TEİS'ten Medula'yı erteleyin çağrısı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, e-reçetenin zorunlu hale getirilmesinin Medula Provizyon Sistemi'nin kesintisiz hizmet vereceği günlere kadar ertelenmesini istedi.

TEİS'ten Medula'yı erteleyin çağrısı
TEİS'ten Medula'yı erteleyin çağrısı
GİRİŞ 25.12.2012 21:16 GÜNCELLEME 25.12.2012 21:16

Saydan, yazılı açıklamasında, Medula Provizyon Sistemi'nin kesintisiz ve düzgün hizmet veremediğini belirtti.

Yılbaşından itibaren uygulanacak e-reçete uygulamasının durumu daha da zorlaştıracağını ifade eden Saydan, şunları kaydetti:

''Doktorlar hastayı muayene edip reçete yazabiliyorlar, onların sistemleri çalışıyor ama eczanelerin sistemleri çalışmadığından hastalarımızla eczanelerimizde ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Kısaca 1 Ocak'tan itibaren mevcut sistemle eczanelerimizde kıyamet kopacaktır.

TEİS olarak, e-reçetenin zorunlu hale getirilmesinin Medula Provizyon Sisteminin kesintisiz hizmet vereceği günlere kadar ertelenmesini ve e-reçete olarak yazılan reçetelerin bilgisayar çıktılarının mutlaka hastalara verilmesinin sağlanmasını istiyoruz.''

-Tüm Sağlık-Sen-

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün yaptığı açıklamada, Aile Hekimliği sistemi içinde çalıştırılan sağlık çalışanlarının, iş güvencesine kavuşturulmasını istedi.

Erözgün, Aile hekimliği çalışanlarının mesleki bağımsızlığını koruyan, kamu görevlisi statüsünde çalışılmasını sağlayan yasal düzenlemenin yapılarak sistem içinde görev yapanların huzursuzluklarının ortadan kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Erözgün, ''Aile Sağlığı Elemanlarına kadro verilerek Anayasa'nın 128. maddesinde belirtilen ve Anayasa Mahkemesi'nin kararına uygun hale getirilmesi sağlanmalıdır. De facto durumuna gelen bu konu kadro verilerek yasalara uygun hale getirilmeli ve kamu görevlisi statüsü sağlanmalı'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü