERİSİ

Bu kapsamda önerilerimiz şunlardan ibarettir:

1- Aleviliğin nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılayacak, Türkiye alevilik araştırmaları merkezi kurulmalıdır. Bu merkez desteklenmeli ve özerk olmalıdır.

2- Milli eğitim bakanlığında din kültürü derslerinin müfredatına doğru objektif bilgiler dahil edilmelidir.

3-Alevi islam inancı önderlerinden ilahiyatçılardan oluşan özel ihtisas komisyonu kurulmalıdır.

4- Diyanet işleri başkanlığı ortaya çıkacak külliyatın orijinallerine sadık kalarak yayınlanmalıdır.

5- Alevi islam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde diyanette radikal düzenlemeye gidilmelidir.

6- Cemevi gerçeği ön yargılarına katılmadan, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden tam olarak kabul edilmelidir. Cemevlerine devlet yardım etmelidir.

BU BİR KARDEŞLİK PROJESİDİR

Biz bu sorunların çözülmesi için teklifte bulunuyoruz. Bu konunun beklemeye tahammülü kalmadı. Bu konu istismar alanı değil, kardeşlik projesidir. MHP alevilerin yararına olacak her türlü düzenlemeye destek verecektir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Açın gözünüzü sorun morun çözen yok bu memlekette.tutan tuttuğu yerden götürüyor.bizde alkış tutarak figürankık yapıyoruz okadar.daha anlamadınızmı. Anlamayan hak veririm çünki bende yeni anladım.sizde birgün anlarsınız.
    Cevapla
  • hasan kara 9 yıl önce Şikayet Et
    bence pkk ile mhp aynı şeylerdir..ikiside kin kan ve gözyaşı üzerinden besleniyolar.yoksa bu ülke asla mhp nin umrunda değil
    Cevapla
  • harun yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    sen çöz sonra akpliler kangren olan sorunları biz çözdük diye oy toplasın.
    Cevapla
  • harun yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    türban olayını kim çözdü dostum, dünya lideri ispanya'da kendi ülkesini eleştirirken gel burda halledelim diyen sen miydin? Cumhurbaşkanlığı, anayasa değişikliği...
    Cevapla
  • ERKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bana mhp nin çözdüğü tek sorunu söylermisin kendilerinin sorun olduğu canım ülkemde...
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Alevi değilim, bildiğim kadarıyla alevilerin masaya en oturmak istemediği Parti MHP dir ! Bir ata sözümüz var nerde çokluk orda B... hükümet tek başına bu kanayan yarayı tedavi edecek tekki siz kaşımayın !
    Cevapla
  • yusuf şentürk 9 yıl önce Şikayet Et
    önünüzden alanmı var işiniz ne
    Cevapla
  • Kaiser Soze 9 yıl önce Şikayet Et
    Bahceli tehlikeli insandır.. Soldan ortak aday çıkarır tutmayınca tekrar milliyetçi olur. Gözümde paralelden hiçbir farkı yok.. İnsanları sokağa dökmedi diye mutlu olduk.. Aman dikkat durur durur en tehlikeli zamanda döker zamanını bekliyordur..
    Cevapla
  • NÜSRET SİİRT 9 yıl önce Şikayet Et
    evet doğru gercektende bahçeliyi seyrettiğim zaman ürküyorum cocuklarıma izlettirmiyorum sizin zamanınızı gördük bankalar hortumlanırken sesin cıkmadı ya 17 ağustos depremi ALLAH cc sizi hiç bir zaman bu devletin başına getirmesin amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var