Marmara'nın ciğerleri: İğneada Langozu

Kırklareli'nde bulunan İğneada longoz ormanları, Marmara'nın en önemli ormanlarından biri. Özellikle içindeki göletler ile bir doğa harikası oluşturan bu yer.

Marmara'nın ciğerleri: İğneada Langozu
Marmara'nın ciğerleri: İğneada Langozu
GİRİŞ 24.09.2019 17:42 GÜNCELLEME 08.07.2021 13:34

Ülkemiz oldukça zengin, yaşlı ve endemik ağaçlarla kaplı ormanlara sahip topraklar üzerinde. Özellikle Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de yoğunlaşan ormanlar, Marmara bölgesinde de bulunmakta.

 

 

Marmara'nın en büyük ormanlarından olan İğneada longoz ormanları da hem görüntüsü, hem de dünyada nadir görülen deniz ile göl birleşmesi olayı ile adeta bir cennet parçası

İĞNEADA LONGOZ ORMANLARI

 

 

Türkiye'nin ve Avrupa'nın kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longozu olan İğneada, Marmara bölgesi Kırklareli ilinde bulunuyor. Dünyada nadir olarak görülen göl ile denizin birleştiği manzara ile muhteşem bir iklim oluşturan bu orman, temiz havasıyla her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Özellikle sonbaharın gelişiyle ayrı bir havaya bürünen İğneada longozu, sonbaharda gidilecek en güzel yerler arasında bulunuyor.

DOĞAL CENNET

İçerisindeki parkurlar, ve doğal çeşitliliği ile başlı başına bir doğal yaşam merkezi olan İğneada longoz ormanlarının canlı popülasyonu da oldukça geniş. İrili ufaklı 4 göl, 500'ü aşkın bitki barındıran longozda yine 500'den fazla da hayvan çeşitliliğine ev sahipliği yapıyor.

KAMP İMKANI

Özel bir çeşit  ekosistem olan longozlar 'subasar' olarak da bilinir. Denize doğru akan derelerin getirdiği kumların birikerek kıyıda set oluşturması ve dere ağzını kapatması sonucu akarsuyun biriktiği yerde oluşan longozlar, görünümüyle amazon ormanlarını aratmıyor.

İğneada Longoz Ormanı'nın en güzel imkanlarından biri de kamp yapmak için elverişli alanlarının bulunması. Göl kıyılarında çadır kurabileceğiniz gibi, ailenizle güzel bir hafta sonu geçirmek için buraya gelebilirsiniz.

NE ZAMAN GELİNİR

Kış ve ilkbahar aylarında tamamen sularla kaplı olan yaz ve sonbahar aylarında ise suyu çekilen longoz ormanlar karışık bir ağaç çeşitliliğine sahip. Özellikle bahar ve yaz aylarında longoz, dinginliğinizi kazanmak için oldukça güzel bir yer olacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL