Erdoğan'dan Arınç'a "Dağa çıkmayız" tepkisi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Gülten Kışanak ile ilgili "ben de olsam dağa çıkardım" sözlerine cevap verdi. Erdoğan'ın cevabı sonrasında Arınç sözlerine açıklık getirdi "hiçbir zaman dağa çıkmayı düşünmedim" dedi.

Erdoğan'dan Arınç'a "Dağa çıkmayız" tepkisi!
Erdoğan'dan Arınç'a "Dağa çıkmayız" tepkisi!
GİRİŞ 21.12.2012 19:32 GÜNCELLEME 22.12.2012 18:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı özel bir televizyon proğramında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın '17 yaşında genç bir kız iken Diyarbakır Cezevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım' sözlerine şu sözler ile cevap verdi...

''Biz terörle mücadeleye devam edeceğiz ama Meclis içerisindeki uzantılarıyla müzakere de ederiz. Bizim derdimiz terörle mücadelede milletimizi refaha nasıl ulaştırırız. Ama Meclis'te etkinliği olmayan uzantılarla görüşmeyiz, teröristleri kucaklayanlarla görüşmeyiz. Yani bizim yolumuz 'bana da işkence yapılsaydı dağa çıkarım' değil. Dağa çıkışı engelleyebilirsek ne mutlu bize. Dokunulmazlık denen olay nasıl kalkar? Bu yasalarla belirlenmiştir. Bununla ilgili yargının attığı adımlar var. Bu fezleke olarak Meclis'e geldiğinde bu konularla ilgili olarak biz grup olarak çalışırız.''

ARINÇ BAŞBAKAN HAKLI 'DAĞA ÇIKMAYIZ'

Arınç, Çanakkale Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bir basın mensubunun "Birkaç gün önce bir konuşmanız oldu. Gündem oluşturdu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalındaki konuşmasını takip ettiğini belirterek, şunları söyledi:   

"Sayın Başbakan benim konuşmama atfen sadece, 'bizim yolumuz bu değil ben olsam dağa çıkmam. Hayır biz kendimize ait yol seçtik' sözlerini ifade ediyor. Çok doğru, ben de dağa çıkmam ve çıkmadım. Ben de siyasi hayatım boyunca çok şükür fiziki işkence görmedim. Ama manevi işkenceleri, psikolojik baskıları üzerimde çok yaşadım. Geçmişime bakıyorum. Gençlik kolları olduğum parti, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı, dağa çıkmayı düşünmedim. İl başkanı olduğum parti darbeyle kapatıldı dağa çıkmayı düşünmedim. İktidar ortağı olan partim Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı dağa çıkmayı düşünmedim. Fazilet Partisi kapatıldı, dağa çıkmayı düşünmedim. Eşimin kızımın başörtüsünden dolayı horlandım, aşağılandım, küçültülmeye çalışıldım hiçbir zaman dağa çıkmayı düşünmedim. Bizim de yolumuz böyleydi."

Demokrasiye, özgürlüklere olan inançlarını her zaman muhafaza ettiklerini vurgulayan Arınç, "Her zaman sabırla hareket ettik. Müspet hareket etmeye çalıştık. Dağa çıkmak bizim de aklımıza gelmedi. Hatta mecazi anlamıyla ifade ediyorum, olumsuz menfi hareketin içinde de olmadık" diye konuştu.

 

YORUMLAR 8
  • Yusuf Kenan 11 yıl önce Şikayet Et
    yusuf kenan. bu bülent arınç ne kadar tahammül edebilen biri siyasi hayatının son döneminde adeta şamar oğlanına döndü her söylediğini başbakan tersini söylüyor acaba siyaset mi yapıyorlar diye insanın aklına gelmiyor değil
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakanın uzuun dış gezilerinde sn.arınçın bu ülkeyi vekaleten neredeyse başbakan kadar uzunca bir süre yönettiğini düşünürsek.... durumun vahameti iyice ortaya çıkacaktır.
    Cevapla
  • sana ne 11 yıl önce Şikayet Et
    ben olsaydım?. sayın başbakan, sizi severim, icraatlarınızı takdir ederim, suçluların hukuk önüne çıkarılmasının gerekli olduğunu da biliyorum. yalnız bu, şiir yüzünden hapse girmek değil. işkence, yakınlarının devleti temsil ettiğini iddia edenlerce öldürülmesi, göz altında kaybolanlar vs. biraz bunları düşünmek lazım. ALLAH korusun bundan herkesi. düşünüyorum da ben sizin gibi çıkmam diyemiyorum. üstelik sayın arınç'a cevap olabilecek sözlere de gerek yok.
    Cevapla
  • osmanmert 11 yıl önce Şikayet Et
    bülent arınç iyiki 1 dönem daha yok. bu 3 dönem işine karşıyım ama sırf bülent arıç siyasetten çekilsin diye darbe yapılsa destekleyeceğim. inanın bu kadar gına geldi kendisinden.
    Cevapla
  • melih ce 11 yıl önce Şikayet Et
    qwe. yeni dönemde erdoğanın yanında kimleri görebileceğimizi ima ediyor. gül yok arınç yok sıradakilerde zamanla belli olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi!
AK Parti yenileniyor! Kadroda büyük revizyon