Kışanak'tan Karadenizlilere fularlı mesaj

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak BDP grup toplantısında konuştu. Kışanak'ın taktığı Karadeniz fuları dikkat çekti.

Kışanak'tan Karadenizlilere fularlı mesaj
Kışanak'tan Karadenizlilere fularlı mesaj
GİRİŞ 05.03.2013 17:35 GÜNCELLEME 05.03.2013 17:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak BDP grup toplantısında konuştu. Kışanak, kürsüde konuşma yaptığı esnada salonda bulunan çocuklardan birinin ağlaması üzerine kısa süreli duraksadı. Kışanak boynunda Karadeniz'e özgü keşan desenli bir fularla kürsüye çıktı. Kürsüde taktığı fuların hikayesini anlattı.

TRABZON'DAN GELEN FULAR

Bugün bu kürsüye bir Karadeniz fularıyla çıktım. Bu fular bir zarf içerisinde bir mektupla birlikte partimize gönderilmişti. Ve şöyle başlıyordu, 'Sayın Gültan Kışanak Meclis'teki varlığınız ve çalışmalarınız bana mutluluk ve gelecek için umut vermektedir. Bir Trabzonlu olarak BDP milletvekillerine karşı yapılan ırkçı saldırıları kınamak için bu mektubu ve bu fuları size gönderiyorum' demiştir.

-KARADENİZLİ KADINLARA SESLENDİ-

Karadeniz'deki kadınlara seslenmek istiyorum. Biliyorum gönlünüzde herkese yer var. Ama kapınızı bize açın, barışa açın, çözüme açın. Siz de bu mücadeleye bir el verin, bir omuz verin. Aksi takdirde yıllarca olduğu gibi kapımızı ölüm haberi vermek için gelenler çalıyor. Artık buna son vermeliyiz.

Türkiye'deki bu müzakere sürecinde de başlama ihtimali olan bu müzakere sürecinde de kadınların güçlü bir şekilde temsil edilmesini hem resmi heyetlerin içerisinde hem gözlemci heyetler oluşturulacaksa onların içerisinde hem arabulucu, danışman gibi farklı sıfatlarla bu sürece katkı yapacak oluşumların içerisinde kadınların eşit ve güçlü temsiline ihtiyaç olduğunu ifade etmek istiyorum.

YORUMLAR 9
  • c_i_s_t_o 11 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler haber7. seso arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. kendi askerini mayınla öldüren ergenekon cuların olduğu ülkede kimin katil olduğunu kessin bilemeyiz. haber7 tebrik ediyorum seso nun yazdığı yorumuru her site yayınlamaz.sulh hayırdır hayır sulhtadır ayeti kerim.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Hain her yerden çıkar!. O fuları gönderen kişi ya bdp'li yoldaşları gibi komunist bir Türktür, ya da Trabzon'da sayıları çok az da olsa kripto olarak yaşayan ve kendisini elen zanneden ve elenliğe özenen pontuslu bir rumdur. Trabzonlu bir komunistin yoldaşı olan BDP'lilere hediye göndermesi çok şaşılacak bir durum değil. BDP'nin içinde şu anda sanki Türk kökenli komunist milletvekilleri yok mu? Bizim komunistler geçmişte de böyleydi, bugün de böylelerdir,hiç bir zaman yerli,hiç bir zaman Türk olamamışlardır. Daha geçen gün Türk soykırımını protesto eden Türk gençlerinin üzerine hayvanlar gibi saldırarak, Ermenistan'a ve Karabağda Türklere soykırım uygulayan Ermeni çetecilerine sadakatlerini gösterdiler. Kimin aslında olduğunu ,kimin kime hizmet ettiğini çok ama çok iyi biliyoruz.
    Cevapla
  • Seso 11 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonlu 2. Evet aslinda Zavallisin ama yasadigin ortam buna müsait oldugu icin bu sekildesin. Yoksa sen simdi Amerika da Avrupada büyümüs olsan, suan Oscar dan bahseder veya seneye Amerikada 6 ay staj yapabilirmiyim diye bir planin olurdu, Suan neyi düsünüyorsun ? Türklügü ? milliyetciligi ? irkciligi ? Kürtlerle alip veremedigin nedir ? Bebek katili diye adlandirmissiniz, bebekleri öldürenin kim oldugunu gözlerinle gördünmü ? Agziniza sakiz olmus bu Bebek katili lafi, Bu lafi kullanan sözde milliyyetciler inanin bir taraflarlari yussuf yussuf ediyor vede doguya gittiginde gerceklerle yüzlesiyorlar. Sizin bildigin tek sey, Bebek katili, terörist veya buna benzer ifadeler, Sen hic dilini irkini savunan bir milletin tarih boyuna terörist olduguna sahit oldunmu ? Senin mehmetin nasil sehitse, onun gerillasida ona göre Sehit Sen senin tarafindan bakiyorsun, ben iki tarafinda ölenlerinin bos bosuna öldügünü düsünüyorum. Sadece Bos bosuna...........
    Cevapla
  • Mehmet Tirpan 11 yıl önce Şikayet Et
    Irkçı mı?. Milleti ırkçı diye suçluyorlar ama bu ülkede ırkçının önde gideni BDP'lilerdir. Türkiye'de ırkçılık yapanlar Türkler dışındaki topluluklardır. Türk zaten etnik bir kimlik değildir, Boşnak'ı, Çerkes'i, Türkmen'i, Arap'ı ihtiva eder. Türk denilince Anadolu ve Rumelideli Müslüman unsurlar anlaşılır. Hatta bunların içinde ihtida eden çok sayıda Rum ve Ermeni vardır. Müslüman olunca bunlara Türk oldu denilir, onlar da kendilerini Türk saydılar.
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    güzel şeyler olacak inşallah..... bunlar güzel şeyler elbette . empati güzeldir.. gülten hanıma yakışmış. keşke birde ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandırsa ... o bayrak hepimizin bayrağıdır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'