Muharrem İnce İle Zeyid Aslan küfürleşti

CHP Grup Başkanvekili İnce ile AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan arasında sözlü tartışma yaşandı.

Muharrem İnce İle Zeyid Aslan küfürleşti
Muharrem İnce İle Zeyid Aslan küfürleşti
GİRİŞ 11.12.2013 13:20 GÜNCELLEME 11.12.2013 14:01
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

2014 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda ikinci gün görüşmeleri de tartışmayla başladı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut Başkanlığında toplandı.

Genel kurul açıldıktan sonra, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, düzeltme yapmak için söz istedi.

Kürsüye gelen İnce, Başbakan Erdoğan'ın dün konuşmasında "Terbiyesiz herifler ya" dediğini ifade ederek, "Sayın Başbakan Meclis'e hakaret etmiştir. Bu lafı CHP Grubu adına iade ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın oğlunun da bütçe görüşmeleri sırasında "Meclis serserilik yeri değildir", "Ahlaksız, rezil tavırların amacı nedir?" şeklinde tweetler attığını dile getiren İnce, şunları söyledi?

"Dedim ki hangi şehzade bu? Manisa mı Amasya şehzadesi mi? Gemici olan mı, ızgaracı olan mı? Baktım ki ızgaracı olanmış. DNA aynı DNA. Babasına bak, oğlunu gör. Başbakan'ın oğlu muhalefet milletvekillerine bu lafları ediyorsa, buna ilk cevabı verecek olan Başbakan olmalıdır. Benim oğlum, AKP milletvekillerine böyle bir şey yazarsa onun cevabını, cezasını ben veririm. Başbakan'ın oğlunun haddi değildir bize laf söylemek. O ızgarasına baksın, yedi olan gemisini sekiz yapmaya baksın. Herkes haddini bilecek. CHP milletvekilleri olarak hepimiz Başbakan'a dava açacağız. Kazanacağımız parayla da Çankaya Kapısı'nda millete köfte dağıtacağız. O lafları Başbakan'a da oğluna da iade ediyorum."

TARTIŞMA

İnce'nin konuşmasının ardından, AK Parti Grup Başkavekili Nurettin Canikli söz istedi. Bu sırada, CHP Grup Başkanvekili İnce ile AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan arasında sözlü tartışma yaşandı. İnce'nin üzerine yürümek isteyen Aslan'ı, milletvekili arkadaşları engelledi.

TBMM Başkanvekili Yakut, CHP ve AK Parti'liler arasında tartışmanın büyümesi üzerine birleşime ara verdi. Arada da İnce ile Aslan'ın birbirine sözlü sataşması devam etti.

İnce'nin bu tartışma sırasında Aslan'a "Sen bana 'kafanı kırarım lan' diye bağırdın mı, bağırmadın mı?" diye seslendi.

Aslan'ın da "Ben başkasına benzemem" diye bağırdığı duyuldu.

Aranın ardından söz alan Canikli, bu tartışmaların, hiçbir şeye katkısının olmadığını ifade etti.

Gerginliğin, tartışmanın, küfürlerin havada uçuştuğu bir ortamı milletin takdir etmesinin beklenmemesi gerektiğini ifade eden Canikli, "Bu kürsüde çok haksız ve inanılmaz yalanlar sergileniyor. Başbakan'ın oğlunun yedi gemisi var... Var mı bir belge? Kuyruklu yalan. Niye bu kuyruklu yalanları söylemeye devam ediyorsunuz?" diye sordu.

Daha sonra Zeyid Aslan, İnce'nin kendisine küfür ettiğini savunarak, özür dilemesini istedi. TBMM Başkanvekili Yakut, tutanakları inceleyeceğini dile getirdi.

Bunun Üzerine CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu twitter adresinden meclis tutanaklarını yayınladı. Zeyid Aslan'ın ağza alınmayacak küfürü ortaya çıktı.

İşte o sözler

Muharrem İnce: Kabadayı mısın? Kimsin sen?

Zeyid Aslan: Terbiyesiz sen K....nı S....m

YORUMLAR 13
  • yuksel tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    söz-. Nasılsanız öyle yönetilirsiniz diyor, Peygamber Efendimiz. Biz seçtik bunları,biz oy verdik, biz istediğiniz gibi yiyin için, aksırın dedik, biz sövdürdük ya da sövmelerine müsade ettik.Hepsi böyle yazıklar olsun
    Cevapla
  • Mahmut ŞAYİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem ince resemen zorla küfür ettirmiş. Hatta küfür etmeye teşvik etmiş.. Muharrem ince resemen zorla küfür ettirmiş. Hatta küfür etmeye teşvik etmiş. Muharremö incenin sorusuna bak? "Ne yaparsın küfür mü edersin" Ondan sonra da devam etmiş hadi et diye kışkırtmış, küfür etmeye zorlamış. E buna dayanamayan zeyid aslan da basmış muharrem inceye kalayı. Keşke onun seviyesine inmeseydi ama muharrem ince de iyi kışkırtmış hani...
    Cevapla
  • Hasan Aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    Milleti temsil edenlere bak!. gülünç,utanç verici...AKPli,CHPli hepsine yazıklar olsun
    Cevapla
  • Şinasi ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    Ey şimdi bu lafları söylemek TERBİYESİZLİK değil mi? ve Başbakanın oğlu da oy kullanan vatandaş değil mi?. ---Parti ayırmadan söylüyorum. Bu tarz lafları kim kime söylerse söylesin, terbiyesiz laflardır. Bunu sıradan vatandaşın da eleştirmesi gerektiği gibi başbakanın oğlu da vatandaş sıfatıyla eleştirmişse ne var bunda? ---Yoksa Sayın Muharrem İNCE ve onun gibi düşünenler meclisin aslında serserilik yeri olarak mı biliyor, tanımlıyorlar? ---Bence terbiyesizlikleri kim yapıyorsa o üzerine alınsın, diğerleri de dava-mava açıp da kendilerini de o kategoiye dahil etmesinler...
    Cevapla
  • Çetin Ceviz 10 yıl önce Şikayet Et
    kalın karakterli ince, kürsüde her türlü provokasyonu yapmaya devam ediyor. ama yine de nefsine hakim olup o çukurun seviyesine inilmemeliydi. kalın incenin ne mal olduğu zaten belli. önemli olan onun seviyesine inmemek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar