Davutoğlu: Birçok provokasyon durumu olabilir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen patlamayla ilgili olarak provokasyonların olabileceğini söyledi.

GİRİŞ 11.05.2013 15:12 GÜNCELLEME 11.05.2013 15:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere gittiği Almanya'da Reyhanlı'da gerçekleşen patlamayla ilgili değerlendirmede bulundu. Davutoğlu, zamana dikkat çekti ve provokasyon uyarısında bulundu.

HİÇ TESADÜF DEĞİL 

Bakan Davutoğlu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların zamanlamasının dikkat çekici olduğunu belirterek, "Bütün dünyada Suriye konusunda bir ivme, çözüm konusunda bir ivme oluştuğu bir dönemde ve bu ivme sonucunda Suriye halkının istek ve iradelerinin hayata yansıma işaretlerinin görüldüğü bir dönemde bunların olması bir tesadüf değil" dedi.

ZAMAN ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ

Davutoğlu, "Suriye halkının istek ve iradelerinin olduğu hayata yansımaya başladığı dönemde bunlar bir tesadüf değil. Türkiye bu tür tecrübeleri fazlasıyla yaşamıştır. Zaman çok dikkat çekici. Türkiye'nin istikranın hiçbir dış faktörden etkilenmesine izin vermeyiz" diye konuştu.

KİMSE TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ SINAMAYA KALKMASIN

Suriye'de işlerin sona geldiğini vurgulayan Davutoğlu, "Gerekli tedbirler alınacak. Kimse Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkmasın. Suriye'de işler sona geliyor. Kimse çözüm sürecini baltalamaya kalkmasın. Kim ne yaptıysa karşılığını alır. Suriye için kritik olan bu süreçte zamanlama dikkat çekicidir" dedi. 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    suriye suriye diyen kimdi işte suriye. çık işin içinden
    Cevapla
  • Erdoğan Metin 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın dış gücümüz,. Allah'ınızı severseniz her seferinde Türkiye'nin gücünü hiç kimse sınamaya kalkmasın der durursunuz, silaha ve savaşa karşı dil ile savaşan sayenizde tek milletiz, ölümleri şiddetle kınayan tek parlamentoyuz, artık çok merak konusu olan şu gücümüz ne imiş bilmek istiyoruz. vır vır vır...
    Cevapla
  • Ahmet Serdar 10 yıl önce Şikayet Et
    Valla ülke karışık... . PKK bitti sanırım bu gösteriler başlıyacak... Allah sonumuzu hayır etsin... Birileri güzel plan yapıyor:(
    Cevapla
  • bülent sönmez 10 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı laflar. gemimizi kurşunlarlar aynı , uçağımızı vurur birileri aynı , bomba patlatırlar ülkemizde aynı laflar. kimse gücümüzü sınamaya kalkmayacakmış , kimse sabrımızı zorlamayacakmış .... olur ben söylerim , sizi duyamıyorlar sanırım .
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    hatayda örgütlenen ve suriye de katliamlar yapan alevi nusayriler. bu saldırıların failidir. onların yakalanıp gereken cezaları almalarını sağlamalı devlet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı