Osman Can'ın Ergenekon ve Balyoz'u bitirme şartı

AK Parti MKYK Üyesi, eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, yeni anayasa konusunda ezber bozan açıklamalar yaptı.

Osman Can'ın Ergenekon ve Balyoz'u bitirme şartı
Osman Can'ın Ergenekon ve Balyoz'u bitirme şartı
GİRİŞ 20.02.2013 13:36 GÜNCELLEME 20.02.2013 14:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programı AK Parti MKYK Üyesi, eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can'ı konuk etti. 4'üncü Yargı Paketi'ne son şekli verilmeden, Ankara kulislerinde Başbakan'ın geçen hafta paketteki bazı maddelere şerh koyduğu ifade edilmişti. Osman Can, "bazı maddeleri tekrar elden geçirin dendiği bilgisinin doğru olmadığını" söyledi.

Can, Nuray Mert'in "PKK terör örgütü değildir…" sözlerinin yeni yargı paketine göre suç sayılıp sayılamayacağı sorusunu ise "eğer suç işleme kastı yoksa bu konuda ‘hayır efendim bunun mutlaka cezalandırılması lazım çünkü burada terörün propagandası vardır' dememiz çok fazla mümkün değildir." şeklinde cevapladı.

 Osman Can, Abdullah Öcalan'ın "yeni anayasanın kritik maddelerini Osman Can yazsın" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise; anayasa yazımında profesyonel süreç gerçekleştiğini, bunun dışarıdan a ya da b şahsı şu şöyle yapsın dedi diye değişecek bir süreç olmadığını dile getirerek, konunun parti içinde konuşulmayı gerektirecek bir şey olmadığını da ifade etti.

Yeni anayasaya geçici maddeler ekleyerek, Ergenekon, Balyoz gibi davaların ortadan kaldırılmasını önerdiğini de söyleyen Osman Can "geçici madde ile başlatılmış bu davaların tamamı ortadan kaldırılsın ve bir af ortaya çıkıversin" dedi.

YORUMLAR 12
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    AK PARTİYİ DESTEKLİYORUM.... Osman Can partideki en demokrat insanlardan biridir. Ak partiye oy vermeyeceğimi ilan etmiştim bir sene önce kadar buradan....yeni anayasa yapsın, barışı sağlasın oyum yine onun....
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    düzeltme. tarih 2007/2008 olacakdi. fakat 2005/2006 yillarindada az savunmadik o zamanki ak partiyi samanyolunda.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    yanarim yanarim. bu adama kandigim icin yanarim !! halbuki ne oldugu malumdu ama yutturdular bize ! akp sagolsun !! yil 2005/2006 osman canin ortaya ciktigi ve kahraman ilan edildigi zaman. bende atesli atesli ergenekonculara veryansin yorumlari yaziyordum o zamanlar. yazik olmus bana !! yediler beni ve zamanimi !! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Cevapla
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    sız akp secmenını koyun mu sandınız. pkk ıle oturup baskanlık karsılıgı bolgesel ozerklık vereceksınız ergenekon balyoz cuntacı darbelerı ıle oturup baskanlık karsılıgı onları affedeceksınız sonrada akp secmenınden bu anayasayı onaylamasını ısteyeceksınız - akp secmenının yarısının pkk ıl emuzakereye karsı oldugunu 2011 de yaptırdıgınız kamuoyu arastırmalarındna ogrendınız - cuntacı darbecılere affa akp secmenının %90 nı karsı - gelın de sıze referandumda boyunuzun olcusunu gosterelım - secmen akp cuntacılarla teror ıtler savasıyor dıye %50 oy verdı - sımdı bundan vazgecerse ne alacagınızı yakında ogrenırsınız
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    özgürlükler ve insan hakları pazarlık konusu olamaz... Bu mişllet yeni ve demokratik anayasayı hak ettiyse yapar..istiyorsa yapar..birilerini affetme gibi ödünler,hukuksuzluk işleri ile yeni anayasa olmaz!SağlAMDA OLMAZ...Anayasa bu milletin hakkıdır.pazarlık olmaz !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!