Erdoğan'dan Bahçeli'ye çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin Necdet Özel hakkındaki sözlerine çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 24.02.2015 12:51 GÜNCELLEME 24.02.2015 14:48
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. kez düzenlenen Muhtarlar Buluşması'ndan Şah Fırat Operasyonu sonrası Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e ağır eleştirilerde bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sert tepki gösteri. Erdoğan, "Sen onun attığı tırnağın paresi olamazsın" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta sonu Türkiye açısından son derece önemli bir askeri operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini iade ederek, Suriye toprakları içindeki Süleyman Şah Türbesi'nin, nakli kubur ile yine Suriye içerisinde, Türkiye sınırına yakın bir bölgeye taşındığını hatırlattı.

Bu türbenin bulunduğu alanın, 1921'den beri Türkiye toprağı olarak kabul edildiğini, türbenin yerinin geçmişte baraj inşaatları nedeniyle iki defa değiştirildiğini kaydeden Erdoğan, "Bu kez de güvenlik sebebiyle türbenin yerini değiştirmek durumunda kaldık. Türbenin bulunduğu alanda yer alan Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda görevli askerlerimizin hayatlarını tehlikeye atmamak için bu kararı aldık" dedi.

Erdoğan, Musul'da da 102 gün, 49 başkonsolosluk görevlisini, sabırla, ihtiyatla takip ederek, kıllarına zarar vermeden kurtardıklarını ifade ederek, "Eğer bu muhalefetin ağzına baksaydık, eğer bunların düşündüğü gibi hareket etseydik, Allah muhafaza, biz yine orada bir operasyon yoluna gitseydik, belki de bu kardeşlerimizin bir kısmı bugün hayatta olmayabilirdi" şeklinde konuştu.

AYLADIR BUNUN İÇİN ÇALIŞMA YAPTIK

Siyasetin duygusallık götürmeyeceğini, akılla, bilimle, tecrübeyle yapılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Onun için siyaset, insanı, milleti yönetme sanatıdır. Öyle 'heyecan verelim, birileri gaz versin, bu gazla beraber yürü', böyle şey olmaz. Hamdolsun, Musul'daki başkonsolosluğumuzda çalışan kardeşlerimizi nasıl alıp geldiysek, burada da dikkatli olmamız gerekiyordu, 39 askerimiz var. Başlarında Oğuzhan Binbaşımız ve oradaki ekibi, bizim oradan bundan sonraki süreçte de görev yapacak olan yavrularımızla bunu gayet güzel bir şekilde, tereyağından kıl çeker gibi halletmemiz gerekiyordu. Aylardır bunun çalışmasını yaptık. Hükümetimizle, Genelkurmayımızla bunları oturduk haritalar üzerinde çalıştık. Uzun süren titiz çalışmaların ve planlamaların ardından bir gecede bu operasyonu yaptık ve başarıyla neticelendirdik."

SÖZLER CEHALET BOYUTUNU AŞTI

Hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetlerini bu konudaki başarılı çalışmalarından dolayı bir kez daha tebrik eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her bakımdan gıpta edilen bir operasyon olmasına rağmen birilerinin bu konuda olumsuz bir algı oluşturmak için yoğun çaba sarf ettiğini görüyoruz. Bu konuda söylenen sözler, cehalet boyutunu, iftira boyutunu aştı. Halbuki mesele o kadar açık, o kadar net, o kadar ortada ki bölgede büyük bir karmaşa ve çatışma ortamı var. Bizim de orada askerlerimiz bulunuyor. Ortalık böyleyken, toz, dumanken, bizim burada kalkıp askerlerimizi bile bile ateşe atmanın bir anlamı var mı? Yok."

BU YAPILANLARA SESSİZ KALAMAM

Süleyman Şah Türbesi'nin, Suriye içerisinde farklı bir alana taşınmasının faydalı olacağı kanaatine vardıklarını dile getiren Erdoğan, türbenin Suriye sınırları içinde bir başka yere nakledildiğini hatırlattı. Akıl ve vicdan sahibi olanların buna karşı çıkmaması gerektiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama işte karşı çıkanlar var. Üstelik bunu da tamamı yalan, yanlış, iftira mahiyetindeki ifadelerle yapıyorlar. Ben, cumhurbaşkanlığı makamında milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, bugün şahsıma, Başbakanıma, Genelkurmay Başkanıma ve tüm operasyon içinde yer alanlara karşı yapılan saldırıya sessiz kalamam. Bir siyasi partinin genel başkanı, ülkenin Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na, Genelkurmay Başkanı'na ve onların nezdinde tüm askerlerimize akıl almaz ithamlarda bulunuyor, seviyesizce hakaretler yağdırıyor. Tek bir Mehmetçiğin burnunun kanamaması için her türlü hassasiyeti gösteren Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve hükümetimizi hedef alanlar, önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına bir baksınlar.

"TIRNAĞININ PARESİ OLMAZSIN"

Açık söylüyorum, bunlar ancak ülkesine yabancılaşmış bir zihniyetin, kalkıp da Genelkurmay Başkanımıza akla, hayale gelmemiş ifadelerle saldıran bu zat, önce aynaya bir bakması lazım. Sen şu anda Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle mücadele diyorsun, senin bugüne kadar terörle mücadele adına yaptığın bir şey var mı?"

"ANKARA'DAN KURUSIKI SIKIYORSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı'nın, subayların, dağlarda, taşlarda görev yaptığını, terörle, teröristle mücadele sürdürdüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sen sadece Ankara'dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Bu nasıl bir milliliktir? Kendi Genelkurmay Başkanı'na, edepten uzak, bu denli ifadeleri yakıştırmak, gerçekten akla, izana sığmaz. Böyle bir şey olamaz. Onun için ben de diyorum ki milliyetçi olduğunu söyleyenler, şakşakçıları konuşmuyorum, bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanları, sizin takdirinize bırakıyorum, inanıyorum ki bunlara gereken dersi, cevabı, vakti, saati geldiğinde verirsiniz. "

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 113
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bahçeli var ya Çakma kurt önce şehit edilen Fırat kardeşimiz için bir çaba göstersin PKK ile Yanyana kadeh tokuşturmasın
    Cevapla
  • malkoçoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    yaw süleymen şahın mezarı ve çevresi kaybedildi mi? kaybedildi. daha konuşmaya gerek var mı?
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    malkoçoğlu(!) 1939'da kabiri, caber kalesinden çıkaranlar kaybettilermi? 73'de yeri ğişince kaybedildimi? şimdi, bir saldırı olursa el-kaide,pyd,deaş, esed, iran veya israil tarafından mı yapıldığını bilemediğinin harekete karşı nasıl bir planın var? biraz kendin ol ve başkalarının borazancılığını yapma! bu gün, bizdeki muhalefetin yaptıklarından, dünyadaki düşmanların hepsi memnun. hainlerde cabası!o, millitetçi dediklerin ne vermişler bu memlekete?? apoyu sanki bunlar afetti..
    Cevapla
  • cansın başk a nım 9 yıl önce Şikayet Et
    Her biji başkan
    Cevapla
  • Vatandas 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni korusun.
    Cevapla
  • maraş 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHINA kurban baba ağzına sağlık ALLAHaşkına şu bahceliyle kılıçdaroğlunu eve götüründe yatsınlar ve birdaha evden cıkmasınlar mümkünse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi