AK Parti'de ibre erken seçime döndü!

Meclis Başkanının kim olacağını bugün belli olacak. Kulisler ise kaynıyor: “AK Parti, başkanlığı bırakmayacak. Kasımda erken seçim olur.”

AK Parti'de ibre erken seçime döndü!
AK Parti'de ibre erken seçime döndü!
GİRİŞ 01.07.2015 06:39 GÜNCELLEME 01.07.2015 08:06
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından partiler arasında koalisyon görüşmelerinin başlamasını beklerken, AK Parti kulislerinde “ibrenin erken seçimden yana döndüğü” konuşuluyor.

Bu iddiaya dair ilk işaretinse, AK Parti’nin, Meclis Başkanlığı seçiminde hiçbir şekilde kendi adayı dışındaki bir ismi desteklemeyeceğini açıklaması olduğu belirtiliyor.

CHP İLE KOALİSYON ZOR OLUR


AK Parti kulislerinde CHP ile koalisyon konusunda, “Güvenoyu almak için 18 vekilimiz eksik. Bunun için 8 bakanlık vermeyiz. CHP’de çok parçalı yapı var. Koalisyon zor olur. Kurulsa da dağılır” değerlendirmelerinin yapıldığı ifade ediliyor.

MHP'NİN TAVRI BELLİ

MHP ile olası koalisyon için de, “MHP’nin Cumhurbaşkanı ile ilgili tavrı belli. Cumhurbaşkanı’mızı pazarlık konusu yapmayız” denildiği belirtiliyor.

HDP DİLE DAHİ GETİRİLMİYOR

HDP ile koalisyon seçeneği ise AK Parti kulislerinde neredeyse hiç dile getirilmiyor.

YAŞ SONRASINA KALACAK

Öte yandan “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 3-5 Ağustos arasında yapılacak Yüksek Askeri Şûra’ya (YAŞ) mevcut hükümetle girmek istediği, bu nedenle hükümet kurma görevini, sürecin tamamlanması YAŞ sonrasına kalacak şekilde vereceği” de kulislerde dile getirilen iddialar arasında.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 40
  • ÇAĞRI 8 yıl önce Şikayet Et
    sonuçlar değişmeyecek
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    erken seçimi söylemine başlamadan önce seçim sandığı güvenliğini sağlamazsanız ülkede kaos çıkar bunun farkıa varın yoksa faturasını kimsenin ödeyemeyeceği bedeller doğurur.onun için erken seçim lafından önce doğudaki teröristlerin icabına bakın devlet devletliğini yapsın yoksa millet gereğini yapar bundan kuşkunuz olmasın.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    chp ile hükümet kurmak zaten ak partiyi bitirir.. ama erken seçimde olsa sonucun değişeceğine ihtimal vermiyorum hdp ye kendine güven geldi ve kemalistlerde erken seçim olması halinde tekrar hdp yi destekliyceklerini söylüyorlar nedeni ise dikta rejimimiş :) ama devlet doğuda askeri önlem alır sandık başına asker dikerse ozaman hdp ye kemalist oyları da yetmez..
    Cevapla
  • CAN TAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Erken seçim olursa, HDP denen teröristleri destekleyen parti, çözüm süreci zamanında dağdan şehire indirdiği yandaşlarına muhtemelen sokağa dökülme emri verecektir,ülkenin huzurunu kaçıracak, yine malum partiyi parmağında oynatacaktır.
    Cevapla
  • bir dost 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu il ve ilçe teşkilatlarıyla ve millet vekili seçindeki hatalarla seçime gidersek bir de üstüne doğuyu hdpkk nın eline teslim edip insanları güven içinde oy kullandıramazsak sonuç DE-ĞİŞ-MEZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması