AKP'ye karşı Kurtuluş Savaşı'na çağırdı

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, kadınlara yeni bir Kurtuluş Savaşı çağrısı yaptı.

AKP'ye karşı Kurtuluş Savaşı'na çağırdı
AKP'ye karşı Kurtuluş Savaşı'na çağırdı
GİRİŞ 05.12.2011 15:03 GÜNCELLEME 05.12.2011 15:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yılmaz, “AKP iktidarının demokrasiyi, özgürlükleri, ülke bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğümüzü yok etme girişimlerine karşı yeniden bir Kurtuluş Savaşı başlatmak zorundayız” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, sözlerine Nazım Hikmet’in dizeleriyle başladı. “Ve kadınlar, bizim kadınlarımız, korkunç mübarek elleri” diyen Yılmaz, kadınlara büyük görev düştüğünü belirterek, şöyle dedi:

“AKP iktidarının demokrasiyi, özgürlükleri, ülke bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğümüzü yok etme girişimlerine karşı yeniden bir Kurtuluş Savaşı başlatmak zorundayız. En kötü koşullarda Anadolu halkı, kadını ve erkeğiyle geçmişte bunu nasıl başardıysa bugün de başaracaktır.”

“Kadınlara sokakta sigara içtiği için saldıran, şort giydiği için taciz eden bir zihniyet var bu ülkede” diyen Yılmaz, “Ben bütün kadınlarımıza diyorum ki çocuklarımıza nasıl sahip çıkıyorsak ülkemize de öyle sahip çıkmalıyız” dedi.

Konuşmasında AKP’yi eleştiren Yılmaz, şöyle dedi:

“Emperyalistlerin işbirlikçisi AKP iktidarı halkımızın ve kadınlarımızın kazandığı demokratik hakları gerileterek yargıyı, medyayı, tüm sivil toplum örgütlerini korkutup, sindirerek yeniden dizayn etmekte ve tek parti diktatörlüğünü fiilen uygulamaktadır.”(ANKA)

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 16
  • Fehmi DOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın DİLEK,. Zatan şu anda kurtuluş savaşın içindeyiz. Yeni ANAYASA ile CHP nin zihniyetinden tamamen kurtulacağız. Eziklikten özgürlüğe kavuşacağız. Hemde silahsız bir şekilde. Senin önerdiğin top tüfekle değil.siyasi olarak sol zihniyeti ile savaş devam ediyor.
    Cevapla
  • hakan aslan 12 yıl önce Şikayet Et
    kurtuluş savaşı ve bikini. Diyor ki kadın sokakta çıplak gezemiyoruz o zaman yeniden kurtuluş savaşı yapalım. Pardon ilki niye yapılmıştı? Kadınlarımızın namusunu koruyup Fransızlar bacılarımızın örtüsüne dokunmasın diye değil miydi?
    Cevapla
  • Osman Gazibey 12 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin Kimlik Sorunu Çokkk Ciddi!!!. Bakın yine bizzat Mustafa Kemal Atatürke Muhalefet edip, neticesinde Atatürk zamanında bizzat Mustafa Kemal Atatürkün emriyle hapise atılmış, Nazım Hikmet Ran ın şiiri ile söze başlamış!Benim bildiğim Nazım Hikmet sıkı bir Komünisttir!Hatta (Haşa) beni Stalin yeniden yarattı diyecek kadar!Buna karşılık Mustafa Kemalinde tüm Komünistlerin köküne kibrit suyu döktüğü bir gerçek!Komünistlerin o dönemdeki lideri Mustafa Subhi yi Trabzonda öldürttüğüde!Şimdi siz nesiniz ?!? Adamın teki hastaneden deli kaçtı der!Şemaili sorulunca 1,60 boylarında gayet uzun, sarışın, çikolata tenli, uzun saçlı, saçları 3 numara deyince karşısındaki bu nasıl tarif kardeşim der! Deliyi arayan deli dedik ya kardeşim der! Chp bu kimlik sorununu nasıl aşacak acaba?!?:::)))))
    Cevapla
  • ethem başaga 12 yıl önce Şikayet Et
    hiç yabancı değil. bu hanımda illegal sol örgütlerin ağzı var. o örğütlerde senelerce savaş,mücadele ve kurtuluş çığıtkanlığı yaptılar bilmedikleri bir şey var kurtuluş savaşı fetvasını ulema verdi siz ulemaya savaş açıyorsunuz. sizlere tavsiyem halkın içine inin fanusun dışı içi gibi değil korkmayın halktan!
    Cevapla
  • Kenan 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP Zihniyeti Hiç Değişmicek... Ya Bir tane Müslüman Evladı Çıkmazmı CHP den, sorsan Müslümanız Derler, ama Gel görki Kadınların Sokakta Şortla, mini Etekle Gezmeleri Serbest Olsun diye hükümeti eleştirirler.. Sen Kendi Kızını bu Sekilde Giydirebilirsin, Ama Ben Bacımı Bu Sekilde Ne Giydiririm, Nede Giydirenlere Hoş Gözle Bakarım.. Müslümansan Mahremiyetini Kapatacaksın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması