Mahmut Efendi'den Müslümanlara Erdoğan uyarısı

Refah Partisinden 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Mahmud Efendi Hazretlerini Bursa Uludağ'daki konutunda ziyaret etti. Yılmaz, Mahmut Efendi ile arasında geçen 28 şubat, Erbakan ve Erdoğan ile ilgili konuşmayı anlattı.

Mahmut Efendi'den Müslümanlara Erdoğan uyarısı
Mahmut Efendi'den Müslümanlara Erdoğan uyarısı
GİRİŞ 29.07.2013 23:24 GÜNCELLEME 30.07.2013 13:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son dönem aktif siyasetten uzak olan Şevki Yılmaz "Alimin mürekkebi şehidin kanından üstündür. Kim bir alimi ziyaret ederse beni ziyaret etmiş gibidir buyuruyor Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem). Biz büyük devletleri alimlere olan saygı ve onlarla yapılan istişarelerle kurduk. Onun için bende hayatım boyunca gönül dostlarına konferansa gittiğim her şehirde kendileri vefat ettilerse kabirlerini ziyaret ederek konferanslara başladık" Dedi.

Mahmud Efendi Hazretlerinin Türkiye'de çok önemli bir yeri olduğu söyleyen Yılmaz, kendisi sözünü esirgemeyen, uyaran manevi bir liderdir dedi ve Mesut Yılmaz ile Erbakan Hoca'nın koalisyon kuracağı zaman basında çıkan olayı şu şekilde anlattı.

"Mesut Yılmaz ile koalisyon kurularak Erbakan Hoca 1.Parti lideri ama hak yeniyor. Yeni hükümet verilmiyor. Neyse Mesut Yılmaz kabul etti, başbakan Mesut Yılmaz olacak, iki sene sonra yer değiştirecekler. Benim hiç içime sinmedi. Mahmud Efendi'yi aradım. Dedim; Hocam bu Mesut Yılmaz hükümet kurarsa refah partisi ile oy vereyim mi vermeyeyim mi? Kendi partim bir de düşün! Bana bir istihare yapar mısın dedim. Tamam dedi sen beni sabah namazından sonra ara. Sabah namazından sonra aradım. Rahat ol dedi hükümet kurulmayacak. Allah Mesut'un kalbine korku verecek vazgeçirecek dedi. Ben şaşırdım. Subhanallah! Sevinerek ayrıldım. Ankara'ya geldim. Mecliste rahmetli eski çalışma bakanı Necati Çelik kardeşime dedim; boşuna elbise yaptırdın. Bakan olamıyorsun dedim, takıldım. "Yok ya" dedi. "Olur mu" dedim, "Mahmud Efendi Hazretleri istihare yaptı, Mesut Yılmaz vazgeçecek. Herşey hazır" dedi. "Pazartesi liste verilecek. Dün Mesut Yılmaz Rize'de kendini başbakan diye karşılattı" dedi. "İyi bekleyelim" dedim.

Mesut Yılmaz'ın uçağı Trabzon'dan sis yüzünden kalkamadı. Ankara'ya kara yoluyla geliyor. Samsun'da basın toplantısı yapmaz mı? Televizyonlar şok haber diye çalkalanıyor. Mesut Yılmaz; "Koalisyondan vazgeçtim, hükümete girmiyorum dedi."

Konuşmasına devam eden Yılmaz, Mahmut Efendi'nin cemaat içinde Erdoğan'a tepki gösterilemsi üzerine ''Biz dün Erbakan'a oy verdik, bugün Erdoğan'a verdik, yarın da başkasına vereceğiz. Tayyip Erdoğan'ın ve arkadaşlarının yeterince düşmanı var, müslümanlara ona düşman olamaz, sıra gelmez. birbirinizi sevin, birbirinizle kaynaşın. ifadelerini kullandığını belirtti.

Şevki YILMAZ; İşte o zaman Alimlerin sözlerinin değerini bir kez daha anladık dedi. Yaklaşık iki saati aşkın süren ziyaret Yılmazın Mahmut Efendi Hazretlerinden hayır dua talep edip ayrılmasıyla son buldu.

KAYNAK: MARİFETHABER