Erdoğan: Buna evet demek mümkün değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG'nin Fırat'ın batısına geçtiği iddialarına yönelik 'Bu kabul edilebilir bir şey değil' açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Buna evet demek mümkün değil!
Erdoğan: Buna evet demek mümkün değil!
GİRİŞ 02.01.2016 02:05 GÜNCELLEME 02.01.2016 09:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, YPG'nin Fırat'ın batısına geçtiğine dair iddiaların sorulması üzerine "Oraya YPG’nin gelmesini izlemek bu kabul edilir bir şey değildir. Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt bandı oluşur, buna “evet” demek mümkün değildir." açıklamasında bulundu.

"BİZİM İÇİN RİSKTİR, GEREĞİ YAPILIR"

YPG'nin Fırat'ın batısına geçme durumuna dair bir bilgi almadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir şey varsa gereği yapılır. Bizim şu an orada Cerablus hedefimiz vardı. DAEŞ’ten orayı temizlemek. Alzas olayı bizim için risktir. Oraya YPG’nin gelmesini izlemek bu kabul edilir bir şey değildir. Bunun görüşmesini yapacağız, o zaman tamamiyle bizim güneyimizde, Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt bandı oluşur ki, buna “evet” demek mümkün değildir. Bir de orada malum bu Teşrin Barajı var. Yani, barajla alakalı olarak, ABD de orayı özellikle DAEŞ’ten korumak için bir adım attığını söyledi. Yani, YPG’yi orada eğer kara gücü olarak kullandığını mı anlatmak istiyor, onu bilemiyorum. Ama biz kendilerine şunu söyledik. Yani, orayla aynen diğer yerlerde yaptığımız, Mare, Hercele hattındaki işbirliğimiz neyse, oralarda da aynı işbirliği rahatlıkla yapılabilir. Bunu tabi kendilerine söyledik." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • mülayim 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben dünyada haşa kendini Allah gibi görenlerle değilim.Çünkü müslümanım.
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    YPG koridoruna YPG koridoru demek daha doğru bence...Kürt koridoru, kürt koridoru denilirise işte tam bu noktada HDP nin istedği olur. Gördünüz mü bak Sayın Cumhurbaşkanı Kürt koridoruna, kürt olan herşeye karşı diye propaganda yaparlar.7 Haziran'da bu propagandanın olumsuz etkisini çok gördük. Maalesef bizim muhafazakar TV haberlerinde de YPG koridoru, PYD koridoru yerine Kürt koridoru çok kullanılıyor. Bu hatayı hep yapıyoruz işte!!! Yıllarca Kürt deyince HDP yi aklımıza getirerek, haberimize,dilimize getirerek Kürtlerin tek temsilcisi yaptık onları...Artık müslümanlar çok dikkatli konuşmalıdır. LÜTFEN DİKKAT.
    Cevapla
  • Baki 8 yıl önce Şikayet Et
    Acaba AKP de milet vekili olan Kürt ve AKP ye oy veren kürtler yüzleri kızarıyormu acaba hiç vicdan azabı çakiyorlsrmı?
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş maalesef beyaz kürtlerin umurunda değil.
    Cevapla
  • sixx 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtler mi yapıyor bebe biraz büyü
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım biz sizinleyiz Galip olan Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail hükümetinde kaos: Birbirlerine girdiler
Türkiye'de köy nüfusu! İşte en kalabalık köyler...