AK Partili vekil Almanya’nın Yasağını Dinlemedi

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen programda gurbetçiler ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

AK Partili vekil Almanya’nın Yasağını Dinlemedi
AK Partili vekil Almanya’nın Yasağını Dinlemedi
GİRİŞ 06.03.2017 16:17 GÜNCELLEME 06.03.2017 16:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’nın Gaggenau şehrinde katılacağı referandum toplantısı güvenlik ve altyapı gerekçesiyle belediye tarafından iptal edilmişti. Bakan Bozdağ son anda gelen iptal kararını “Faşist bir uygulama” olarak değerlendirirken Almanya’da yaşayan gurbetçiler de bu uygulamaya tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tepki göstererek  “Ben Nazizmin, Almanya'da bittiğini zannediyordum. Meğerse hala devam ediyormuş. Zannediyorlar ki Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ben istersem yarın gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım" dedi.

Gündoğdu “Bu Berlin Duvarını Ören Zihniyettir”

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da Almanya’nın yaptığı bu uygulamayı “garabet” olarak değerlendirdi. Almanya’nın Stuttgart kentinin Sindelfingen bölgesinde, AK Parti Stuttgart Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezinin programına konuşma yapan Metin Gündoğdu “Bizi ne kadar engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar kardeşlerimizle aynı çatı altında toplanmamıza engel olamazlar. Bizim gönlümüz bir, biz işte fikirde birliğiz, fiziki birlikteliğimizi engelleyenler bir şey kazanamazlar” dedi.

Almanya’da 3 milyonun üzerinde Türk’ün yaşadığını vurgulayan Metin Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü “Avrupa’nın ortasında demokrasinin önüne taş koymaya çalışanlar var. Yeri geldiğinde demokrasi kelimesini ağzından düşürmeyenler, en tabii hak olan toplantı yapma hakkına engel oluyorlar. Bu faşist uygulamayı kınıyorum. Almanya’ya toplantı iptal ettiren zihniyet, Berlin duvarını ören zihniyettir. Bunlar Türkiye’nin büyümesini, kendi kararlarını alan, bölgede söz sahibi bir ülke olmasını istemiyorlar. En azılı FETÖ’cüler Almanya’da resmi toplantılarda konuşabiliyor, PKK’nın maşaları konuşabiliyor, ama Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı konuşamıyor. Bu çifte standardı ve hasmane tutumu herkes görüyor. Bunlara en güzel cevap 16 Nisan’da sandıktan çıkacak “Evet”tir. Onlar ne kadar çirkin yollara başvurursa başvursun, bizler demokrasiden yana olacağız.”

YORUMLAR 2
  • vatan sevdalısı 7 yıl önce Şikayet Et
    O arka sıradakiler dedğin nankör ve hain olarak görüyorum.Dünya devletlerinin ve eli kanlı cani teröröistlerin bu yasaya Hayır dediğini görererek bilerek hala hayır düşünenlere tek sözüm var nakör ve körsünüz gelecek nesillerinizi bari düşünün türkiye hiç bir devletin emri altında olamaz türkiye çok güçlü bir dünya devleti aklınızı başınıza alın bırakın parti görüşünüzü tercihini Hala Hayır olarak düşünen insan evlatları bu halk oylamsında sende oyunu gelecek nesillerimiz için EVET olarak kullan vicdanın neslin rahat etsin
    Cevapla
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemi önce içeri anlatmamız lazım. Hala neyin ne olduğunu bilmeyenler var. Hayret edilecek şekilde hemde. Bakanlardan ya da medyadan ricamdır Kardeşim açık açık anlatın arka sıradakiler bir biri ile didişmekten duyamıyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi