CHP'li Tanal'dan başörtüsüne iptal başvurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda başörtüsü serbestisi ile ilgili yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurdu.

CHP'li Tanal'dan başörtüsüne iptal başvurusu
CHP'li Tanal'dan başörtüsüne iptal başvurusu
GİRİŞ 11.10.2013 17:04 GÜNCELLEME 11.10.2013 19:05
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in iptali için Danıştay'a başvurdu.

Tanal, dava dilekçesinde, Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin kararla, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan kadın personelin başı örtülü olarak görev yapabilmelerine izin verildiğini hatırlattı.

İtiraz nedenlerini de sıraladığı dava dilekçesinde söz konusu kararın uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğmasına neden olacağını savunan Tanal, "Kararın açıkça hukuka aykırı olması nedeniyle öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve yapılan yargılama sonucunda değişikliğin iptaline, yargılama giderleri ve ileride doğabilecek vekalet ücretinin davalı idareye yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim" ifadesine yer verdi.

'BAŞVURU KİŞİSEL'
Parti Genel merkezinde düzenlenen CHP TBMM Grubu'ndan ayrılışı sırasında Tanal, başvurusunun kişisel olduğunu ve parti adına yapmadığını söyledi.

'ÖĞRENCİ ANDI YENİDEN OKUTULSUN'
Bu arada CHP, öğrenci andının Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer alması ve yeniden okutulması için teklif verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve 32 milletvekilinin Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifine göre her gün dersler başlamadan önce öğretmenler gözetiminde öğrenci andı okunacak. Yabancı uyruklu öğrenciler muaf tutulacak.

Teklifin gerekçe bölümünde, "Bu tür toplumsal uzlaşı gerektiren kararlarda parlamentonun onayının olması demokratik sistemimiz için yararlı olacaktır" ifadesi var.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 62
  • Fehmi DOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP kendine yakışanı yapıyor.. CHP ara sırada halkına şeflik dönemi zülmü gösteriyor. Halkına hatırlattığı için, halk da sandıkta hak ettiğ cezayı veriyor. Ancak CHP halkın tepkisinden ders almıyor.2 yüzlülüğü sürdürüyor. Hem Başörtüsüne karşı değiliz diyorlar, hemde kararları iptal ettirmek için davalar açıyor. CHP yi Allah islah etsin diyorum.
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    ebu cehil yaşasaydı,bu c-ha-p 'ye BAŞKAN olmak isterdi ŞÜPHESİZ...Lakin bu tipler ,onu İSLAM DÜŞMANLIĞINDA YETERSİZ bulup,ÜYE bile yapmazlardı korkarım... Bu ne KİN,bu ne GAREZ arkadaş...Bu gayreti HAYIRLI konularda gösterseler,şimdiye EVLİYANIN büyüklerinden olurlardı..Bir müslüman olarak ,kendimden UTANDIM.Ben İSLAM uğruna, bunların kendi SAPLANTILARI için ettiği mücadelenin Milyonda 1 ini etmedim..etsem zaten DÜNYA böyle KARIŞIK olmazdı..Bu ve benzeri ZAVALLILARDA içinde oldukları KARANLIĞI IŞIK zannetmezlerdi..
    Cevapla
  • K..MURAT 10 yıl önce Şikayet Et
    baş.. örtü. bu örtü neyi örter neyi örtmez sıralayalım.. başörtüsünü sorun yapacak derecede dindar arkadaşlarımız. 1. islamda kadın yanında helali bir erkek olmadan dışarı çıkabilir mi 2. kadın bu sistemde kadın erkek karışık görev yapabilirmi 3. sosyal hayatın içine bu derece girebilirmi 4.cevap EVET ise örtü sorun olmaması lazım. + bir günah olur o kadar. 5. HAYIR ise kadın zaten evde oturur örtü sorunu da kalmaz. azap33: evlerinizde vakarla oturunuz.
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafafaylamı iktidar istiyosunuz. Kırmızı kar yağıcak bekleyin,utanmadan bu milleti değerlerini yok say ötekileştir sonrada , bizi seçin,siz ancak yandaşlarınızdan oyyyyyyyy alırsınız.chp bu zihniyetler den kurtulmazsa?????????*
    Cevapla
  • kadir aydoğan 10 yıl önce Şikayet Et
    inşallah başörtülü bir bayana muhtaç olursun . insanın yüzünde birazcık nur olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?