İstanbul Adalet Sarayı'nın ismi değişecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eyüp Sultan Camii'nde katıldığı cenaze töreni sonrası açıklama yaptı.

GİRİŞ 01.04.2015 15:26 GÜNCELLEME 01.04.2015 16:59
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki Çağlayan Adalet Sarayı'nın adının Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirileceğini bildirerek, "Çünkü Mehmet Selim Kiraz, şehadetiyle, bütün o zorlu saatlerde sürdürdüğü vakur tavrıyla aslında adaletin vakarını, onurunu korumuştur, toplumumuzun onurunu korumuştur" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına ve bütün milletimizin bir vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir.

ŞEHİT AİLESİNİN METANETİ BİZİ DUYGULANDIRDI

Mehmet Selim Kiraz adaletin vakarını, onurunu korumuştur. Aynı Özgecan'ın ailesi gibi... Bu mesajları alıp bütün medyanın, STK'ların duvarlarına temel ahlakın ilkleri olarak asmak lazım.

"O TERÖRİSTLERDEN FARKINIZ YOK"

Sayın Kılıçdaroğlu beni, bizi eleştireceğini e keşke burada olsaydı acıyı beraber paylaşsaydık, namazda aynı safhada dursaydık.

Kılıçdaroğlu’nun attığı tweetler… Bu saldırı nasıl unutulmayacaksa o tweetlerde unutulmayacaktır. Bahçeli’nin yaptığı açıklama da öyle.

Cenazeyi defnettiğimiz için söylüyorum, bu ülkenin kaderi hepimizin kaderi. Bu cenazede bulunmayan Kılıçdaroğlu be Bahçeli iç güvenlik paketine karşı çıkmışlardır.
Şimdi hesap vaktidir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bugün burada olsaydı bu eleştirileri yapmayacaktım.

'İÇERİDEN SİLAH SESLERİ GELDİĞİ ANDA...'

"Emniyet güçlerimiz aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır. En baştan beri, 'her türlü yöntemi kullanınız ve savcımızı salim kurtaracak şekilde çalışmanızı yürütünüz. Etkin şekilde müdahale etmekten kaçınmayın' dedik. İçeriden silah sesi geldiği anda da odanın duvarları da patlatmak suretiyle içeri girilmiş. Arka tarafa barikatlar kurulmuştu çünkü. Maalesef savcımızı kurtaramadık."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 58
  • MUKEMMEL 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'da en başarılı olduğumuz en iyi yaptığımız şey "isim vermek" !!!!! hiç mi teknolojik imkanlarımız yok odanın içine görüntüleyebilecek, cam tarafından yapılacak bir müdahale ? havalandırma boşluğundan bir giriş bunların hepsi değerlendirildi mi çok merak ediyorum ? bir de çatışma anındaki seslerin yoğunluğu dikkatinizi çekti mi ? soru işaretleri ile dolu bir operasyon ...
    Cevapla
  • alihaydar 9 yıl önce Şikayet Et
    yerinde bir karar tebrik ediyorum hayırlı olsun
    Cevapla
  • ersin 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanım polise yetki verin.İdamı getirmeyecekseniz canlı terörist istemiyoruz.
    Cevapla
  • gamer 9 yıl önce Şikayet Et
    isimleri değil, insanları yaşatalım. terör örgütlerine bu kadar yüz verilmemeli. öve öve bitiremediğimiz istihbarat ne iş yapıyor? Ülkede çok büyük güvenlik zaafiyeti var. bir an önce gerekli önlemler alınmalı
    Cevapla
  • Davul 9 yıl önce Şikayet Et
    Murat Uzun, Tunceli- Ovacık Cumhuriyet Başsavcısıydı. Adliye lojmanına giderken başına bir el ateş açılarak şehit edildi. Dava olaydan 15 ay sonra Malatya’da başladı. Duruşmada şehit savcının ve ailesinin hakkını savunacak tek bir avukat bile yoktu. Oysa devlet, “işkenceden” yargılanan memuru için bile avukat gönderiyordu. Geçen hafta görülen bu davada, soruşturma “somut belge ve kanıtlara” dayandırılmadığı için ilk duruşmada 10 tutuklu sanıktan 9’u ilk duruşmada tahliye oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin