Fethiye Babadağ'da aşırı zamlara tepki: Uçuşlar durduruldu

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü 1965 rakımlı yamaç paraşütü merkezi Babadağ’ın işletmesini alan özel şirket, yamaç paraşütü pilotları için giriş ücretlerini 52 ila 81 liraya yükseltti. Bu fahiş fiyat artışına tepki gösteren yamaç paraşütü pilotları, uçuşları süresiz durdurma kararı aldı. Bunun yanı sıra internet üzerinden firma hakkında protesto kampanyaları düzenleniyor.

Fethiye Babadağ'da aşırı zamlara tepki: Uçuşlar durduruldu
Fethiye Babadağ'da aşırı zamlara tepki: Uçuşlar durduruldu
GİRİŞ 04.02.2020 14:14 GÜNCELLEME 04.02.2020 14:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yamaç paraşütü için dünyanın en popüler merkezlerinden biri olan Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'lar bir süredir protestolara sahne oluyor. 1965 metre rakımlı dağın işletmesini alan bir şirket, fiyatlandırma tarifesine yaptığı zam nedeniyle büyük tepki topladı.

 

 

Fahiş zamlar nedeniyle internette imza kampanyaları düzenlenirken, dağdan paraşüt pilotlarının uçuşu süresiz olarak durdu. 

 

 

UÇUŞLAR DURDURULDU

Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı üç uçuş pisti bulunan Babadağ’ın işletmesini yürüten şirket, yamaç paraşütü pilotları için giriş ücretini 1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak şekilde 38 liradan 81 liraya çıkardı.

Uçuş maliyetlerinin artması nedeniyle yapılan fiyat artışına tepki gösteren yamaç paraşütü pilotları, Babadağ’dan tandem (ikili) uçuşları süresiz durdurma kararı aldı. Belceğiz Plajı’nda toplanan yaklaşık 100 pilot, alkışlarla durumu protesto ederken; giriş ücretleri normal seviyeye çekilene kadar Babadağ’dan ticari yamaç paraşütü uçuşlarının yapılmayacağını kaydetti.

YÜZDE 300 ZAM

Babadağ’ın işletmesini alan özel şirketin, 1 Şubat’tan itibaren giriş ücretlerini single (tekli) 36 TL’den 52 TL’ye tandem (ikili) 63 TL’den  81 TL’ye çıkardı. Yamaç paraşütü pilotları için uygulanan bu yeni tarife, yüzde 113'lük artışla neden oldu. Bu durum pilotlar ve paraşüt meraklıları tarafından tepkiyle karşılanırken, Babadağ için son 4 yılda toplamda yüzde 300 zam yapıldığı ortaya çıktı.

Pilotlar bu zammın geri çekilmesini isterken, sponsor ve ödenek ile paraşütçülük sporunun devlet/özel iştirakler tarafından desteklenmesini talep ediyor. Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Babadağ, dünyanın en iyi paraşütle uçuş alanlarından birisi olarak kabul ediliyor.

 

YORUMLAR 6
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanda utanma olur arkadaş geçen yaz 600 TL istediler paraşütle uçmaya 80 TL ye çok diyorlar iyi olmuş bizde uçmuyoruz zaten
    Cevapla
  • Fethi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kışın 450-500 istiyorlar yazında 750-800 istiyorlarmış. Nereye kadar uçmayacanız görelim. Önce siz fiyatlarınıza bakın biraz düşürün.
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Isterseniz hic atlamayin 700-800 den asagi ucmuyosunuz size az bile neymis durdurulmus
    Cevapla
  • Goksel 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçuşların ücretinin de çok pahalı ve anlamsız olduğunu da söyleselermiş keşke. Daha doğru olurdu
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarim saatlik atlayisa 600 alırken iyi ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle