Mecid Mecidi gözyaşlarını tutamadı

Dünyaca ünlü İranlı yönetmen Mecid Mecidi, tartışmalara son noktayı koydu. Mecidi, "Filmimde kesinlikle Hz Muhammed′i göstermeyeceğim" dedi. Mecidi, filmle ilgili bir olayı anlatırken ise gözyaşlarına hâkim olamadı.

Mecid Mecidi gözyaşlarını tutamadı
Mecid Mecidi gözyaşlarını tutamadı
GİRİŞ 22.04.2013 13:46 GÜNCELLEME 22.04.2013 13:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sonpeygamber.info'nun düzenlediği 'Siyer Atölyesi' kapsamında İstanbul'a gelen İranlı yönetmen Mecid Mecidi, Hz, Muhammed'in hayatını konu ettiği filmini anlattı.

7 yıldır devam eden projesinin bitme aşamasına geldiğini ifade eden Mecidi, sadece araştırma kısmının üç senede tamamlandığını vurguladı.

"HZ MUHAMMED'İ KESİNLİKLE GÖSTERMEYECEĞİZ"

Filmin bir sene sonra vizyona gireceğini tahmin ettiğini belirten Mecidi, en çok merak edilen hususa da açıklık getirdi. Mecidi, filminde kesinlikle Hz Muhammed'i tasvir etmeyeceklerini vurguladı. Mecidi, "Hz Peygamber'e ve Müslümanların hassasiyetlerine saygıdan ötürü, Hz Muhammed'i filmimizde göstermeyeceğiz" dedi.

MECİDİ VE MÜTERCİMİN BOĞAZI DÜĞÜMLENDİ

Filmi için Mekke'yi tamamen inşa ettiklerini, Medine'yi de hikâye doğrultusunda yaptıklarını söyleyen Mecidi, filmin görüntü yönetmeni olan İtalyan Vittorio Storaro'yu ikna etme hikâyelerini anlatırken gözleri yaşardı. Üstelik sadece Mecidi değil, mütercim de çevirirken gözyaşlarına hâkim olamadı. Hem Mecidi, hem mütercim konuşmayı bıraktı.

Mecidi'nin anlattığı olay şöyle:

Yaşı 75 olan İtalyan Storaro'yu Mecidi çok ister. Ancak İranlı bir yönetmenle ve 'teröristlerin ülkesi' olarak gösterilen İran'da bir İtalyan neden çalışsın diye düşünür. Üstelik bu isim beş defa Oscar'a aday olmuş ve üç defa da almış. Neden sonra firma ile iletişime geçilir. Teklifi öğrenen Storaro, firmayı aradan çıkarır ve kendisi doğrudan muhatap olarak, "Bu projede yer almak benim için onurdur" cevabını verir.

Olayın perde arkası şudur; Storaro o sıralar, peygamberleri konu alan bir kitap hazırlığındadır. Üç aydır Hz Muhammed'i araştırmaktadır ve tam da Mecidi'nin teklifini öğrendiği akşam Miraç hadisesini okumaktadır.

Mecidi, bunun tesadüf olmadığını söylüyor. Hatta bu filme giriştiği ilk dönemde emin olamadığını, bir gün Peygamber'in kabrine gittiğinde O'nunla konuştuğunu, "Eğer altından kalkabileceksem bana yardımcı ol" dediğini belirten Mecidi, "Bu kesinlikle Allah'ın yardımıydı" ifadelerini kullandı.

Filmle ilgili teknik ayrıntılar da veren Mecidi, animasyon tekniğini de başarı ile uyguladıklarını ifade etti.

YORUMLAR 1
  • hanif koray 10 yıl önce Şikayet Et
    çağrı filmindeki hz. hamza da.... antony quin de bir mirac gecesi ölmüştü. allah, peygamberini sevene neler bahşeder bilinmez. inanmayanı bile, böyle bir bereketle karşılaşmışsa, inananına ne olur? yarabbi bizleri salihlerle beraber yaşat, salihlerle beraber öldür. allahı zikreden bir meclise, sarhoşun biri tesadüfen uğrar. ne yaptığını bilmeden, onların yaptığı gibi yapar, onlar gibi söyler. o mecliste böylesine alakasız bir şekilde olmasına rağmen, onlarla beraber bulunması hürmetine, rahmeti rahmana kavuşur diye anlatır menkıbe.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor