Hakan Şükür'e 'Türklük' üzerinden linç kampanyası

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Kürt sorunuyla ilgili yaptığı bir açıklama, çarpıtılarak sosyal medyada en çok tartışılan konu oldu.

Hakan Şükür'e 'Türklük' üzerinden linç kampanyası
Hakan Şükür'e 'Türklük' üzerinden linç kampanyası
GİRİŞ 23.02.2013 08:35 GÜNCELLEME 23.02.2013 17:39
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

HABER 7

Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) düzenlenen söyleşiye katılan eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul milletvekili Hakan Şükür, bir öğrencinin Kürt sorunuyla ilgili sorusuna ‘Aslında ben Türk değilim. Bir Arnavut'um.  Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlük de maalesef oldu' sözleri dün gecenin en çok tartışılan konusu oldu.

Sosyal medyada ise ulusalcı kesim, sadece ‘Türk değilim' sözleri üzerinden yıllarca Türk milli takımı formasıyla Türkiye adına ulaşılması zor başarılara imza atan Şükür'ü, vatan hainliğine kadar suçlayıp küfre varan eleştirilerde bulundular.

Hakan Şükür ise, eleştiriler karşısında, resmi twitter sayfasında açıklama yaparak sözlerine açıklık getirdi.
Şükür'ün açıklamaları şöyle;

Eğer bu topraklarda ayrımcılık adına kökenlere inerseniz o zaman ben de Arnavut'um bir bakıma aslen Türk değilim. Bu tür ayrımcılıklar olmamalı. Bu Milli bütünlüğe zarar verir" mealindeki bölücülüğü reddeden açıklamamın çarpıtılarak sunulmasını esefle karşıladım. Milli formayı yıllarca şerefle üstünde taşıyan, İstiklal Marşı'nın sahalarda çalınması, Türk Bayrağının göndere çekilmesi için mücadele eden ve bu toprakların bir evladı olan bana, provokatif bir yaklaşımla yapılmak istenen amacı belli yaftalama girişimini vicdansızca bir yaklaşım olarak değerlendiriyor şiddetle kınıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da aslen Arnavut kökenli olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak Milli mücadeleye bu topraklara yaptığı büyük katkıları hatırlatmak isterim. Bu düşüncelerle Aziz milletimize vekil olarak hizmet etmekten şeref duyduğumu herkesin bilmesini isterim.

YORUMLAR 95
  • abdurahman temkinli 11 yıl önce Şikayet Et
    türküm. hakan sükür arnavut olsa ne olur türkün ekmegini ye türke gol at hadi gidin arnavuta orda yasayin
    Cevapla
  • dedeadem 11 yıl önce Şikayet Et
    HAKAN ŞÜKÜR HEVES ETMİŞ MİLLET VEKİLİ OLMUŞ. Hakan abee yıllardır seni izledim senide severim burası türkiye ve dünyada türk biri ya ben arnavutum dese hiç birşey elde edemez ama ben türküm derse her kapılar acılır bu işler böyle sen arnavutum dersen sona kalırsın sona kalan dona kalır hiç birşleyde yapamazsın umarım anlamısındır
    Cevapla
  • KARADENİZ FIRTINASI 11 yıl önce Şikayet Et
    SÜRECİ ELEŞTİRENLER. biliyorsunuz ki elinizde siyaset yapacak yada istismar edecek argüman kalmayacak , nasıl bu barış çabalarını sabote ederizin hesabındasınız. evet bende bebek katili diyorum ve kesinlikle cezasını çekmeli ama bu kan da bir yerde durmalı. yeter artık.
    Cevapla
  • murat kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    sen . türk olarak hakan şükür kadar bu ülkeye ne kattın? doğru söylemiş.her vatanseverin de dediği bu zaten sen bu ülkenin ekmeğiini yiyorsan onun çıkarlarını koruyacaksın diyor.ulan yıllarca vatansever olarak bunu diyorsunuz bunu başkası söyleyince demediğinizi bırakmıyorsunuz.hormunlu yiyeceklerden mi olsa gerek
    Cevapla
  • mustafa gun 11 yıl önce Şikayet Et
    Irkçı Türker-futbol yorumculuğundan geriye kalan zamanlarda. aşağıdaki yorumları , okuyan tüm düşmanların göbek attığı kesin , evet Artık BU ülkede Türküm Demek Suç .Hiç birimizde Irkım Türk Demiyor zaten .Gerekte yok ,Kimsenin Irkçılık Yaptığı Yok ama .Ama işte böyle!! sen git golünü at? hemmillet vekili ol sonra futbol yorumculuğu yap millet veili dediin birleştirici olur ama işte nerde ne kouşacağını bilmezzsen olay budur şimdi buna da bir sürrü saçma sapan yazı gelecek sıf h.şükür kollıyacam diye ..ama gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak