Başbakan yaşlı çiftin hayalini gerçekleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir gezisinde huzurevinde kalan yaşlı bir çiftin hayalini gerçekleştirdi.

Başbakan yaşlı çiftin hayalini gerçekleştirdi
Başbakan yaşlı çiftin hayalini gerçekleştirdi
GİRİŞ 06.03.2013 14:39 GÜNCELLEME 06.03.2013 14:39

Balıkesir Huzurevi'nde kalan 79 ve 91 yaşlarındaki çift, kente gerçekleştirdiği ziyarette görüşme imkanı buldukları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, yaptıkları baston ve tespihleri hediye etmenin, yazdıkları akrostiş şiirleri vermenin mutluluğunu yaşıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yaklaşık 6 yıldır Balıkesir Huzurevi'nde kalan Zuhal Kır (79) ve Mehmet Kır (91), geçen hafta sonu bazı açılışlar için Balıkesir'e gelen Başbakan Erdoğan ile görüşme imkanı buldu.

AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği yemeğe gelen Kır çifti, görüşme isteklerini geri çevirmeyen Başbakan Erdoğan'ın yanına gitti ve bir süre sohbet etti. Kır çifti, bu görüşme sırasında kendi yaptıkları baston ve tespihler ile yazdıkları akrostiş şiirleri Erdoğan'a verdi.

Görüşmeyi AA muhabirine anlatan Zuhal Kır, Başbakan Erdoğan'ı yıllardır yakından görmeyi ve konuşmayı hayal ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Seçim propagandası döneminde sokaklara düştük onun peşinden gittik, yakından görelim istedik ama bir türlü bunu başaramadık. Şiirler yazıyordum, gönderiyordum onlardan hiçbir haber gelmiyordu. Bunun için üzülüyordum. Ben Başbakanı çok seviyorum. Bizler için gece gündüz koşuşturuyorlar, hepsi evlatlarımız. Vatanımızı, milletimizi, hepimizi koruyorlar. Hayalim gerçek oldu Başbakan'ı gördüm, sohbet ettim. Allah razı olsun. Aracılık edenlere de çok teşekkür ediyorum. Özelikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Ömer Yalım bey çok uğraştı bizi görüştürtmek için.''

Başbakan ve eşi Emine Erdoğan için yazdığı akrostiş şiirleri verdiğini anlatan Kır, ''Ellerimi öptü, hatırımı sordu, sohbet ettik. Eşim Mehmet bey de tespihleri ve bastonu hediye etti. Mehmet beyle kaç yıldır evli olduğumuzu sordu. 54 yıllık evli olduğumu söyledim. İkimiz de görüştüğümüz, hediyelerimizi verdiğimiz için çok mutluyuz. Allah ondan razı olsun bizimle görüştü'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yürekleri dağlamıştı: Ata Emre Akman cinayetinde 'baba' şüphesi
Rusya'dan, İngiltere'ye nota! Hepsi sınır dışı edildi