'Erdoğan'ın iması bile yeter istifa etmem için'

AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisinden istifa etmesini "ima" etmesinin yeterli olduğunu söyledi.

'Erdoğan'ın iması bile yeter istifa etmem için'
'Erdoğan'ın iması bile yeter istifa etmem için'
GİRİŞ 30.10.2017 12:42 GÜNCELLEME 30.10.2017 12:55
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

''Bırakın istifa etmemin istenmesini filan imasını yapsa dahi sayın genel başkanım, bir saniye dahi düşünmem ve istifa ederim" diyen Türel, "Beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanı’mdır" diye konuştu. 

Menderes Türel, Habertürk'ten Sevilay Yılman'ın, "Sizin istifanızın da istendiği yönünde kulisler var. Doğru mu başkan?" sorusuna "Evet var" dedi ve gülerek ve devam etti: "Tesadüf işte... İstifaları istenen belediye başkanlarının Ankara'da görüşmelere çağrıldığı günlerden bir gün ben de çağrıldım ama tamamen alakasız bir konuyla alakalı. Yerel yönetimler yasasıyla ilgili bir hazırlık var Meclis'te. Benden de görüş almak istediler. Sırf onun için gittim Ankara'ya ama tabii bu gidişim o debdebeli döneme geldiği için çok farklı yorumlandı. Yani ortada dolanan hiçbir iddia doğru değil!" 

Türel sözlerine şöyle devam etti: 

"Bırakın istifa etmemin istenmesini filan... İmasını yapsa dahi sayın genel başkanım, bir saniye dahi düşünmem ve istifa ederim! Çünkü beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanı'mdır. Dolayısıyla geri de almak istemesi gayet doğaldır. Bir de şu realitenin altını çizmek istiyorum: Sayın Cumhurbaşkanı aday gösterirken iyi, demokrat oluyor ama başarısızlık veya performans düşüklüğü gördüğü için istifa istiyor diye 'Demokrasiye aykırı' demek çok hakkaniyetli bir yaklaşım değil!"

YORUMLAR 31
  • Çekmeköylü 6 yıl önce Şikayet Et
    Çekmeköy belediye başkanınıda bekliyoruz.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    olması lazım gelen bu parti disiplini bunu gererktirir
    Cevapla
  • sait 6 yıl önce Şikayet Et
    akpartide parti içi demokrasi işlemıyor onun yerine patron ve elemenlar var patron nezaman isterse elemenın işi ne son veriyor
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Çavuşoğluyla arası limoni diyorlar Antalyada. biri ötekini yiyecek diyorlar. hadi bakalım
    Cevapla
  • Karaalioglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Gökçek te başta öyle demişti Menderes Başkan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor