BDP'den 'İmralı tutanakları bizden sızdı' itirafı

İmralı görüşmelerine ait tutanakların bir gazeteye sızdırılmasıyla ilgili tartışmada dün önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce 'bizden sızmadı' diyen BDP, tutanakların parti genel merkezinden alındığını kabul etti.

BDP'den 'İmralı tutanakları bizden sızdı' itirafı
BDP'den 'İmralı tutanakları bizden sızdı' itirafı
GİRİŞ 06.03.2013 09:28 GÜNCELLEME 06.03.2013 14:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hükümetin sert tepki gösterdiği İmralı tutanaklarının sızdırılması olayında gözlerin çevrildiği BDP'den ilk itiraf geldi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Nursel Aydoğan, zabıtların BDP Genel Merkezi'nden alındığını ancak bunun bir partili tarafından muhabire verilmediğini savundu.

Zaman gazetesindeki habere göre; Aydoğan, "Bir şekilde alınmış. Kimse bilerek veremez. Şu an net olan, bizim genel merkezimizden alınmış." dedi.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da BDP heyetiyle yaptığı görüşmenin tutanaklarının medyaya sızdırılmasının yankıları sürüyor. Tutanakların içeriğinden ziyade kimin sızdırdığı tartışılırken, gözler "olağan şüpheli' konumundaki BDP'de. Dün partiden bu konuda birbiriyle çelişkili açıklamalar yapıldı. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, 'sızdırma kelimesinin belli bir maksatla bir yere vermek' anlamını taşıdığını belirterek, partilerinden hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyet söz konusu olmadığını ileri sürdü.

Kışanak, "Bunun dışındaki şeylerle ilgili biz soruşturmamızı sürdürüyoruz, varsa bizim partimizden şu ya da bu nedenle çalınmasına, elde edilmesine, çarpıtılmasına vesile olabilecek bir ihmal, yanlışlık, eksiklik biz bunu kamuoyuyla büyük bir açıklıkla paylaşırız. Şu anda sizinle paylaşabileceğimiz bu kapsamda bir şey söz konusu değil. Fakat net olarak söylüyorum, altını çiziyorum, Türkçeyi de bilen bir Türkiye vatandaşı olarak konuşuyorum, partimizden sızdırma kelimesine denk gelebilecek hiçbir faaliyet asla ve asla söz konusu olmamıştır, olmaz da." diye konuştu.

Kışanak, "Çaycının elinden alındığı yönündeki iddialara ne diyorsunuz?" sorusuna ise kızdı: "Niye siz senaryo yazıp sonra da bana teyit ettirmeye çalışıyorsunuz? Ben size diyorum ki partimiz bu konunun üzerinde titizlikle duruyor, ciddiye alıyoruz, bu konuda kamuoyuyla paylaşacak bir bilgiye, bir sonuca ulaştığımızda sizlerle paylaşacağız."

BDP Genel Başkan Yardımcısı Nursel Aydoğan ise Kışanak'ın aksine zabıtların BDP Genel Merkezi'nden alındığını itiraf etti. Ancak bir partili tarafından muhabire verilmediğini savunan Aydoğan, "Bir şekilde alınmış. Kimse bilerek veremez. Şu an net olan, bizim genel merkezimizden alınmış." ifadelerini kullandı.

Bu arada BDP'li vekillerin, Öcalan'ın, Kürt sorununun çözümü için hazırladığı 'yol haritası' konulu mektubun içeriğinden önceki gün haberdar olduğu ortaya çıktı. 26 Şubat'ta BDP Genel Merkezi'ne ulaşan mektupların önce Kandil ve Avrupa kanadıyla paylaşıldığı, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra da önceki gün milletvekillerine okunduğu öğrenildi.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 5
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    GÖRÜYORSUNUZ İŞTE. Bu yalancı düzenbazların yapacağı barışa ne kadar güvenilir görecez. çünkü suçlu ile teröristle pazarlık olmaz,güvenilmez. misal olarak ---- bazen görüyoruz,teöristler uçak kaçırıyor,yada insan kaçırılıp fidye isteniyor. ve polis ne diyor bu hususta... sakın pazarlık yapmayın,istenen fidyeyi ödeseniz bile bu kişilere güven olmaz,rehinelerizi öldürebilirler. ve bir uçak kaçırma,uçağıkaçıranlar pazarlık yapmak istiyor.ama dışarıda çok sıkı bir tertibat alınmış,keskin nişancılar devrede--ve aniden uçağa giriliyor,uçağı kaçıranların işi nerdeyse tek suçlukalmamak üzere oracıkda bitiriliyor. niye mi: çünkü suçluyla ve teöristle pazarlık olsa,onların istekleri yerine getirilse .... dünyada bir devrim olur,herkes kaba kuvvete başvurur.bu düşünülmüyor mu.
    Cevapla
  • hüseyin yalçın 11 yıl önce Şikayet Et
    ÇÖZÜM ŞEKLİ YANLIŞ . Güneydoğu da vatandaş bizim sorunları bizim çözümü bizde göreceksiniz ne apo ne kandil ne bdp hiçbiri çözüm degil hükümet çözmeli zorda değil güneydoğuda isteğe bağlı kürtçe eğitim veren okulları açmak yerel isimleri serbes bırakmak güneydoğuda kentlerin alt yapısını güçlendirmek başka ne isteyecek vatandaş bu sömürücülere dur demek zamanı geçiyor kimse korkmasın bunlar yapılırsa suıstimal biter türkiye güçlenir biz sadece türkçe eğitimle yetinmiyoruz çocuğumuz aman iyi derece ingilizce eğitim alsın diye çırpınıyoruz bu asırda sadece kürtçe eğitimle yetinmeyi kimse kabul etmez istanbula gelip nasıl çalışacak hangi işi yapacak adım gibi biliyorum bdp li vekillerin bile hiçbiri çocuğunu kürtçe eğitim veren okula göndermez
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    KISACASI. Her iki taraftan da bu süreci barışla sonlandırmak istemeyen yapılanmaların olduğu kesin..devlet tarafından istemeyen kanat zaten muhalefet özellikle de CHP..dikkatli olmak gerekir..terör bitiği gün iddia ediyorum bir süre sonra CHP VE MHP kapılarına kilit vuracaklar çünkü AKP ye vuracakları tek nokta terör üzerinden milliyetçilik söylemlerdi bunlarda tarihe karışınca giderler beraber bir kahve de okey oynarlar..bizde kurtuluruz devlet de kurtulur bunlardan bu darbeci zihniyetlerden...
    Cevapla
  • abuzer kadayif 11 yıl önce Şikayet Et
    malumün ilanı. malumün ilanı
    Cevapla
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    itiraflarin devamini da ben sizdiriyorum. pkk olarak emirleri ergenekondan aliriz - bizi kuran da bugune kadar besleyip kollayan da ergenekon dur - hatta secimlerde akp yuksek oy almasin ya da referandumda hayir ciksin diye bize teror olaylarini arttirin talimatini da ergenekon vermistir - zaten bu emniyetin hakim karari ile yaptigi yasal dinlemelerde ortaya cikan bir gercek - ergenekon un son emri akp yi pkk ile erdogan i baskan yapmak icin isbirliginde gostermemiz - bu cercevede ergenekon un medyasina bu tutanaklari sizdirdir - ne yani aydin dogan o kodar kolay mi vazgececek saniyordunuz erdogandan tabiki intikam alacak sonrada tum turk milletinden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!