Yapay gözle böyle görüyor

Argus II yapay bir retina. Cihaz, FDA tarafından onaylandı ve körlük tedavisinde federal olarak kabul edilen ilk cihaz oldu.

GİRİŞ 15.02.2013 19:49 GÜNCELLEME 15.02.2013 19:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Barbara Campbell, 20 yıl önce Retinitis pigmentosa'dan dolayı görme yetisini kaybetti ancak Argus II adı verilen yeni bir cihaz görme yetisini kısmen de olsa geri kazanmasını sağladı.

Campbell, bu cihaz sayesinde tamamen göremese de yolun kenarındaki ağaçları siyah beyazda olsa görebiliyor.

Argus II herkese çare olmasa da Barbara gibi gözleri ışığı emme ve işleme yeteneğine sahip olmayan hastalar için umut oluyor.

Cihaz şuana kadar Avrupa ve Amerika'da 50 kişide test edildi. Yapay retina aslında Barbara'nın gözüne eklenen bir elektrot tabakası. Gözlerinin için bulunan minik bir kamera cisimlerin görüntülerini yakalıyor ve bu görüntüleri pixellere dönüştürüyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    ilk fotoğraf makineleride böyle başlamıştı . ilerde çok daha netleşeceğine inanıyorum .!
    Cevapla
  • Muhsin Türkoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    başka foto bulamadınızmı dansöz kadını koyuyorsun . bukadar haber sitesi varken sizi takip ememin nedeni az çok bellidir biraz daha hassasiyet bekliyorum
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Hayır Özgür, Allah hatalı yaratmaz, o hataları bilerek bir kısım insanlara/canlılara verirki. bu hataları almayanlar hallerine şükretsinler diye. Ama en büyük sebebi, eklediği hataları düzeltirken insanlara mesaj vermesidir. Gözün ne müthiş bir organ olduğunu anlaması için insanlara araçtırma imkanı sunuyor. Halbuki okyanusların binlerce derinliğindeki mahluklardada, semanın en yükseğinde süzülen kuşlarda, insanlarda, sürüngenlerde....hep bu evrimin izah edemediği göz var. Her hayvanın yaşama ve avlanma ihtiyacına göre farklı farklı görüş imla kanına sahip gözün ne müthiş bir şey olduğunu göremeyen ve onların bu hastalığını tedavi etmeye çalışan kişiler vasıtasıyla öğreniyoruz. Hatalı yaratmış diyerek Allah'ı düşürmek, binbir tekniği kullanarak insana siyah beyaz arası bir gölge gösterebilmeyi bir marifet ve haşa Allah'ın hatalarını telafi etmeye çalışma gibi gösterme çok safça bir bakış açısıdır ve mesajı almadığına işarettir.
    Cevapla
  • Özgür Akpınar 11 yıl önce Şikayet Et
    oguz birinci. tamam.
    Cevapla
  • oguz birinci 11 yıl önce Şikayet Et
    özgür akpınar. bilim adamlarına teşekkür etmeyi anladıkta, unutmaki o övdüğün bilim adamlarına da o aklı veren yine Allahu tealadır Allah hatalı yaratmaz, o kullandığın cümle Yaradana saygısızlıktır, Allah sadece imtihan eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Leverkusen yine kaybetmedi! Avrupa Ligi'nde finalin adı belli oldu
Uzmanlar inceledi! İşte yeni müfredat gerçekleri