AK Parti rekor peşinde! En az 80 kadın vekil

Ak Parti, yaklaşan seçimlerde aday seçimi ile ilgili stratejilerini belirledi. İşte Ak Parti'nin dört aşamalı aday belirleme stratejisi

AK Parti rekor peşinde! En az 80 kadın vekil
AK Parti rekor peşinde! En az 80 kadın vekil
GİRİŞ 27.01.2015 15:31 GÜNCELLEME 27.01.2015 15:31
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İl kongrelerini 15 Şubat'ta tamamlayacak olan Ak Parti, yaklaşan seçimlerde kimi aday göstereceğine ilişkin stratejilerini belirledi. AK Parti, aday belirlemede mülakattan ankete, taban görüşlerinden aday adaylarıyla ilgili hazırlanan raporlara değin birçok veriye başvuracak. AK Parti kadın aday konusunda ise rekor kırma peşinde. AK Parti'nin asıl hedefi Meclis'e en az 80 kadın milletvekili seçtirmek olarak belirlendi. 

DÖRT AYAKLI STRATEJİ

Kurumsal hafıza: Stratejinin ilk ayağını, süreklilik diğer bir deyişle yenilenme dengesinin korunması oluşturacak. Partinin geçmiş ile bağını koparmadan, kurumsal kültürünü yok etmeden yenilenmesi sağlanacak. 3 dönem kuralı nedeniyle parlamento dışı kalacak olan deneyimli isimlere, partinin üst kademelerinde yer verilecek; kurumsal hafızanın yok olması önlenecek.

"Halk Tipi" de olacak "Liyakatli" de: Stratejinin ikinci ayağı, bir denge üzerine oturacak. Hukuk, sağlık, mühendislik gibi belirli alanlarda ehliyet, liyakat sahibi üniversite mezunu insanlar partiye katılacak. Ehliyet-liyakat sahibi adaylar ile “halk tipi siyasetçi” yani tabanla doğrudan ilişki kurabilen, halkın nabzını tutabilen politikacılar arasında bir denge sağlanacak.

En az 80 kadın milletvekili: Partinin seçimlerdeki üçüncü stratejisi, kadınlarla ilgili olacak. Kadınlar 7 Haziran seçimlerinde rekor düzeyde Meclis’te yer alacak. Mevcut parlamentoda 312 AK Partili milletvekilin sadece 45’i kadın. Seçimlerde AK Partili kadın milletvekili sayısının en az 80’e çıkması bekleniyor. Başı örtülü kadın adaylar da seçilebilecek noktalardan aday gösterilecek.

Yaş ortalaması aşağı çekilecek: Seçim çalışmasının dördüncü ve sonunca stratejisi, gençleşme üzerine kurulu olacak. 2011 genel seçimlerinde 49 olan yaş ortalaması aşağı çekilecek. 30 yaş altı genç adaylar aktif siyasetin içinde olacak. Parti, gençleştirilerek aktif, dinamik bir yapıya kavuşması sağlanacak, nesiller arası dengenin korunması gözetilecek.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 23
  • Asim nesli 9 yıl önce Şikayet Et
    Boyle yandaslik kokan haberlerden vazgecin artik.koru körüne baglanmis eski nesil kinadiginiz sol kesimden ne farkiniz kaliyor bu hareketleri yaptıkça
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    12 yıldır oyalanan Taşören mağdurlarına çözüm yoksa oy da yok artık.
    Cevapla
  • seyirci 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne % 45 i en az %55 ve ustu davutoglunun ve tayyip in secim calismalrina bile gerek yok En az % 55 oda 355 ustu milletvekili yapar Ve arkasindan anayasa değişikliği baskanlik sistemi Ve büyük adam başkan of allahım of super ya
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Yok yanılıyorsun yüzde 75 .))))
    Cevapla
  • JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNE KADRO LÜTFEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerde rekor yapmak isteyen işsizliği bitirmesi lazım. Ak parti sadece öğretmenleri mutlu etti. ya diğer meslek grupları? hele ki mühendislere kadro bile açılmıyor doğru düzgün!
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    ak parti benim davam ancak teşkilatlar ehliyetsiz ellerde rezil oluyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı