Yoğurt otu lenf kanserine karşı etkili

Hekimzade Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muammer Yıldız'ın, Van'da incelediği yoğurt otu lenf kanserine karşı ciddi bir etkiye sahip.

Yoğurt otu lenf kanserine karşı etkili
Yoğurt otu lenf kanserine karşı etkili
GİRİŞ 01.10.2014 11:13 GÜNCELLEME 01.10.2014 11:26

Van’da bitki araştırmaları yapan Fitoterapist ve tedavi uzmanı Dr. Muammer Yıldız Muradiye Şelaleleri’ nde çok değerli bir bitkiye rastladı.

''Bu bitkinin halk arasında yoğurt otu, yapışkan otu olarak bilindiğini ve etkilerinin olduğunu vurgulayan Dr.Yıldız modern ve geleneksel tıpta yaygın olarak kullanıldığını söyledi. Dr. Yıldız, “Genellikle tabiatı itibarı ile dokunduğunuz zaman elbiselere ve vücuda yapıştığı içinyapışkan otu olarak da bilinir. Yoğurt otunun özellikle lenf sistemi hastalıklarında ciddi bir literatürü var. İngiliz ve Alman monograflarında yaygın olarak lenf sistemi hastalıklarında kullanıldığı hatta lenf kanserinde ciddi bir etkiye sahip olduğu tespit edildi. Ülkemizin her tarafında yetişen bu bitki Van Muradiye Şelaleleri bölgesinde bolca bulunmaktadır. “ dedi.

YOĞURT OTUNUN KİTABI DA VAR

Yoğurt otunun geleneksel tıpta geniş bir kullanım alanı olduğunu ifade eden Dr. Yıldız, “Geleneksel tıpta kullanım alanlarına bugün dünyadaki 2 bin yazma eserin içerisinde bulunuyor. Çünkü eski tıp alimlerinden tutunda Yunan bilim adamlarına kadar herkes bu otun faydasına dair muhakkak bir şeyler söylemiştir. Dünyada sadece yoğurt otu ile ilgili yazılmış kitap var. Bu kitap bitkiyle alakalı yapılmış bütün bilimsel çalışmaları anlatan bir çalışma. Bu kitap Türkçe’ye de çevrildi ” açıklamasını yaptı.

Yoğurt otu halk arasında tiroit hastalıkları için kullanılıyor. Her ne kadar bilim tarafındanlenf sistemi üzerinde etkisi söylensede gerçekten tiroid üzerinde etkili olduğuna kanaat getirilmiş. Geleneksel Tıp Derneği Başkanı Dr. Muammer Yıldız, Anadolu’nun birçok yerinde bu bitkiyi troid için kullandıklarına şahit olduğunu belirtti.

Dr. Yıldız, yoğurt otunun kullanım alanları ve faydalarını şöyle sıraladı;

Yaprakları, dalı ve meyvesi kullanılan yoğurt otunun cilt hastalıklarında da ciddi etkileri var.Cildi parlatmak gibi bir özelliği de bulunuyor. Birçok bayan bu bitkiyi çay gibi demleyerek cildini yıkayarak parlaklık ve canlılık sağladığı düşünülüyor. Bunu destekleyen literatürde bir çalışma var. Cilt hastalıkları için kullanılmış ve bununla ilgili bilimsel çalışmalar yapılmıştır. Yoğurt otu Türkiye’de çok yaygın olarak bulunmaktadır. Bir bitkinin doğada yaygın olarak bulunması insanın veya doğaya hizmet eden hayvanların ihtiyacı nispetinde bitkinin yaratıldığına inanıyoruz. Ve bu bitkiye ciddi bir ihtiyaç olduğu için doğada çok yaygın olduğunu düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi