Vural: Türkiye üzerinde oyun oynanıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''(Türkiye'de Kürt sorunu vardır) demekteki hedef, Türk milleti içindeki insanları aileden koparmak ve birbirini anlamaz hale dönüştürmektir'' dedi.

Vural: Türkiye üzerinde oyun oynanıyor
Vural: Türkiye üzerinde oyun oynanıyor
GİRİŞ 17.02.2013 18:10 GÜNCELLEME 17.02.2013 18:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Partisinin Urla teşkilatınca, bir restoranda düzenlenen ''Gönül Dostları'' adlı etkinlikte konuşan Vural, ''Kürt sorunu vardır'' diyenlerin ülkenin bütünlüğünü bozmaya çalıştıklarını savundu.

Türkiye üzerinde oyun oynandığını söyleyen Vural, şöyle konuştu:

''Bu oyunların aynısı tarihte önceden de oynandı. Hak ettikleri cevabı aldılar. Biz de çok bedel ödedik. Bize dediler ki barış olsun. Nasıl? Kürdistan kurulunca, Ermenistan kurulunca Sevr'in adı 'Barış Antlaşması' oldu. Atalarımız, Sevr adı altında ülkenin bölünmesini sağlayan projeyi yırttı, attı. Şimdi ne oldu da biz 'Kürt meselesi vardır' diyoruz? 'Türkiye'de Kürt sorunu vardır' demekteki hedef, Türk milleti içindeki insanları aileden koparmak ve birbirini anlamaz hale dönüştürmektir. İmralı'daki bir bebek katili, kundaktaki bebekleri öldürmüş, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın muhatabı haline gelmiş. O bir mahkum ama görüyoruz ki maalesef Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı da İmralı'ya mahkum olmuş. Başbakan diyor ki, 'savaş kolay, barış zordur.' Ne savaşı ya, kim kimle savaşıyor? Ortada savaş yok. Sadece ve sadece bu milletin birliğine, bütünlüğüne, bayrağına egemenliğine bir saldırı var.''

Vural, hükümetin terörü cesaretlendirdiğini iddia ederek, ''2002 yılında muhatabı gardiyanlar olan terörist başı artık Başbakan'la muhatap oluyor. 2003 yılında İmralı'da yatağının yolunu bile bulamayan adam, şimdi yol haritası hazırlıyor. 2002 yılında idam mahkumuydu, şimdi hafifletiyorsunuz, üstüne üstlük bir de evlendiriyorsunuz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ''zehir içerim'' şeklindeki sözünü hatırlatan Vural, ''Zehirse neden içiyorsun? İçerken de millete içiriyorsun. Biz milletimize zehir içirmek değil, kardeşlik şerbeti içirmek istiyoruz'' dedi.

Vural, Türkiye'nin terör örgütü ile müzakereye oturduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Terör örgütü teslim olmuyor, teslim olan hükümetin iradesi. Nedir çözüm? 'Anayasadan Türk milleti atıfları kaldırılsın, dilden, egemenlikten fedakarlık yapın' diyorlar. Bunlara göre çözüm bu. 'Üç PKK'lının cenaze töreninde Diyarbakır'da olay olmadı' dediler. Türk bayrağı indirildi, PKK paçavrası asıldı, 'Olay yok' dediler. Bayrak indi problem yok. Habur'da devlet teröristleri yargıladı. Güya ayaklarının dibine gitti. Gümrükte Atatürk posteri ve Türk bayrağı vardı. 'Aman problem olmasın' dediler. Sen kim oluyorsun be. Tarihte Türk milleti olmazsa tarih olmazdı zaten. Tarihten nasıl sileceksin sen. Bu bayrağın adı, Türk bayrağı. Ne yapacaksın, Türkiye bayrağı mı diyeceksin? Bu, Türk milletinin varlığına bir kasttır. Tayyiban Cumhuriyeti mi yapacaksın? Bu millet sana oy vermiş olabilir ama bu millet adının değiştirilmesi için sana onay vermedi.''

Vural daha sonra Gülbahçe, Özbek ve Zeytinalanı mahallelerini ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • adam turk 11 yıl önce Şikayet Et
    NE OYUNA DOYMADIK ÜLKEYMİŞİZ MEĞER!. ülkücü bir geçmişimiz var, idealimizde her zaman osmanlı milliyetçiliği olmuştur,türkeşin ve bahçelinin ne idiğiü belirsiz milliyetçiliği değil, sadece türkeçten bir halt çıkacağı yanılsamalarından dolayı beklentilerimiz olmuştur sonunda da mhp ciliğin cılk yumurta oldunu anladık! tayyibin ülke sorunlarını çözmedeki yönteminin yanlış olduğunu farzedelim ama mhp ve chp takımı külli yanlış olduğu için akp n,n formülünü denemk mecburiyetindeyiz, kötüye gidiş olabilir ama biz mhp li ve chp lihükümetlerde hiç bir zaman iyiye gitmediğimizi pek ala biliyoruz,EĞER AKP YANLIŞTASA bu güne kadar neyi doğru buldunuzu açıklayın, yok elinizde geçerli bir fikir varsa koyun ortaya tekrar sizidetekleyelim hoş sizden derde derman bişey sadır olacağına inancımız yok ama olursada açıklayaın bu seçimi size verelim yoksa ciyaklamanız doğru oldunuz anlamına gelmez zira bu ülkenin en büyük iki çıkmazı chp ve mhp dir
    Cevapla
  • Cafer UÇA 11 yıl önce Şikayet Et
    1-) 27 Mayıs darbesi Abd ve Avrupalı dostları ile İnönü ulusalcıları ve Atatürkçü Kemalist lerin ortak projesidir. . Yasaklanmış olan Türk İslam dini ve kültürel yaşamız yasaklarının Menderes hükümetince kaldırmaya başlaması ve üç seçimi de kaybeden bir daha seçimle hükümet olamayacağını anlayan. İsmet İnönü ve ulusalcı kadroları ile kendini Atatürkçü Kemalist olarak tanımlayan guruplar ve ikinci Dünya harbi galibi Abd ve birçok Avrupa "şimdiki AB üyeleri" devletlerinin de rahatsız olduklarıydı. Onlara göre Anadolu’da kurulacak Müslüman Türk devletinin bütün dengeleri bozacak ve Ortadoğu da ki çıkarları ile yeni kurulmakta olan İsrail’in güvenliğini hem de Türkiye cumhuriyeti kuruluş ilke ve devrimlerini tehlikeye sokacaktı. Bu gidişatı durdurmak Abd ve dostlarının, hem de İsmet İnönü ve ulusalcıları ile Atatürkçü Kemalistlerin ortak çıkarları ve stratejileri haline geldi. 27 Mayıs ideolojik darbesi bu gerekçelerle gerçekleştirildi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!