İşte son seçim anketi

Türkiye genelinde Şubat ayının sonunda yapılan ankette, AK Parti'nin oyu yüzde 46.8, CHP'ni 28.1, MHP'nin ise 14.1 çıktı.

İşte son seçim anketi
İşte son seçim anketi
GİRİŞ 07.03.2014 14:14 GÜNCELLEME 07.03.2014 16:29
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan anket, 18 yaş üzeri 5510 kişiyle gerçekleştirildi. 24-28 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırmada, yerel ve genel seçimlere dair görüşleri vatandaşlara ayrı ayrı soruldu.

Araştırmada ilk olarak, "Bugün Türkiye'de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" soruna, kararsızlar dağıtıldıktan sonra; yüzde 46,8 ile AK Parti, yüzde 28,1 ile CHP, yüzde 14,1 ile MHP yanıtı verildi. Yerel seçimle ilgili görüşlerin de sorulduğu ankette "2014'te yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlarda ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların dağılımı; AK Parti Yüzde 44,8 CHP yüzde 29,3 MHP yüzde 14,2 BDP Yüzde 5,6 BBP Yüzde 3,2 Saadet yüzde 1,3 ve HDP yüzde 0,4 oldu.

VATANDAŞIN DERDİ İŞSİZLİK

Optimar Anket bünyesinde yapılan araştırmada "Sizse göre Türkiye'nin en temel sorunu nedir" sorusu da soruldu. Vatandaşın Yüzde 26,4'ü işsizlik, Yüzde 8,6'sı yolsuzluk, 8'i ekonomi, Yüzde 6'sı eğitim, Yüzde 5'i terör yanıtını verdi. Araştırma kapsamında katılımcılara Hükümetin kentsel dönüşüm, eğitim, sağlık ve ulaşım konusundaki hizmetleri de ayrı başlıklar halinde soruldu. Vatandaşlar kentsel dönüşüm çalışmalarını Yüzde 55,1, eğitim hizmetlerini yüzde 49,5, sağlık hizmetlerini yüzde 61,6 ve ulaşım yatırımlarını da yüzde 63,4 ile olumlu bulduğunu açıkladı.

"VATANDAŞ BAŞBAKAN ERDOĞAN'A GÜVENİYOR"

Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, "Şubat ayının son haftasında yaptığımız anketlere göre AK Parti oldukça rahat bir şekilde seçime giriyor. Kasetler, komplolar, ortaya atılan iddialar, vatandaşın gündeminde değil ve şimdilik kamuoyunu etkilemiyor. Vatandaşın öncelikli problemi işsizlik, ekonomik kaygı, genel refah düzeyi gibi konular. En önemlisi de vatandaşın Başbakan Erdoğan'a güvendiğini ve yatırımlardan memnun olduğunu görebiliyoruz. Optimar Araştırma olarak, önümüzdeki günlerde büyükşehirlerin tamamını kapsayan bir araştırmayı daha kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • ahmet kayserili 10 yıl önce Şikayet Et
    degişmez. gezi olayları olduğu sürece olursa akp birinci o kesin,o çapulcular oldukça bu chp ilerlemez siyaset sıfır,,
    Cevapla
  • şamil kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    PARALELCİLER YİNE İŞ BAŞINDA. adamları içeri aldıran paralel yapı şimdi de bunu çarpıtmaya başladı. millet cemaat denen şeye artık güvenmiyor. başbakanı ne yapsanız karalayamayacaksınız.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    murat? ne O CHP ve Gezicilerin,parelel yapının hiç bir planı tutmadı şok oldunuz değilmi?...şimdide ergenekondan vurmaya çalışıyorsunuz?.... ....ama boşuna uğraşmayın?..Recep Tayyip Erdoğan Ak parti ne yaparsanız yapın Halkın sevgilisi olacak?..Ergenekon ve balyoz davasında Halk kandırıldı?..bir çok general,Asker boşuna suçlandı? asıl inanç düşmanı parelel yapı ve CHP imiş bu ortaya çıktı...yani şapka düştü kel göründü?..
    Cevapla
  • Vurdum Duyar 10 yıl önce Şikayet Et
    basit cevap zor karar. bu ülkede chp nin iktidar olması için yapacağı tek şey var. Çanakkale savaşı gibi bir savaş çıkarmak ve istanbulun işgal edilmesini sağlamak ! ve memleketi mektup yazdıklarına tesli etmek ! o zaman bütün vatandaşlar savaşa gideceği için ülkde yetişmiş insan kalmayacak ve yeniden chp zihniyeti iş başına gelecek ! nede olsa bu memleketi onlar kurdu bizim dedlerimiz savaşta ya şehit oldu ya gazi !
    Cevapla
  • yusuf kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmetemin çünkü yalanyolunda yorum yayınlanmıyor ki Tahammülsüzlük işte. En ufak bir eleştiriye bile tahammülleri yok. Başbakanı savunan kısacık bişey yazıyorum yayınlamıyorlar. o yüzden yalanyolunu takip edip buradan bizimle tartışmaya girmek istiyorlar. Düşünsene kendi doğru bildikleri davalarını kendi mecralarında savunamıyorlar. Çünkü davasında haklı olan hiçbişeyden korkmadan yayınlar. haber7 işte böyle bir site. Şu söz aklıma geldi yine: Azmin neden böyle süreksiz?? Sen mi yoksa DAVAN mı yüreksiz??? Cemaatçi arkadaşlar bu tahammülsüzlüğe şahit olmak için haberin birinin altına Başbakanı savunan veya haberi eleştiren bir yorum yazın ve sonucu görün. Baktım yayınlanmıyor, bende dedim ki Sayın editör bu yorumu yaparken ekran görüntüsünü videoya alıyorum. Yayınlamazsanız facebook sayfamda paylaşıp sizin ne kadar tahammülsüz olduğunuzu kanıtlayacağım dedim bir o yorum yayınlandı. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar