Şentop: 23 Nisan Başbakanı bile olamaz

CHP'lilerin Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığını hayal bile edemediğini savunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop ilginç bir gönderme yaptı

Şentop: 23 Nisan Başbakanı bile olamaz
Şentop: 23 Nisan Başbakanı bile olamaz
GİRİŞ 28.12.2014 17:57 GÜNCELLEME 28.12.2014 18:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Şentop, partisinin Samsun'da yapılan Seçim İşleri Bölge Toplantısı'na katıldı

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda gerçekleşen toplantıyı çok sayıda partili takip etti. Toplantının açılış bölümünde konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Şentop, 2015 yılında yapılacak genel seçimlere değindi. Türkiye'nin değil, belki dünyanın en güçlü teşkilatına sahip tek siyasi hareketinin AK Parti olduğunu iddia eden Şentop, "Üye sayımız 9,5 milyon civarında. Bu Avrupa'da bir çok ülkenin nüfusundan fazla. AK Parti'yi Türkiye siyasetinde ve genel olarak siyasi tarihte farklı kılan başka özellikler, vasıflar var. AK Parti'nin en önemli özelliklerinden birisi, AK Parti'nin potansiyel oyu, almış olduğu oydan hep fazla olmuştur. Çok yakın bir anket çalışmasında AK Parti'nin oyu yaklaşık 48-50 bandında geziyor. Ama Türkiye'yi hangi parti yönetmeli sorusunda ise bu oran yüzde 55 ile 60 arasında çıkıyor. Yani başka partilere oy verdiği halde 'Türkiye'yi AK Parti yönetmelidir' diyenlerin sayısı AK Parti'ye oy verenlerden daha fazla" dedi.

Bu durumun AK Parti'nin Türkiye'yi hem anlama, hem de yönetme becerisine sahip tek parti olduğunu gösterdiğini vurgulayan Prof.Dr. Şentop, konuşmasına şöyle devam etti:

"Esasen bu partilerdeki arkadaşlar da kendi genel başkanlarının başbakan olacağını hayal bile edemiyorlar. Mesela Cumhuriyet Halk Partililere Kılıçdaroğlu’nu başbakan olarak düşünebiliyor musunuz diye soruluyor. Oran yüzde 50’yi bulmuyor. Mesela yüzde 1’lik, ideolojik partiler var. Kendi genel başkanlarını hiçbir ihtimal olmasa bile başbakan olarak görebilirler. CHP’dekiler kendi genel başkanlarını hayal dünyasında bile başbakan olarak göremiyor. Yani '23 Nisan Başbakanı bile olamaz' diyorlar. Önce 2010 referandumu onların ümitlerini kırdı. Ama 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti yine aynı başarıyı tekrarlaması halinde artık eski Türkiye'nin, eski siyasetin defteri dürülmüş olacak. Onun için son umutları 2015 seçimledir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Şentop'un konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • ahmet gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    bu küçük görmeleriniz,bu yukarıdan bakma tavırlarınız bir gün size çok pahalıya patlayacak.
    Cevapla
  • CEMŞİT 9 yıl önce Şikayet Et
    HANGİ GÜN ? GÜNÜNÜ DE SÖYLE ADAMLAR ONA GÖRE HAREKET ETSİN BARİ...BU KADAR AÇIK KONUŞULMAZ Kİ CANIM...
    Cevapla
  • ahmet kardeş 9 yıl önce Şikayet Et
    gerçekleri söylemek ne zamandan beri küçük görmek oldu???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor