CHP'den turizm çalışanları için araştırma istemi

CHP, turizm çalışanlarının sorunlarının belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP'den turizm çalışanları için araştırma istemi
CHP'den turizm çalışanları için araştırma istemi
GİRİŞ 01.03.2013 11:30 GÜNCELLEME 01.03.2013 11:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, turizmin, Antalya'da 500 bin, Türkiye genelinde 2 milyonun üzerinde işçi istihdam eden, tarım alanından sonra en çok kişi barındıran sektör olduğu belirtildi.

Gerekçede, turizm sektörünün dev bir alan olduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

 ''Buna rağmen turizm çalışanlarının yaşam ve çalışma koşulları, bu bahsedilen büyüklüklerle yakışır bir düzeyde olmaktan çok uzaktır ve her geçen gün daha da bozulmaktadır. Dünya pazarları ile rekabet etmeye çalışırken, sürekli fiyatları aşağı indirmek, işçilerin ücretlerini de, hizmet kalitesini de, sunulan yiyecek-içeceklerin kalitesini de aşağı çekmeyi zorunlu kılmaktadır. Bu döngü, bir sonraki yıl fiyatların tekrar aşağı çekilmesiyle sonuçlanmaktadır. Bu kısır döngüden ülke ve sektör olarak çıkılmak zorundadır. 150 yıl önce işçilerin mücadelelerle kazandıkları 8 saat işgünü, hafta tatili, yıllık ücretli izin gibi en temel haklar, turizm sektöründe çalışanlara tanınmamaktadır. Turizm sektöründe işsizliğin durumu ortadadır. Turizm emeklilerin durumu da malumdur. Turizm personelinin kalacak yer sorunu da had safhadadır.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    düzgün çalışan turizmi de batırın da CHPliliğinizi gösterin ,tamam olsun. devlet kapısı değil orası.antayada her otelin kojmanı var. açıkta kimse yok. fiatlar da sezon başında belirlenir ve zam olarak da yüzde 10 gibi zam yapılır. herkez rahattır. fabrikada demirin karşısında pişen işçinin yanında otel çalışanı sayfiyededir..6 ay çalışır, 6 ay yatar. sezon başında gene çağrılır.eğlencesi,içkisi bol bir işkoludur.şimdi bu CHP mebusu ne yapmak istiyor. patronlar zaten silme CHP tayfasından.AKPli patron çok azdır.bizim için iyi CHPlilerle patronlar papaz olurlar. aman sorsunlar,soruştursun incelesinler. otele giremezler otele. kapıdan almazlar içeri haberleri ola.devlet kapısı değil orası..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...