Zeybek: İstifa etmesi gerekiyor ama etmez

Namık Kemal Zeybek, 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi. MHP’nin oy kaybından Bahçeli’yi sorumlu tutan Zeybek, "zarar veriyor" dedi.

Zeybek: İstifa etmesi gerekiyor ama etmez
Zeybek: İstifa etmesi gerekiyor ama etmez
GİRİŞ 05.11.2015 07:53 GÜNCELLEME 05.11.2015 07:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi’ne (SASAM) konuk oldu. Zeybek, program öncesi 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi. Geçmişte MHP’de aktif olarak görev yapan Zeybekçi, partinin lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirirken HDP’ye verilen oyların PKK’nın baskısı ile alındığını söyledi. 

SORUMLU KENDİSİDİR

7 Haziran seçimlerinde koalisyon ihtimalinin olduğunu ancak Bahçeli’nin bu işi tıkadığını belirten Zeybek, “Devlet Bahçeli garip bir şekilde hiçbir koalisyonda yer almayacak bir tutum ortaya koydu. Zaten ilk günlerde de seçimi telaffuz etti. Bu işe yol açtı. Sorumlu Devlet Bahçelidir. Devlet Bahçeli yüzünden MHP, bir türlü istediği kitleyi yakalayamıyor. Bahçeli iktidar olmak istemiyor. Dolayısıyla benim bu seçimden çıkaracağım çıkarım budur. Devlet Bahçeli Türkiye’ye bu anlamda çok büyük zarar veriyor. İstifa etmesi gerekiyor ama etmez” diye konuştu. 

OPERASYONLAR BASKIYI ÖNLEDİ 

1 Kasım seçimlerinden sonra HDP’nin aldığı oyların 7 Haziran seçimlerine göre düşüşünü değerlendiren Zeybek, “PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da kurtarılmış bölge haline getirdiği yerlerdeki sandıklarda baskı ile oy aldığı gerçektir. PKK militanları sandığa gidip seçmene görünüyor ve silme HDP’ye oy çıkıyor idi. Son zamanlardaki operasyonlarla bu önlendi. Böylece zorunlu olarak HDP’ye oy vermek durumunda olanlar vermediler ve AK Parti’ye oyu verdiler. Güneydoğu’da iki parti var gerçekte. Bir HDP bir de AKP. HDP’nin zihniyetini, ideolojisini beğenmeyenler AKP’ye verdiler. AKP’nin oylarının artmasının bir sebebi MHP bir sebebi de HDP. Yani iki partinin oylarını aldı, rakamlar onu gösteriyor” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR 5
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    ak partiyi ülkücüleşme politikalarına çeken bahçeliyi tebrik ediyorum..seçimin galibi bahçelidir..
    Cevapla
  • AHmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Namık kemal zeybek bende çok severdim ta ki bir tv programında Yavuz Bahadıroğlu ile tartışmalarına şahit olana kadar. o programdaki konuşmalarından sonra onu yanlış tanıdığımı anladım. sizde youtubeden araştırın videosu varmı bilmiyorum.
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn Zeybek Başbuğ'un baston emanet eddigi kişidir yeri mhp dir bizler mhp li olarak bu seçimde akp ye verdik Bahçeli gidene kadar da vermeyecez iktidar olmak istemiyor oy boşa gitmesin.
    Cevapla
  • DADAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın namık kemal bey haklısın ama sen neredesin niye orda değilsin, dön artık yuvana o yuva kutsal yuva, bir tas aş'da olsa kuru ekmekte olsa senin yerin MHP
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli zarar vermiyor , İktidarı AK PARTİ ' ye teslim ederek hizmet ediyor.İktidar olamayarak hizmet ediyor.Çaktın mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!