Tekin: Türkiye iş cinayetlerinde dünya birincisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'nin iş kazalarında dünya birincisi olduğunu öne sürerek, "12 bin 800 tane iş cinayeti olmuştur. Bunun başkenti ne yazık ki Zonguldak" dedi.

Tekin: Türkiye iş cinayetlerinde dünya birincisi
Tekin: Türkiye iş cinayetlerinde dünya birincisi
GİRİŞ 17.01.2013 17:35 GÜNCELLEME 17.01.2013 17:35

Maden kazasında yaşamını yitiren ailelere taziye ziyaretinde bulunmak için gelen Tekin, 7 Ocak'ta meydana gelen 8 madencinin kazasına değindi. Bu tür kazaları iş kazası değil 'iş cinayeti' olarak ifade ettiklerini belirten Tekin, "Ne yazık ki 8 işçimiz bu olayda hayatını kaybetti. Yarın kimlerin hayatını kaybedeceği belli değil. İş kazalarında dünya birincisiyiz. Her ne kadar Çin gösterilse de nüfus oranına göre bizim ülkemiz birincidir. Sadece iş kazalarında değil her alanda birinciyiz. Mesela yolsuzluk. Bu konu çok ağır olduğu için medya yazamayacaktır" şeklinde konuştu

Beraberindeki partililer ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Tekin, parti içi muhalefetin deklarasyon hazırladığı yönündeki sorularına cevap verdi. Tekin, "CHP'de hiçbir sorun olmaz. Ne deklarasyon var. Hiç merak etmeyin. CHP Türkiye'nin meseleleriyle meşguldür. Israrla CHP'de nasıl bir kavga oluşturabiliriz. 10 yıldır uğraşıyorlar. Böyle bir şey olmayacak. Deklarasyon yok. Biz AK Parti değiliz, CHP'yiz. Sosyal demokrat bir partiyiz. Bazı arkadaşlarımızın fikirleri var, onlar görüşlerini ifade edecektir" diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı