Bekir Bozdağ o gelişmeyi doğruladı

Başbakanlığa bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması için adım atılıyor.

Bekir Bozdağ o gelişmeyi doğruladı
Bekir Bozdağ o gelişmeyi doğruladı
GİRİŞ 26.11.2012 11:48 GÜNCELLEME 26.11.2012 11:48

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Demokrasimiz adına bu önemli ve tarihi bir adımdır "dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasına yönelik tartışmalara son nokta konuluyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasına yönelik önerinin AK Parti'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu öneriler arasında bulunduğunu açıkladı. Bozdağ, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışmalarını devam ettiriyor.

Bu çalışmalar sırasında her parti anayasaya ilişkin kendi görüşlerini Komisyon'a iletiyorlar. Son olarak yasama bölümüne ilişkin çalışmalar yapıldı. Yürütme bölümüne ilişkin çalışmalar da devam ediyor. Mevcut anayasamıza göre Genelkurmay Başkanlığı idari yapılanmada Başbakanlığa bağlıdır. AK Parti'den Komisyon üyesi arkadaşlarımızın grubumuz adına hazırladıkları taslak metin içerisinde benim bildiğim kadarıyla Genelkurmay'ın yeni anayasada Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması önerisi vardır"dedi.

Bozdağ, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasına neden ihtiyaç duyulduğuna ilişkin bir soru üzerine, "Demokrasimiz adına bu önemli ve tarihi bir adımdır. Umarız diğer partiler de bu noktada olumlu yaklaşım gösterirler" ifadesini kullandı.

Meclis'te kurulan Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunda da "Genelkurmay Başkanlığı, demokratik bir rejimde bulunması gereken konum itibariyle Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmalı" önerisine yer verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt