BDP'li vekil Öcalan'a özgürlük istedi

Adana'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyerek, "Kürt kadınlarının özgürleşmesi Öcalan'ın özgürleşmesiyle gerçekleşir" dedi.

BDP'li vekil Öcalan'a özgürlük istedi
BDP'li vekil Öcalan'a özgürlük istedi
GİRİŞ 25.11.2012 16:20 GÜNCELLEME 25.11.2012 16:20

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adana il örgütü tarafından "25 Kasım kadına şiddetle mücadele günü" nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da katıldığı yürüyüş BDP Adana İl binası önünden başladı. Yaklaşık 50 kişilik kadın tef çalarak slogan atıp İnönü Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında bir kadının elindeki Kürtçe "Öcalan'ın özgürlüğü özgürlüğümüzdür" yazılı pankart dikkat çekti. Kadınlar yürüyüş sırasında Öcalan lehine de sloganlar attı.

Kadınlar daha sonra İnönü Parkı'na geldi. Burada bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, kadına yönelik her türlü şiddete karşı çıktıklarını kadına yönelik şiddeti üreten en önemli olaylardan biri de savaş ve çatışma olduğunu belirterek, "Savaş taciz, savaş tecavüz yoksulluk ve göç demektir. İşte burada birlikte bulunduğumuz Kürt kadınları Kürt sorununun çözümsüzlüğü nedeniyle 1990'lı yıllarda bulunduğu coğrafyadan göç etmek zorunda kaldılar. Yoksullukla mücadele içerisinde yalnız bırakıldılar. Bugün süren çatışmalar şiddeti artırıyor, kadına yönelik şiddeti artırıyor, tacizi artırıyor bu nedenle biz diyoruz ki ülkenin temel sorunu olan Kürt sorunu artık acilen çözülmelidir. Çözüm kendisini dayatmıştır. Öcalan özgür olmadan Kürt kadınının özgür olamayacağını burada hep birlikte ifade ediyoruz. O nedenle diyoruz ki çözümün yolu İmralı'dan geçer. Acilen çatışmaların son bulması için artık bu ülkede tek bir insanımızın dahi yaşamanı yitirmemesi için İmralı'da Öcalan ile diyalog ve müzakere sürecinin başlatılması gerekmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi