Suudilerden ABD'nin 'çekilme' mesajına ilk yorum

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan medyasına verdiği mülakatta, 'Amerikalı askerlerin Suriye'de uzun vadeli olmasa bile en azından orta vadede kalması gerektiğine inanıyoruz' dedi.

Suudilerden ABD'nin 'çekilme' mesajına ilk yorum
Suudilerden ABD'nin 'çekilme' mesajına ilk yorum
GİRİŞ 31.03.2018 21:48 GÜNCELLEME 01.04.2018 12:50
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Suudi Prens Selman, Time dergisine verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'den çok yakına çıkacağız" açıklamasını değerlendirdi.

Amerikalı askerlerin Suriye'de "İran'ı durdurma" noktasındaki son durak olduğunu savunan Prens Selman, ancak bu yolla İran'ın bölgedeki etkisinin artmasının engellenebileceğini ifade etti.

 

"AMERİKALI ASKERLER ORTA VADEDE SURİYE'DE KALMALI"

Selman, "Amerikalı askerlerin Suriye'de uzun vadeli olmasa bile en azından orta vadede kalması gerektiğine inanıyoruz. Suriye'deki ABD gücü, Washington'ın bu ülkenin geleceğinde söz hakkına sahip olmasına da imkan verecektir." diye konuştu.

"SURİYE'DEN ASKERLERİNİZİ ÇEKERSENİZ KONTROL NOKTALARINI KAYBEDERSİNİZ"

İran'ın "vekil" milisleri ve bölgesel müttefikleri aracılığıyla Beyrut'tan Tahran'a kadar Suriye ve Irak üzerinden etkisini kullanmaya çalıştığını kaydeden Selman, "Eğer Suriye'den askerlerinizi çekerseniz (İran'a karşı) bu kontrol noktalarını kaybedersiniz ve bu koridor bölgede birçok şeyin yaşanmasına yol açabilir." değerlendirmesini yaptı.

TRUMP "ÇOK YAKINDA SURİYE'DEN ÇIKACAĞIZ" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Trump, Ohio eyaletinde perşembe günü düzenlenen mitingde, "Suriye'den çok yakında çıkacağız. (Bölgedeki) Diğer insanlar artık onunla ilgilensinler" ifadelerini kullanmıştı.

ABD DIŞİŞLERİ: HABERİMİZ YOK

Tartışmalara neden olan bu açıklama üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "ABD'nin Suriye'den çekileceğine dair bir plandan haberlerinin olmadığını" söylemişti.

PENTAGON: TRUMP NEYİ KASTETTİ, BİLMİYORUZ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise konuyla ilgili soruları Beyaz Saray'a yönlendirmiş ve Başkan Trump'ın sözlerinden tam olarak neyi kastettiğini bilmediklerini ifade etmişti.

TRUMP, PKK'YA GÖNDERİLECEK YARDIMI DONDURDU

Öte yandan dün Amerikan Wall Street Journal gazetesindeki bir haberde, Trump'ın, Dışişleri Bakanlığına, Suriye'de ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun desteğiyle terör örgütü YPG/PKK'nın kontrol ettiği alanların yeniden inşası için ayrılan 200 milyon dolarlık yardımı dondurma talimatı verdiği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 75
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne ìt kimden çekiniyorsunuz ABD UŞAKLARI.
    Cevapla
  • Siirtli 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba İranla Türkiye'yi karşı karşıya getirme projesi mi?
    Cevapla
  • Sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Araplar zenginliğiniz peygamber efendimizin hürmetinedir. Halbuki beş para etmez insanlarımız!
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Noldu korkumu sardı gerçi babalarımızın yanına kacarsin
    Cevapla
  • Kayserli 5 yıl önce Şikayet Et
    has Amerikan usaklari konusuyo. kumandali omurgasizlar. simdi bir kac saksakci daha cikar. "Amerikan babamiz suriyede kalmali diye". sonrada Abd cikar derki. " bizim kalmamizi istiyor Arab dostlarimiz". senaryo hep ayni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?