Erdoğan: "Eğer Köşk'e çıkarsam..."

Ak Partili vekiller tercihini yaptı, Başbakan sinyali verdi.

Erdoğan: "Eğer Köşk'e çıkarsam..."
Erdoğan: "Eğer Köşk'e çıkarsam..."
GİRİŞ 16.04.2014 19:13 GÜNCELLEME 17.04.2014 09:07
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleriyle yaptığı toplantıda katılımcılara cumhurbaşkanı adaylarının sorulduğu bir form verildi. Formlarda cumhurbaşkanı adayı olarak Başbakan Erdoğan'ın ismi öne çıktı.

Toplantıda Erdoğan'ın vekillere "Eğer Köşk'e çıkarsam, halkın Cumhurbaşkanı olurum. Yetkiyi, Anayasal hakkımı tam olarak kullanırım. Adaylık konusunda henüz karar vermedim. Bu süreçte isim telaffuz edilmesini doğru bulmuyorum. Şahıslara göre değerlendirme davamıza aykırı. Benden önce de bu yürüyüş vardı, sonra da olacak. Benli de bensiz de bu partide tufan olmaz, merak etmeyin.

İCRA MAKAMI KÖŞK'TÜR

Anayasa Cumhurbaşkanı'na çok geniş yetkiler tanıyor. Köşk'e çıkarsam bu yetkileri kullanacağım. Anayasa'ya göre yürütmenin başı Cumhurbaşkanı, icra makamı Köşk'tür. O nedenle merak etmeyin benden sonra partide fetret dönemi olmaz. Ayrıca bu partide başbakanlık yapacak çok arkadaşımız var."
Cumhurbaşkanlığı konusunda her kesimle istişarede bulunacağını vurgulayan Erdoğan, "Sadece AK Partililere değil, STK'lara, kanaat önderlerine de danışacağız. Toplumsal uzlaşı arayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla konuşacağız. Sizin görüşünüz ne kadar önemliyse, sokaktaki çocuğun görüşü de o kadar önemli" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi ve 3 dönem kuralı gündemdeydi. AK Parti kampında da bu konular ele alındıktan sonra nihai karar verilecek" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 25
  • ali demir 10 yıl önce Şikayet Et
    ERDOĞAN OLMASAYDI AKP OLMAZDI.. Başbakanın çok yorulduğunu biliyoruz, ama arkasında bırakacağı boşluğu dolduracak adam yok. Ak Partide çok çalışkan, temiz insanlar var; Başbakanın tüm vasıflarına sahip kimse yok. Başkanlık sistemi olsaydı daha iyi olurdu. koalisyonlu dönemlerden korkuyorum.
    Cevapla
  • mustafa karadurak 10 yıl önce Şikayet Et
    RECEP TAYYİP ERDOĞAN. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına adaylığa, hiç tereddütsüz, en layık ve o makamı en çok hak eden kişidir. Çankaya'ya çıktığı zaman arkasında bıraktığı boşluğu dolduracak, maalesef, şu an için kimse yok. Eğer Sayın Erdoğan, Çankaya'ya çıkarda, o boşluk başka birileri tarafından doldurulur ise, işte o zaman yandı gülüm keten helva. Şu anki yapısıyla Ak Parti'yi Sayın Erdoğan'dan başkası bir arada tutması çok zor. Bunu bilenler, Sayın Erdoğan'ı Çankaya'ya gönderip, Ak Partiye parçalamak veya en azından eski görüntüsünden uzaklaştırmak için pusuda bekliyorlar. Onun için bir dönem daha, Sayın Erdoğan Ak Parti'nin başında durmalı, ve bu arada halefini de belirlemeli. Cumhubaşkanlığına da kesinlikle Sayın Gül'ü düşünmemeli. Not : Sayın Davutoğlu, Konya mitinginde, Başbakan mitinge gelemeyecek diye söyleyince, miting alanının hem de en önde bulunanlar, miting alanını terk etti. Kürsüde Sayın Davutoğlu vardı, başka biri olsaydı, herhalde miting alanı boşalırdı.
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    ERDOĞAN İÇİN "CUMHURBAŞKANLIĞI" BU SEÇİMDE "ZORUNLU GÖREV" DİR !. Çünkü,kendisi de halk da biliyor ki,en "Ehil" insan kendisidir."Hayır" demesi vebaldir.Paralel yapı'ya bakarak,durumu test edebilir.
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Yönetiminde Kurulacaktır. = 1453 Ruhu. Tüm Yetkilerini Kullanan bir Cumhurbaşkanı Türkiyeyi uçurur.. Üstelik Cumhurbaşkanını halk seçtiği için, doğrudan her türlü yetkiyi halktan almış oluyor.. Ben Süper yetkilerle donatılmış bir Cumhurbaşkanının ve Bu Cumhurbaşkanınında 10 yıllık sürede Recep Tayyip Erdoğan olması halinde, 1453 teki istanbulun fethine eşit bir iş başarmış olacağımızı düşünüyorum..
    Cevapla
  • Kamil CANDAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen işini bilirsin ey güzel insan!. Bu milleti adam etmek için gece gündüz cihad ediyorsun ey güzel Başbakanım ve Dava Liderim. Her ne kadar bu millet nankör olsa da Rabbim en büyük yardımcın bizler de duacın. Yıllarca kemalist ateistlerin siyasi rantçılığı için bizleri siyasi çekişmelere mahküm ettiler. Milletin geleceğinin BAŞKANLIK sisteminde olduğu açık net belli olmuştur. Ancak BAŞKANLIK sisteminde de bu topraklarda sonsuza dek hüküm süremeyeceklerini bilen buna hertürlü itiraz ediyorlar ancak kutlu doğum 9 ayda olduğu gibi bu millet bir anda düzelemiyor. 70-80 yıllık tahribat bir anda düzelmez. Allah'ın yardımı ve Milletin iradesiyle herşey zamanı gelince düzelecektir güzelleşeçektir. Vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor