Deniz Baykal'dan 'başkanlık' çarkı

Başkanlık sistemiyle ilgili olarak 'başkanlık değerlendirilmeli' açıklaması yapan CHP Antalya Milletvekili Baykal, söz konusu ifadelerini düzeltti.

Deniz Baykal'dan 'başkanlık' çarkı
Deniz Baykal'dan 'başkanlık' çarkı
GİRİŞ 21.10.2016 17:18 GÜNCELLEME 21.10.2016 17:18
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, başkanlık sistemine ilişkin sözleriyle ilgili, "Ben, başkanlık rejimi gelsin mi gelmesin mi sorusuna değil, bize rağmen gelirse CHP'nin ne yapabileceği sorusuna yanıt verdim. Elbette CHP, bu başkanlık projesine sonuna kadar ve tüm gücüyle direnmelidir ve direnecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Baykal, başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında Gazeteci Avni Özgürel'in kendisini arayarak, "Ben hayret ediyorum, Başkanlık rejimi gelirse her yerde CHP seçimi alamaz gibi bir kanaat var. Siz ne dersiniz?" şeklinde bir soru yönelttiğini belirten Baykal, soruya, "Makamın özelliklerine uygun iyi bir aday oylarımızı artıracaktır. Ama asıl mesele CHP'nin gerçek kimliğine uygun, özündeki temel projeye sahip çıkan bir anlayışı parti olarak kamuoyunun önünde iddialı bir şekilde ortaya koyabilmektir. Çünkü Türkiye'nin CHP'nin temel siyasetine bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır." karşılığını verdiğini aktardı.

Baykal, açıklamasında şunları kaydetti:

"Dolayısıyla ben, başkanlık rejimi gelsin mi gelmesin mi sorusuna değil, bize rağmen gelirse CHP'nin ne yapabileceği sorusuna yanıt verdim. Elbette CHP, bu başkanlık projesine sonuna kadar ve tüm gücüyle direnmelidir ve direnecektir.Şunu unutmamak lazım ki bu ortamda başkanlık rejimi Türkiye'nin maruz kaldığı tehlikeleri büyük ölçüde artırır. Türkiye'nin bugün her zamankinden daha çok ortak akla, kurumsal düşünme ve davranmaya ihtiyacı vardır. Halbuki başkanlık rejimi, mevcut siyasi tabloya bakacak olursak çok daha keyfi ve şahsi uygulamaların önünü açacaktır. Bu da Türkiye'nin iç ve dış politika sorunlarının daha da karmaşık hale gelmesine neden olacaktır.Ama şunu da hatırlatmak isterim ki Fransa'da Sosyalist Parti anayasadaki başkanlık düzenlemesine tüm gücüyle karşı çıkmıştı. Ancak başkanlık rejimi onlara rağmen geldikten sonra Mitterand sosyalistlerin adayı olarak sonraki bir seçimde başkan seçilmiştir. Bu da kulaklara küpe olsun."

YORUMLAR 34
  • yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    bunamış
    Cevapla
  • Hazar 7 yıl önce Şikayet Et
    körle yatan şaşı kalkarmış,,çarkçı kemalin çarkçı baykalı,,,
    Cevapla
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalılar kulağını çekmiş
    Cevapla
  • Erzurumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    kıvır
    Cevapla
  • zigana6161 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP Zihniyetinin varlığı çark üzerine kurulu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!