Başbakan Erdoğan'ın aşık olduğu şehir!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki açılış töreninde, gençlere seslendi, bir ilkten bahsetti ve aşık olduğu şehri söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın aşık olduğu şehir!
Başbakan Erdoğan'ın aşık olduğu şehir!
GİRİŞ 05.10.2012 10:56 GÜNCELLEME 05.10.2012 12:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin yeni Akademik Yıl, fahri doktora ve 11 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Üniversitenin Davutpaşa Kampüsündeki konuşmasında Başbakan Erdoğan, üniversite için en büyük tehlikenin dogmatizm, tek tipleşme, değişime ve gelişime kapalı olmak olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'a fahri doktora ünvanı verildi.

Üniversiteyi bir ideolojik aygıt olarak gören ve kullanan anlayışın, uzun süre, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, hür düşünceyi esas alan gerçek üniversite ortamının oluşmasına mani olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, üniversitenin fikirlerin etiketlendiği, zararlı-yararlı diye ayrıma tabi tutulduğu bir yer olmaması gerektiğini belirterek, "Gençlerimize ideolojinin deli gömleği giydirilmemelidir. Bunu başarmak saygıdeğer hocalarımın herhalde en önemli görevidir " dedi.

"Kendi içinde çoğulculuğu sağlayamamış, özgür düşünceyi hazmedememiş bir üniversite yapısının özgün üretimde bulunabilmesi mümkün değildir" diyen Başbakan Erdoğan, üniversitenin kendi içine kapanmaması, dış dünyaya açık olması, toplumla irtibatını sıkı tutması gerektiğini söyledi.

ÜNİVERSİTELER OLABİLDİĞİ KADAR GENİŞ FİKİR YELPAZESİNE ZEMİN OLUŞTURMALI

Başbakan Erdoğan " Üniversitede fikirlerin çarpışmasından, yarışmasından hakikat ortaya çıkmalı. Müsademe-i efkardan barika-i hakikat doğar. Bunu yakalamak durumundayız. Bunların bir bölümü kütüphane arşivlerinde kalır. Ama bir bölümü de toplumun önünde yepyeni ufuklar açar, insanlığın ortak değerlerine katkıda bulunur. İşte o düşünceleri, o teknikleri, o yenilikleri bulmak için, üniversitelerin olabildiği kadar geniş bir fikir yelpazesine zemin oluşturması şarttır." diye konuştu.

BU ŞEHİRE AŞIĞIM...

İstanbul'a aşık olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Aslen Rizeli'yim ama dünyanın neresine gidersem gideyim bu şehri övüyorum ve anlatıyorum... Uluslararası toplantılarımıza katılanlar ülkelerine döndüklerinde yakınlarına İstanbul'u görmeden ölürsen çok büyük bir eksikliktir diyor... İstanbul artık aslına dönüyıor ve bir cazibe merkezi haline dönüşüyor. İstanbul'u biz eğitimde, sporda, kongrede, sanatta hedeflediğimiz yerde gördüğümüz zaman işte istediğimizi yaptık diyebiliriz.

İstanbul'u anlamak Türkiye'yi anlamaktır. Türkiye'nin özetidir bir nevi İstanbul...Onun için bu şehrin değerini kıymetini çok iyi bileceğiz.

Şimdi bu İstanbul'u daha iyi noktalara getirmek için yeniden inşaa ediyoruz. Kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz.Bunu yaparken kimseyi mağdur etmeden yapacağız.

Eskiden mahallemizde komşumuzu bırakın mahalleyi tamamen tanırdık. Komşularımızla ilişkilerimiz çok iyiydi. Mahallemizdeki ablamız kendi çocukları ile beni yıkardı, benim annemde onun çocuğunu bizimle birlikte yıkardı. Büyük şehirlerde komşuluk hukuku kayboldu.

Ne olur bütün aile ilişkileriniz sıkı tutun. Onlara öf bile demeyin. Bakın batının yıkılması buradan başlıyaca bizde ise yükseliş burdan gelecek. Avrupa'da 18 yaşını dolduran iki kardeş aynı evde kalmıyor. Ama biz de böyle olmayacak bu ilişkileri çok sıkı tutacağız.

2023 hedeflerimiz var ama bu dediğime torunum da dahil biz Sultan Alparslan'dan başlayan bir sürecin devamı olarak 2071 yılına hazırlayacağız. Birileri diyecek ya bu Başbakan ne diyor, nerden göreceksin 2071'i...Bizim amacımız 2071'i görecek nesilleri hazırlamak. Biz çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini şimdiden hazırlıyoruz.'' dedi.

ÇOCUKLARIMIZA LÜTFEN İNANALIM

5.5 yaşında eğitime başlanmasına yönelik eleştirilere de değinen Başbakan Erdoğan, "Ben biliyorum ki her canlı anne karnında eğitim almaya başlıyor. Beslenme eğitimini orada almaya başlıyor canlı. O beslenme kabiliyetini alan canlı, kusura bakmayın ama işin öğretim seviyesini aşmış kendi kendine besleniyor. Bir yavru nasıl emebileceğini biliyor. Hemen oradan bakıyorsunuz güç alıyor ve hayata bakış her gün her ay her sene artarak gelişiyor. Onun için de çocuklarımıza gençlerimize lütfen inanalım" dedi.

2071 hedefini de tekrarlayan Başbakan Erdoğan, "Torunum için de söylüyorum. Onları da inşallah Sultan Alparslan'dan başlayan bir süreç olarak 2071'e hazırlıyoruz. Birileri çıkıp, bu başbakan ne diyor? Nereden görecek 2071'i diyebilir? Aslolan benim görmem değil, onu yetiştirebilecek nesli yaratmak" diye konuştu.

GELECEĞİ KURMANIN PEŞİNDEYİZ

Günü kurtarmanın değil geleceği kurmanın peşinde olduklarını belirten Erdoğan, Türkiye'nin geçmiş dönemlerinden gelen kronik sorunlarını çözmek için değişimci anlayışı, reformcu anlayışı öne çıkardıklarıı söyledi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Başbakan Erdoğan'a "fahri doktor" unvanını takdim ett

KAYNAK: DHA-HABER7
YORUMLAR 6
  • selcuk dertli 11 yıl önce Şikayet Et
    kentsel dönüşüm. kentsel dönüşüm diyerek mallleleri silmednizmi. mustakil evlere vergi yükü getirerek onları kaybetmedikmi heryer beton yuksek bina ne komşumu tanıyorum nede başka birini askeri polisi lojman dıyerek mahalleden kaldırtmadınızmı simdi aile komşuluk diyorsunuz hata ediyorsunuz istediğiniz hayatı bizlere yaşatmak zorunda kaldığınızı unutuyorsunuz .....
    Cevapla
  • Ahmet Kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    sevgi emek ister. payı tahtı hilafet ve dersaadeti devleti ali osman olan bu güzel şehiri sevmek...onu heryanı iş kuleleri beş yıldızlı oteller ve kapitalizmin şehri olmak tehlikesinden kurtarmaktır.. istanbul bir diyanet, inanç, sanat, kültür, eğitim şehri olmalıdır..alimlerin, hocaların, mütefekkirlerin, feylesofların, dervişlerin, santkarların şehri olmalıdır...istanbula aşk onun camilerini cemaatsız bıraktırmamaktır..sevgi emek ister..vesselam
    Cevapla
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    yapma reis. askerliğin içine siyaseti karıştırmayınız. memurlara partilere üye olma hakkını vermeyiniz.18 yaşında bir çocuk neyin hayattecrübesine sahip olacakta milletin vekili olacak. partiler en yakışıklı en ağzı janjanlı çocuk aday peşine düşecekler. askerde oy kullandırmayın. askeriyenin içine sandık kurulur komtanlar telkin yapar olmaz
    Cevapla
  • Samil Bayram 11 yıl önce Şikayet Et
    yok artık.. memleketi çoluk çocuğa emanet edelim o zaman. 20 yaşından önce seçme hakkı vermeniz bile hata idi.
    Cevapla
  • cem kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    buldukları her fırsatta önünüzü kesenler utansın. tabi onlarda bu duygu varsa. artık şunu kimse iddia edemez bu hükümet gerici diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı